Deo Novopazarske tvrđave dat pod zakup: Evo za koji iznos

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
Grad Novi Pazar dao je danas pod zakup ugostiteljski objekat na južnoj tabiji Novopazarske tvrđave, Bezistan, na 30 godina, preduzetniku Jasminu Dervišnuroviću, objavio je radio Sto plus.
Dervišnurović, vlasnik zanatske radnje Sve pod sač, koja se bavi proizvodnjom mantija i pita, jedini je dostavio ponudu, i to u visini početne cene mesečne kirije od 882 EUR, što je komisija prihvatila.

Njemu je pod zakup dat objekat ukupne površine 98 kvadrata, koji se u katastru vodi kao poslovni prostor, odnosno, zgrada ugostiteljstva.

Za sve radove na objektu Dervišnurović će morati da dobije saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika i neće imati pravo da od lokalne samouprave traži refundaciju troškova ili odbijanje od kirije iznosa koji bude uložio u adaptaciju i renoviranje Bezistana.

Radio Sto plus

On Bezistan može koristiti samo za obavljanje ugostiteljske delatnosti, i to u svrhu unapređenja turističke ponude Novog Pazara i očuvanja ambijentalne celine Novopazarske tvrđave sa Starom čaršijom.

Početkom septembra, posebno formirana Komisija lokalne samouprave proglasila je jedinu pristiglu prijavu neispravnom i poništila prvi oglas za davanje Bezistana pod zakup.

Zainteresovan za zakup tog ugostiteljskog objekta i tada je bio Dervišnurović, ali je u dostavljenoj ponudi izostavio da upiše i iznos mesečne kirije koju nudi.

Južni bedem Novopazarske tvrđave prešao je prošle godine u vlasništvo Grada, a nedavno su počeli radovi na njegovoj restauraciji i sanaciji.

Bezistan je godinama propadao, a iako je republička građevinska inspekcija još 2018. godine donela rešenje o zatvaranju ugostiteljskog objekta koji se na njemu nalazio, on je radio još izvesno vreme, prenosi radio Sto plus.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex