Čačanki umro muž, a ona 2 meseca kasnije završila u kolicima: “Jedna obična stvar u vožnji koštala me povreda”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Hrabra Kristina sada učestvuje u kampanji “Na maturu bez automobila”

Ako bismo tražili sinonim za hrabrost, jedno ime opravdalo bi ga u potpunosti. Kristina Grbović. I ne, to nije ona hrabrost (mada je ne sporimo), kada imate težak period, pa ga prebrodite. Kristini iz Čačka su dve teške nesreće izokrenule život iz korena, ali ona nije poklekla.

Prvo joj se 2016. godine suprug iznenada razboleo i preminuo, a njena ćerkica Magdalena je samo 14 dana nakon očeve smrti napunila prvih godinu dana. Potom je i Kristina, dva meseca posle smrti supruga, doživela tešku saobraćajnu nesreću. Povrede su bile toliko ozbiljne, da su se lekari dugo borili da je spasu.

– Prelom kičme, prelom četiri rebra, probijena plućna maramica i jak potres mozga – nabrajala nam je Kristina koja je nakon nesreće ostala u invalidskim kolicima.

Shvatila je međutim da ima ćerkicu koju treba da podigne, da i dalje ima svoju porodicu, prijatelje i najvažnije – sebe. Naučila je da živi u kolicima potpuno samostalno, a redovno učestvuje i u kampanjama MUP-a za veću bezbednost u saobraćaju. Kako nam priča, jedna obična stvar u vožnji koštala ju je povreda zbog kojih danas ne može na noge.

– Poslednja dva meseca bila sam deo kampanje “Na maturu bez automobila” koju sprovodi Agencija za bezbednost saobracaja. Konkretno kada su maturanti u pitanju, apelujemo da u noći njihovih maturskih večeri alkohol i volan nikako ne idu zajedno.

Najmanje što mogu da urade je da pozovu taksi ili svoje roditelje da dođu po njih. To ne košta ništa u odnosu na to koju cenu mogu da plate ukoliko sednu za volan pod dejstvom alkohola – priča Kristina, potom navodeći svoj primer:

– Osim apela za alkohol, tu su i apeli za poštovanje ostalih saobraćajnih propisa, poštovanje ograničenja brzine, nekorišćenje mobilnog telefona u toku vožnje, korišćenje zštitne opreme na motociklima i vezivanje sigurnosnog pojasa. Upravo poslednji faktor koji sam navela, a to je nevezivanje sigurnosnog pojasa, je mene koštao povreda zbog kojih sam postala korisnica invalidskih kolica – navodi na kraju.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex