Evo kolika je cijena stanova u novogradnji u Novom Pazaru i Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prosečna cena kvadrata stanova u novogradnji za godinu dana u Novom Pazaru porasla je za skoro 60 evra (7.000 dinara), a u susednom Tutinu za blizu 190 evra (22.000 dinara), pokazuju danas objavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku.
16.09.2024.

Prema ovim podacima, tokom prvih šest meseci ove godine u Novom Pazaru su prosečno prodati novoizgrađeni stanovi veličine 68 kvadrata, po ceni kvadrata od 113.752 dinara.

U Tutinu je u prvom polugodištu prosečna cena kvadrata novogradnje iznosila 95.951 dinara, a prosečno su prodati stanovi veličine 89 kvadrata.

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvom polugodištu ove godine iznosila je 215.481 dinara.
Cene stanova kretale su se od 61.013 dinara po kvadratu u Bujanovcu do 520.616 dinara u beogradskoj opštini Savski venac.

Da bi stanovnik Novog Pazara priuštio krov nad glavom i kupio stan treba u proseku duže od devet godina da odvaja celu prosečnu platu samo za tu svrhu. (free media)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Roki
Roki
2 dana ranije

U pitanju je divlja gradnja a ne legalna gradnja,pisite malo o tome.Nijedan objekat nije u skladu sa urbanistickim propisima.A stanovi koji se prave su loseg kvalitete ,bez parging mesta,bez svetlosti ,zelenila oko zgrada.Samo je bitno da se invenstitor i ovi stoo izdaju nelegalne dozvole namire.Sve to treba porusit,jedna ovakva zgrada upropasti celu ulicu.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex