NEVJEROJATAN SLUČAJ U NJEMAČKOJ: Deportiran osuđeni tražitelj azila, deportacija koštala više od 120.000 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U februaru 2023. Njemačka je specijalno iznajmljenim avionom deportovala tražioca azila u Nigeriju. Muškarac je osuđeni silovatelj, a ovih dana se saznalo da je deportacija državu koštala više od 120.000 eura.

Kako prenose njemački mediji, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova Saksonije-Anhalt, deportacija je koštala tačno 120.450 eura.

Tražilac azila iz Nigerije silovao je djevojku u Desauu u junu 2019. i osuđen na pet i po godina zatvora. Od 2019. Ministarstvo unutrašnjih poslova Saksonije-Anhalt pokušava da deportuje muškarca u njegovu zemlju.

Međutim, oni to nisu mogli učiniti zbog nedostatka putnih isprava. Tek krajem 2022. Nigerija je izdala potrebna dokumenta, ali su važila samo jedan dan i jedan let. Stoga su se vlasti odlučile za mini čarter iz Leipziga kako bi izbjegli rizik od otkazivanja leta.

Prošle godine izvršeno je 15 deportacija privatnim avionima, a u jednom avionu bilo je do četiri osobe. Na ovaj način deportovana je ukupno 41 osoba, od kojih je većina otišla u Tursku.

Fenix-magazin/MD

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex