SDA: Održan predizborni skup u Tutinu (Video)

Lista „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ održala je na trgu „Šemsudin Kučević“ u Tutinu veliki predizborni skup pred više od 7.000 ljudi, stoji u saopštenju te stranke.

CE1FE2EC 30D1 4975 9EDF 8BEEC0FD61DB 800x445

Na skupu su se prisutnima obratili predsjednik Stranke i nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin, poslanički kandidati Enis Imamović i Selma Kučević, kao i Mirfat Tahirović, predsjednik Ogranka SDA Sandžaka u Tutinu, te predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, koji su ujedno i kandidati na listama Stranke za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore zakazane za 21. jun.

Na skupu je prikazan i jedan od predizbornih govora rahmetli Šemsudina Kučevića iz 2016. godine na tadašnjem Centralnom predizbornom skupu u Novom Pazaru, a koji je ostao upamćen u cijelom Sandžaku po porukama koje je prenosio, kako je uvijek isticao, sa ponosne Pešteri.

Predsjednik Ugljanin je u svom obraćanju rekao da Bošnjaci znaju šta su prava građana Sandžaka i prava Bošnjaka kao naroda, te da umeju ta prava i da ostvare. On je pozvao prisutne da u nedjelju to i potvrde svojom podrškom jedinoj bošnjačkoj listi na predstojećim izborima.

„Ako nas na izborima i ostali podrže kao što vi podržavate autonomiju, imaće je. Kada mi pobedjujemo svi dobijaju i svima će biti bolje.“, -- bila je jedna od ključnih poruka predsjednika Stranke i nosioca liste dr. Ugljanina.

Ostali govornici su u svojim obraćanjima predstavili program i osnovna načela za koja se će se zalagati SDA Sandžaka, te u svojim izlaganjima istakli zalaganje za specijalni stutus Sandžaka i poboljšanje životnog standarda Bošnjaka Sandžaka.

Komentari  
+44 # Tutinac 2020-06-17 22:55
Demonstracija primitivizma,bahatosti i trošenja naših para,nadam se poslednji put.Platili su neku dečurliju da kruže po gradu autima,trube,turiraju,urliču i maltretiraju narod.Na trgu nije bilo ni 10% Tutinaca,sve nepoznata lica iz Sjenice i N.Pazara.Znaju da su izgubili podršku naroda,montirali novu binu,opet placenu našim parama,da bi smanjili prostor.Svo ljudstvo u gradu da dođe na trg,pa nema 7000,vecu laž,odavno nisam čuo.THEND SDA,zauvijek.
Prijavi moderatru
+22 # Safet 2020-06-17 23:49
Leglo primitivizma i ekstremizma. Kao da je skup bio u Avganistanu ili Pakistanu a ne u Evropi. Suljo dzaba mlatis praznu slamu. Sa tom pricom kasnis nekih 30 godina, kad je autonomija Sandzaka trebala da se ugura u dejtonski sporazum, kao i entitet RS. Ili makar da si tu pricu pokrenuo dok su Srbiju na zapadu tretirali kao nesigurnu zemlju za nacionalne manjine. Kada si mogao azil u Njemackoj, Austriji, Svedskoj itd dobiti samo da kazes da si bosnjak iz Srbije i da ti je zivot ugrozen, ali ti si tada bio ministar, pa ti ta prica nije odgovarala. Evropa nema sanse da sad podrzi ovakvu retoriku i guranje u nacionalne torove. Cijela tvoja prica je cisti populizam pred izbore.
Prijavi moderatru
+24 # Ja 2020-06-18 05:23
To samo kod Bosnjaka nakon 30 godina daju nekakava obecajnja Mi cemo ovo mi cemo ono, a nemogu cistu vodu da naprave

Kaznit ce nas Allah ako se ne promjenimo
Prijavi moderatru
+21 # Kacar,, 2020-06-18 08:30
Mnogo se ovaj zaneo ali postao je senilan sa oblicima demencije....Sta bi sa onim putevima,autoputevima,prugom,gasovodom,vodovodom,elektricnom,mrezom,tunelima......
Da ne pominjem investicije,radna mesta....
Prijavi moderatru
+4 # Sanbol 2020-06-18 17:05
Ma zgadiste se vise svima
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click