Sandžaklija Sejo Kalač OSTAVIO SVE BEZ RIJEČI zbog komentara o nasilju nad pjevačicom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Šokantna vijest o premlaćivanju bh. pjevačice Aldine Bajić izazvala je ogorčenje i osudu u javnosti. Prema izvještajima, njen suprug, muzičar Adis Cigura, izvršio je napad, što je otkrilo duboke probleme u njihovom braku o kojima se već neko vrijeme šuškalo. Ovaj tragični događaj ukazuje ne samo na bolnu ličnu borbu žrtve, već i na širi problem nasilja nad ženama, koji se prečesto previđa ili umanjuje.

Mnogi muzički kolege pružili su Aldini podršku i snažno osudili nasilje. Međutim, izjave poput one koju je dao Sejo Kalač, koji je na užasan način podržao nasilje, dodatno su uzburkale javnost.

Posebno je žalosno da, u trenutku kada bi podrška i solidarnost trebale biti prioritet, postoje i oni koji, poput Kalača, na društvenim mrežama iznose stavove koji ne samo da podržavaju, već i opravdavaju nasilje. Takvi komentari nisu samo neprihvatljivi – oni su opasni i doprinose normalizaciji nasilja u društvu, što može dodatno traumatizirati žrtve. Važno je zapitati se kakvu poruku šaljemo kada ovakvi stavovi prolaze bez osude.

Ovakvi incidenti moraju biti povod za širu diskusiju o nasilju u porodici i nužnosti edukacije kako bi se osiguralo da se ovakve tragedije ne ponavljaju. Žrtve moraju znati da nisu same, te da imaju pravo na podršku i zaštitu.

Vrijeme je da se prestane tolerisati nasilje u bilo kojem obliku. Aldina Bajić zaslužuje našu podršku, a svi mi snosimo odgovornost za stvaranje sigurnijeg društva. Sada je trenutak da podignemo glas protiv nasilja i pružimo ruku onima kojima je najpotrebnije.**

Sandzaklive/ Avaz.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Fürstentum Sandzak
Fürstentum Sandzak
1 dan ranije

Sejo Kalac je zrtva zenskog nasilja.Pojava od metar i zilet.
Zar nije uhvacen u nekoj kradji telefona nas dicni malji seljo ? 😀

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 dan ranije

Prvo, primitivna budala, a onda i monstrum tipičan za one koji se predstavljaju kao “Sandžaklije”. Kompleksi niže vrednosti radjaju najveće zlikovce, koji moraju da naprave nešto užasno da bi postali “veliki”?! Ne znam šta se postiže batinanjem žene? Valjda se te žene, posle divljačkog prebijanja, automatski zaljubljuju u ovakve štakore.

Huso
Huso
17 sati ranije

Sta ovekivat od natkomana [ Kalaca ]

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex