Sramotno: Vučić će odlikovati predstavnike država koji su bili protiv Rezolucije o Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u ponedjeljak, 23. septembra, u New Yorku da će odlikovati predstavnike država koje su bile na strani Beograda prilikom majskog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Vidim da su neki poludjeli negdje zbog toga što mi odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i štitili Srbiju. To je naša stvar, to je naš unutrašnji akt i pitanje našeg suvereniteta. Vidim da bi oni to rado da nam zabrane”, rekao je srbijanskim medijima Vučić, koji je u New Yorku povodom 79. zasjedanja Generalne skupštine UN-a.

Prethodno su mediji javili da će Vučić odlikovati ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilija Nebenzju.

“Tu su naravno i Rusi i Kinezi, i Nikaragva i Meksiko i Brazil, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kongo, u zavisnosti od toga kakav je nivo podrške bio”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će se u ponedjeljak sastati sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, a “u utorak ili srijedu” sa savjetnikom predsjednika SAD-a za nacionalnu bezbjednost Jakeom Sullivanom, za kojeg je rekao da je “vjerovatno najmoćnija osoba u SAD-u” trenutno.

Komentarišući situaciju u svijetu, Vučić je kazao da se “stvari ubrzavaju” i da “niko ne priča o kompromisu, već svi pričaju o pobjedi”.

“Mir nam je nasušna potreba. Riječ mir nikada nije bila potrebnija, ali poslije reči mir svi dodaju ono ‘ali'”, naveo je Vučić.

Rekao je i da je Srbija počela sa uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa tri države – Tuvaluom, Kiribatima i Gvajanom.

Radio Sarajevo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
2 sati ranije

Jebem te u genocidna zvalava usta!

Mik
Mik
2 sati ranije

Knezevicu prdo od coveka

Jahja
Jahja
1 sat ranije

Jede govna stoka smuklava genocidna

Knežević Zoran
Knežević Zoran
4 sati ranije

Zašto sramotno?! Šta je trebao da odlikuje muslimanske zločince i države koje nemaju obraza i principa a podržavaju jedni druge samo po osnovu vere. Ako je pripadnik iste vere, može da bude i najveći zločinac, “braća” ga neće osudjivati. Srbija davno nije imala pmetnijeg i uspešnijeg predsednika. Naravno, nije kalibar Bogića Bogičevića, pa da ga volite, mada biste i njemu vrat slomili, samo kada biste mogli. Kao uspešan predsednik ove države on ne može biti po olji svih srpskih neprijatelja. Ami ih dobro znamo i poznajemo. Sve smo mimikrije, dvoličnosti i izdaje savladali.

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex