SKORO 2 MESECA PROŠLA OD UBISTVA POLICAJCA – Otkrivamo šta se dešava sa Tutincem koji je uhapšen

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Skoro dva meseca prošlo je od tragične noći u Loznici u kojoj je ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić (50). Na njih je tokom rutinske kontrole u Lipničkom Šoru, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica, pucao Faton Hajrizi (38) koga je nepunih 40 sati kasnije eliminisala srpska policija na padinama planine Gučeva, gde je pucao na pripadnike SAJ-a.

Posle ubistva policajca, koje je šokiralo i rastužilo Srbiju, policija je uhapsila najpre taksistu Mithata H. iz Tutina osumnjičenog da je do Loznice iz Preševa dovezao Hajzerija, a potom Zorana R. u Bijeljini (RS), koristio je, kako je tada saopšteno, falsifikovane isprave na ime Marko Marković, i njegovu suprugu Ivanu u Mladenovcu, pod sumnjom da su napadaču na policajce navodno trebali da pomognu prilikom prelaska državne granice između Srbije i BiH.

Prema informacijama koje smo danas dobili u lozničkom Osnovnom javnom tužilaštvu gotovo dva meseca posle događaja sudbine osumnjičenih su različite.

  • Protiv dve osobe, taksiste M.H. iz Tutina i žene I.R. iz Mladenovca Osnovnom sudu u Loznici podnet je optužni predlog i određeno zadržavanje zbog krivičnog dela neovlašćen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Od njih svoje M.H. se i dalje nalazi u pritvorskoj jedinici u Šapcu, dok je protiv I.R. pritvor ukinut, i to posle podnošenja optužnog predloga u fazi preispitivanja pritvora pred sudom. Rešenje o ukidanju pritvora doneto je krajem prošle sedmice, a tužilac je juče pisao žalbu na to rešenje. Treća osoba, Z.R. još uvek nije saslušan, vodi se kao osumnjičeni, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u BiH, i čeka se njegovo izručenje Srbiji – rečeno je danas u lozničkom Tužilaštvu.

Nikola Krsmanović (34) je bio policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u je radio od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. do 2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije. Neoženjen je, bez dece, a iza njega su ostali osim porodice ožalošćeni brojni prijatelji, familija i njegove kolege. Sahranjen je 20. jula, na seoskom groblju, a do večne kuće ispratili su ga porodica, prijatelji, veliki broja građana, pripadnici različitih sektora MUP-a, a sahrani je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Od kraja prošlog meseca u njegovom Dragincu nalazi se veliki mural sa Nikolinim likom, u uniformi, a tu su i zastava Srbije i grb Žandarmerije čiji je svojevremeno bio pripadnik.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Knežević Zoran
Knežević Zoran
6 dana ranije

Samo debele robije osvestiće i tasistu iz Tutina, kao i ove iz Mladenovca i BiH. Naivni, pa nisu znali sa kakvim zločincem imaju posla. Taksista iz Tutina ide u Preševo, kao da u preševu nema taksiste a ovo dvoje muljatora i prodanih duša imaju posla sa čovekom, čije namere, KAO BAJGI, nisu znali. Neprijatelje ove države treba smestiti na pravo mesto i, prema njima treba biti nemilosrdan, bez obzira da li je u pitanju Tutinac, Lozbičanin ili Beogadjanin.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex