Zukorlić o susretu sa Ljajićem i Ugljaninom – Erdogan ih je uputio na mene

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SPP-a ministar Usame Zukorlić u emisiji “Prav ugao” govorio je i na temu sastanka sa Erdoganom na kojem su, pored njega, prisustvovali još i Ugljanin i Ljajić.

“Po prvi put sam kao predsjednik Stranke pravde i pomirenja prisustvovao jednom takvom sastanku. Takvi sastanci su se mnogo puta u prošlosti održavali, ali su na njima bili isključivo Ljajić i Ugljanin, pa čak i u vremenima kada smo mi bili parlamentarna stranka.

Ni tada nismo dobijali poziv da učestvujemo takvim sastancima. Razlog je zbog toga što smo mi bili na neki način ocrnjeni od strane naših političkih oponenata i predstavljeni kao neki protivnici R. Turske i to totalno nepravedno.

Ta vremena su, hvala Bogu, prošla. Imao sam tu čast da sjedim prvi do predsjednika Erdogana, a onda su bili Ugljanin i Ljajić. Nije mi baš bilo prijatno, iskreno da vam kažem, jer jedino na takvim susretima bošnjački lideri smognu snage da sjednu zajedno. Ja bih volio da naš narod i naša politička scena sazru, pa da imamo susrete i mimo “nužde” kakva je bila ova gdje smo prisustvovali kod predsjednika Erdogana. Čestitao mi je pred njima imenovanje u Vladi i njima kazao: “Vidite da je Usame postao ministar”, pa ih je uputio na mene da sarađujemo i rješavamo neka pitanja na terenu.

Meni je to bila velika čast i odgovornost. Naravno, interesovao se za određena pitanja i probleme. Ugljanin je spominjao Državni univerzitet u Novom Pazaru, Ljajić se žalio na rad Konzulata i TIKA-e na terenu. Što se mene tiče – ja sam se fokusirao na infrastrukturu, autoput i stvaranje uslova za investicije iz Turske”, kazao je Usame Zukorlić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Huso
Huso
15 sati ranije

Zasto lazes sa niste dobijali pozive za sastanak.Tvoj otac je bio protiv Sultane zato mije hteo nikad dase pojavi na sastanak.Sami istinu pricaj mali.U lazima su kratke noge.

Bell
Bell
20 sati ranije

Ha ha ko sta sedlate vi ovaj narod i jasete vise od 30 god lopov do lopova i td td

Mik
Mik
10 sati ranije

Samo motku u ruke

Sandzak forever
Sandzak forever
20 sati ranije

Shvatio je i sultan da je Zukorlic jedini pravi politicar Sandzaka

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex