MISTERIJ U NJEMAČKOJ: Dva ubistva žena u mjesec dana, sve to na istoj stazi za trčanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Četiri sedmice nakon što je ranije nepoznati muškarac nožem izbo 36-godišnju ženu koja je džogirala u blizini Manhajma, tijelo žene je ponovo pronađeno u ponedjeljak.

Na samo 20 kilometara od mjesta prvog zločina, u ponedjeljak, 14. oktobra, ubijena je 51-godišnja žena. Obje žene su poginule na putu kojim su ljudi trčali.

Kako je potvrdila glasnogovornica policije Yvonne Schäfer, tijelo je pronađeno oko 8:20 ujutro u blizini staze za trčanje u Mannheim-Friedrichsfeldu (Baden-Württemberg).

  • Prve istrage Odjela za krivične istrage Hajdelberga i Odjeljenja za sudsku medicinu Hajdelberga otkrile su dokaze da je pronađena 51-godišnja žena žrtva teškog zločina, rekla je Yvonne Schäfer.

Portparolka policije nije rekla kako je žena ubijena.

Nastavnik osnovne škole ubijen dok je trčao u Lampertheimu

Tačno četiri sedmice ranije, u ponedjeljak (16. septembra), tijelo 36-godišnje učiteljice i majke dvoje djece pronađeno je u šumi u Lampertheimu u južnom Hesenu. Žena je prethodno parkirala vozilo, a zatim otišla da trči. Navodno, njen ubica je vrebao oko 800 metara dalje. Ženu je ubo tri puta nožem. Planinari su otkrili tijelo oko podneva na šumskoj stazi između drveća i grana.

Žena je sa suprugom i djecom (5 i 7 godina) živjela u porodičnoj kući udaljenoj svega nekoliko kilometara od mjesta zločina.

Još nije jasno da li postoji veza sa ubistvom 51-godišnje žene na istoj stazi za trčanje.

Fenix-magazin

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex