Hoće li Ljajić podržati Šapićevu inicijativu o podizanju spomenika Draži Mihailoviću? Evo šta kažu u SDP-u

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Socijaldemokratska partija Srbije saopštila je danas da neće podržati inicijativu gradonačelnika Aleksandra Šapića o podizanju spomenika Draži Mihailoviću u Beogradu, kao i slične inicijative koje imaju za cilj prekrajanje istorije zemlje.

„Kao prvo, protiv smo revizije prošlosti, jer kao stranka leve orijentacije baštinimo antifašističku tradiciju i doprinos koji smo kao zemlja dali u pobedi tokom Drugog svetskog rata. Ovakvim inicijativama mi kao da sami prelazimo iz pobedničkog u gubitnički tabor“, navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaje se da se Srbija kao zemlja i kao društvo, kao i čitav svet, suočava sa velikim ekonomskim, političkim i međunarodnim izazovima i zbog toga bi trebalo više da se bavimo sadašnjošću nego prošlošću.

„Naša odgovornost je da rešavamo aktuelne probleme, a da prošlost ostavimo istoričarima i naučnicima. Zato je neophodno da tražimo oblasti i polja koja su nam zajednička, a ne da otvaramo teme na koje očigledno različito gledamo“, istakla je stranka.

Najavljeno je da će predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić o ovim pitanjima razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

14 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
2 dana ranije

ha ha ha ups eto onaj Alexander Sapic bez padeza e crnjo nafatirali se i dalje deru breee puni su ko brod i zidaju dvorce

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Bell

On je Aleksandar a ne Alexander. Ne moraš svoje izuzetno visoko obrazovanje da dokazuješ sa upotrebom onog”X”. Vidimo da si uspešno savladao status gastarbajtera i da razbijaš bubrege na nekom bauštelu.

Pesterac
Pesterac
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Zasto su partizani obesili drazu, stotinama godina okrecete istoriju dok vam pasuje, i draza je koristio kao rusi slovo Z (zaklati civile)

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Pesterac

Zar misliš da je Draža Mihailović bio veći zločinac od onoga Aćif efendije, koji je takodje streljan i bio albanski zlikovac, koga ste vi muslimani uvažavali, i obnovili mu spomen ploču? Draža Mihailović je bio rodoljub, koji je štitio srpski narod, od pokolja balija i Hrvata. Zato ga mrzite. Mrzeli su ga i Nemci jer su za njim tragali i ucenjivali mu glavu. Svoje zločince smatrate herojima a mi bi trebali da zpišavamo naše rodoljube? Ne znam ko okreće istoriju ali, vi muslimani, ili većina vas u Raškoj oblasti, o BiH da ne goorim, podsećate me na onog limenog pevca na krovu, koji se okreće kako vetar duva.

Sandzaklija
Sandzaklija
2 dana ranije
Odgovor za  Pesterac

Nisu ga objesili nego ubili kao psa.

Bell
Bell
2 dana ranije

Rakac je pojaca karika u lanzu mafijaskih struktura /tzv ministarstava gde je kod zadnjeg udesa pronadzeno vise miliona u autu i partner ostao mrtav,dakle pitanje spomenika moze i u samom centru N Pazara tu problema nebih bilo.

Realan
Realan
2 dana ranije

Pa Srbi su sami eliminisali(tako se to moderno sad naziva)Drazu,zbog izdajnistva,ubijanja i progona nesrba ali i samih srba,grob mu se ne zna,i sad pompa i skretanje teme od strane Šapica,iako ima vecih briga npr kamo godinama nestaju milioni eura od kad je on gradonacelnik Bg

Sandzaklija
Sandzaklija
2 dana ranije

Nego sta ce. Sjecate li se kada je Rasim Ljajic plakao za ratnim zlocince Ratkom Mladicem kada ga je posjetio u Hag? Tada je Rasim bio ministar za ljudska prava.

Bego
Bego
2 dana ranije

Koja je razlika izmedju Ljajica i Zukolic dinastije Vuciceve podguzne muhe

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Bego

Ako su ova dvojica Vučićeve podguzne muve, čije bi trebalo da budu da bi vama bili po volji? Nekoga novoga Bljute ili, da verno služe Kurtiju ili Erdoganu. Mislite da njihove guzice mnogo bolje zaudaraju a, nekima je potreban smrad da bi mogli “normalno” da žive?

Sandzaklija
Sandzaklija
1 dan ranije
Odgovor za  Bego

Izmedju Ljajica, Zukorlica i Ugljanina nema razlike sva trojica su se prodala.

Tintu
Tintu
2 dana ranije

Jel potrebna neka dobrovoljna donacija…?

Mik
Mik
2 dana ranije

Opet prdadjija

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
2 dana ranije

Šta se ljudi tripuju, kakve veze ima čiča Draža i JVuO sa Bošnjacima? Jel imalo Bušnjaka na Ravnoj Gori kod Gornjeg Milanovca gde je Draža četovao? Jel glavnu borbu Draža vodio sa Nemcima a posle još više sa kumunistima?

Držite se vi vašeg nosioca Hitlerovog gvozdenog krsta Aćifa Bljute a Draže nosioca najvećih odlikovanja Amerike, Češke i Francuske za borbu protiv nacizam se ostavite…

14
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex