Grad Novi Pazar: Od danas hvatamo pse, nećemo stati sve dok se poslednji napušteni pas ne skloni sa ulica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Akcija hvatanja napuštenih pasa započela je danas i trajat će tokom cijelog vikenda, sve dok se poslednji pas ne ukloni s ulica, navodi se u saopštenju Grada Novog Pazara.

Zbog sve učestalijih napada na građane, izazvanih povećanim brojem pasa lutalica i napuštenih pasa sa seoskih područja, organizovana je velika akcija koja obuhvata ne samo gradsko, već i celo opštinsko područje.

“Osim hvatanja pasa, lokalna vlast očekuje podršku i od veterinarskih stručnjaka kako bi se rešio ovaj problem na adekvatan način i poboljšala bezbednost građana”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Grad Novi Pazar, u saradnji sa nadležnim ministarstvima, završio je izgradnju prihvatilišta za pse i mačke na Golom Brdu. U ovom trenutku, u toku su radovi na priključenju objekta na mrežu, uključujući instalaciju dalekovoda i trafostanice.

“Takođe, završava se pravna procedura za formiranje nove radne jedinice koja će upravljati azilom, a oglas za zapošljavanje radnika u novoj jedinici uskoro će biti raspisan”, piše u saopštenju.

Građani koji žele da prijave napuštene pse ili da pošalju fotografiju mogu to učiniti na broj telefona 0648157603. Grad Novi Pazar ovu akciju sprovodi u saradnji sa komunalnim preduzećem i firmom Avenija MB, koje su uključene u hvatanje pasa lutalica na terenu.

U Novom Pazaru juče su zabeleženi uznemirujući snimci na kojima se vidi čopor pasa koji napada dete u blizini OŠ Desanka Maksimović. Ovi snimci izazvali su šok i zabrinutost, a ubrzo su se pojavili i drugi video zapisi čopora pasa iz različitih delova grada, ukazujući na sveprisutni problem napuštenih životinja i njihovu potencijalnu opasnost za građane, posebno decu. (a1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Mik
Mik
6 dana ranije

Da se zamazu oci javnosti teško nama

Hahaa
Hahaa
6 dana ranije

Lažu i lupetaju kao što laže i lupeta takozvani Zoran Knežević.

Tintu
Tintu
5 dana ranije

E sad se moraju pazit i ne izlazit iz kuće cio vikend da hi ne pozatvaraju s ovim lutalicama,mada su psi lutalice bića s više dobrih karakternih osobina u odnosu na ove spodobe i velike karakterne NULE. od sled. nikova:
Sandzaklija,Beki, Realni,Liss,Neko,Sandzački sin,Bell,Mik itd.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex