Senad Pepić se, nakon Vučiću, pismom obratio sunarodnicima

Poštovani i dragi moji sunarodnici i zemljaci,

senad pepic

Nakon što je pismo koje sam napisao predsjedniku Vučiću, izazvalo veliku medijsku pažnju i lavinu komentara na društvenim mrežama, želim da u vezi sa tim dam neka pojašnjenja.

Veliki broj građana na instagram profil predsjedniku u danima kada je epidemija virusa korona dostizala vrhunac upućivali su molbe za pomoć našem narodu, mnogo mladih ljudi koji su to učinili poznajem i lično, a takođe sam i sam poslao apel za hitnu pomoć. Kada je ta pomoć počela da pristiže i da se stanje stabilizuje, kao što je osnovni red, kao građanin, ne kao direktor Dalasa, vlasnik i nisam, uputio sam pismo zahvalnosti. Pismo je zapaženo i ubrzo sam dobio poziv, zahvalili su mi se, pitali da li pismo mogu da objave, čime se bavim i gdje radim, uz konstataciju da će i dalje činiti velike napore za smanjenje broja oboljelih i slati svu neophodnu pomoć.

U pismu ne pominjem ni Rašku oblast, ni Sandžak, već Tutin zato što sam iz tog grada, i Novi Pazar zato što se u njemu liječimo. Termin Raška oblast u najavi priloga upotrijebili su neki novinari, ne svi. Naravno da regiju u kojoj živim zovem Sandžakom, volim ga najviše kao i svaki Sandžaklija, ali sam i svjestan da se jedan dio tog Sandžaka nalazi u Srbiji, a drugi u Crnoj Gori i da će nas podjele i sukobi prije dovesti do toga da u tom našem Sandžaku sve manje bude Sandžaklija, nego li do nečeg drugog, što ne znači da se odričem od bilo kog prava koje nama kao narodu i pripada.

U pismu koje sam uputio predsjedniku, nisam mogao da se zahvalim za pomoć koju smo dobili iz Turske, Bosne i koju su poslali i svakog dana šalju naša braća iz dijaspore, kao ni za pomoć fondacija i pojedinaca iz Srbije, zato što to nije njegova zasluga, zahvalio sam na onom što je on učinio.

Nemam ambiciju da se bavim politikom, već onim što cio svoj život radim, gdje mogu da za svoju porodicu i sebe obezbjedim pristojan život, zato, molim vas, ovo ne shvatite kao bilo šta što ima veze sa politikom.

Žao mi je, što su moje hvala mnogi veoma pogrešno razumjeli, ali ipak ja se ponovo zahvaljujem svima koji su pomogli i pomažu i pozivam ih da to i dalje čine, zato što nam je pomoć stvarno potrebna.

Selam,
Senad Pepić

Komentari  
+43 # Tutinac 2020-07-07 18:08
Senade,rođen sam u ovome gradu i sav svoj život proveo u njemu,tako da te lično poznajem a i tvoju porodicu.Casni ste i pošteni ljudi,tako da ne sumnjam u tvoje poštene namere sa ovim pismom.Pohvalno je što je posetio ovaj grad 2 puta.Znamo da mu je Rasim glavni igrač i oslonac u Sandžaku.Zameram mu sto tom istom Rasimu ne naredi da ne daje više podršku Sulju i njegovoj retrogradnoj,antidržavnoj i štetnoj politici,vukuci ovaj narod u propast.Znam da je upoznat sa kriminalom i pljačkom aktuelne vlasti SDA stranke.Za to ga molimo da nam pomogne da i naša djeca imaju normalan život,da nam ne bjeze glavom bez obzira u bijeli svijet i oslobodi kandzi ovih lopova i kriminalaca.
Odgovori | Prijavi moderatru
-34 # Boss 2020-07-07 18:36
Da neda Sulju nego tvom JAZAVCU Zukorlicu kao da je on bolji od Sulja. Nevaljaju nijedan. Senade mislim da se pokusavas iskupit ali opet neumes,poslao si zahvale Vucicu a on nije poslao nijednu pomoc do dana danasnjeg,a i sam kazes poslala pomoc dijaspora.Turska. bosna a ti se zahvalio presedniku pa se sad vadis nije ovo nego ono nije ono nego ovo. Ne serundaj vazda ste bili za vladajuce partije beogradske kao sto je bio Milosevic pa Kostunica.pa Tadic pa sad Vucic
Odgovori | Prijavi moderatru
+34 # Frankfurt 2020-07-07 19:05
Jarane, zbog takvih kao sto si ti ovaj narod ne moze da ide napred, na veliku zalost. Malo se informisi. Preporucio bih ti da radis nesto od cega ces imati koristi, a ne po citav dan da blejis na portalima i da komentarises (vredjas) narod.
Odgovori | Prijavi moderatru
-26 # Boss 2020-07-07 20:01
Mnogo vise sam informisan i uceniji od tebe. Ti neznas dalje od nosa. Da znas nesto nebi rekao da ja vredjam narod,Ja ne vredjam narod vec Jazavca Zukorlica koji prstom nije makao da pomogne narodu sad u ovim teskim danima.vredjam Sulja koji takodje ne izlazi iz jazbine. Gde su sad da pomognu narodu dok se taj narod njihovom krivicom zarazio po mitinga
Odgovori | Prijavi moderatru
+21 # Frankfurt 2020-07-07 20:09
Druze "neznam" se pise odvojeno. Izgleda da si preskocio osnovnu skolu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-19 # Boss 2020-07-07 20:40
Drzi se ti druze pravopisa ako nemas drugog posla.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sandzaklija_ 2020-07-07 19:20
- Sramota ti je...Senade Pepicu...da se zahvaljujes Vucicu u situaciji kad nasa dijaspora mora da sakuplja sredstva za kupovinu elementarnih stvari potrebnih nasoj Bolnici za lijecenje nasih Tutinaca...da nasa dijaspora sakuplja novac za jedno vozilo hitne pomoci u Tutinu...Da se zahvaljujes Vucicu sto je na zavodu za zaposljavanje 10-ak lekara vec godinama,nema mjesta za njih i ako su zavrsili tako ozbiljne fakultete...Sramota je to da se zahvaljujes Vucicu koji salje Premijerku da provjeri DA LI TO BOSNJACI U PAZARU LAZU I IZMISLJAJU DA JE STANJE TAKVO KAKVO KAZU...Sramota je to gospodine Pepicu...jer zbog takvih kao sto si ti ovaj kraj i ovaj Tutin koji dobija mrvice od Drzave i ne moze da krene naprijed. Jer ako zbog ovih mrvica koje nam daju treba da se zahvaljujemo...onda smo dosli do toga da se zahvaljujemo samo zato što smo živi. TO JE JEDNA VELIKA SRAMOTA I OVO TI NIJE TREBALO NISTA GOSPODINE PEPIĆU.
Odgovori | Prijavi moderatru
-26 # Sandzaklija_ 2020-07-07 19:24
- A vidite ovpg sa nikom Tutinac...njemu Vucic ne valja jer hoce da taj isti Vucic preko Drzave polomi izbornu volju nasih Tutinaca koji su u velikoj mjeri izabrali da ih SDA vodi...vec bi hteo da se volja Tutinaca na silu promijeni i da neko NAREDI LJAJICU da NA SILU napravi vlast sa Zukorlicem....ZAMOSLITE SAMO KAKVIH MONSTRUMA I JAJVANA IMA U ZOM ZUZONU. Pogledajte samo kakve bljuvotine i nebuloze pise ova Zukorlicevj hajvančić sa nikom Tutinac.
Kao u najgorim diktaturama bi hteo da se radi...Da neko NAREDI NEKOM SA KIM ĆE U KOALICIJU....Sačuvaj Bože.
Odgovori | Prijavi moderatru
+14 # Sandzak67 2020-07-07 19:39
Mislim da ti je pametnije da poradis na svom rukopisu, ne moze da se razume sta hoces da kazes. Ti si za neke druge stvari, daleko si od sastavljanja koalicije
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Sandzak67 2020-07-07 19:49
pravopisu*
Odgovori | Prijavi moderatru
-28 # Boss 2020-07-07 20:06
Znas kako Pepici i rodjaci usrali ste stvar sad se pokrijte usima i cutite.ne raspravljajte se sa narodom svako ima svoje misljenje i ima pravo da komentarise a vama ako ne odgovara ne citajte komentare. Sta ste mislili da se uvucete u dupe Vucicu preko ledja Tutinaca i da vam Tutinci kazu svaka vam cast e pa nece da moze
Odgovori | Prijavi moderatru
+26 # Tutinac 2020-07-07 20:09
Prostačino nepismena,nisam tražio da prekraja biračku volju građana,vec da se ne podržavaju osvedočeni lopovi i kriminalci,koje ta SDA postavlja.Ti kao da živiš na Marsu i navodno ništa ne znaš šta se ovdje radi.Po tvom pisanju,vidi se da pripadaš istoj grupaciji.Samo slijep ne vidi da je ovaj grad doveden na rub propasti,prezadužen,opljačkan do koske.
Odgovori | Prijavi moderatru
-27 # Boss 2020-07-07 20:42
Polako Pepicu ne uzrujavaj se.znam da bi vi Prpici voleli da je na vlasti u Tutinu SPS ili SNS nikad vi niste bili za Bosnjacke partije
Odgovori | Prijavi moderatru
+21 # Konj 2020-07-07 20:52
Al i ti poce da proseravas care, haj odmori malo ne budi KONJ
Odgovori | Prijavi moderatru
-28 # Boss 2020-07-07 21:40
Nebih tvoje ime da uzimam.
Odgovori | Prijavi moderatru
-34 # Sandzaklija_ 2020-07-07 21:40
- Ja znam...a i mnogi drugi znaju da je Tutin bio najnerazvijenija Opština u onoj bivsoj Jugoslaviji. Da su po kazni nekad Policajce u Tutinu dovodili po kazni.
Kada sam skoro obišao nekoliko sela u Opstini Tutin...ja prosto nisam mogao da povjerujem koliko je asfaltirano tih sela...to je prosto fascinantno. Ta sela su asfaltirana kao po Nemačkoj.
Za grad Tutin...već da ne pominjem. Ja kada sam prije par godine dosao u taj grad...mislio sam da sam promašio grad...takav napredak je nevjerovatan. I sad znati da je sve to uradila jedna vlast sa svim mogućim sabotiranjima koje je imala od Države,zbog toga što je tu 97% Bosnjaka...i nakon toga reci da ta ista vlast još plus i kao krade...Pa nije budzet Opstine Tutin poput Beogradskog...pa da se i sve ono što sam video uradi,a i da se krade...To naravno niko živ ne moze da povjeruje.
I sad ovi neki Tutinci,kao da ne znamo kakav je Tutin bio,pozivaju Vučića da SILOM DRZAVE I DIKTATURE NASILNO FORMIRA VLAST U TT...ccccc,stoka.
Odgovori | Prijavi moderatru
+30 # Tutinac 2020-07-07 22:02
Kakav si,bolje da nikada ni svratio nisi.
U Tutinu su napravljene zgrade,to stoji.Ali je Urbanisticki plan grada menjan kada je kome trebalo i grad uništavan.Svo gradsko zemljište je otuđeno.Od ovih silnih zgrada,najviše za 3-4 su placene komunalije,za ostale je budzet Opštine oštecen.Dom kulture,za koji su generacije i generacije odvajale sredstva,raskrčmljen i opljackan.Pija dat tajkunima za po 4000eu/ar,tako i taxi plac u srcu grada.Seoska dobra otimaju i dijele među sobom.A taj asvalt po selima,vidimo svi čijim parama rade,primjer Dobri Dub.Svjež primjer pljacke,dupla naplata fasade na Opštini,dupla naplata ograde na Stadinu,naplata bazena na Kleču,urađen samo obod a naplacen komplet.I bezbroj drugih lopovluka.Sve fabrike u gradu,razdijeljene tajkunima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Boss 2020-07-07 22:22
I kad si mislio da si pogresio grad pogledas na navigaciji i vidis da si u Austriji. Ne laprdaj da si malo bolje pogledao video bi taj asvalt kako je potonuo,ispucao.odnela voda.i da nema zavrsni sloj nigde jer zavrsni sloj Bakic i ostali trpaju u dzep kao i ucesce gradjana.svako selo kojem je asvaltiran put morali su da prikupe 100.000 € pa i vise. Tacno je da se kralo i pre SDA i SDA je krao ali Maso je Tutin do koske oglodjao.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Safet 2020-07-07 21:41
Covjek ima ozbiljnu firmu i bavi se biznisom, naravno da nece pisati uz vjetar, to mogu samo ovi nesposobni slijepci sto po vazdan sjede kuci i mrze sve oko sebe.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Boss 2020-07-07 22:29
Covek nema firmu vec radi u firmi Jelak- Dalas kao direktor.i to nije onaj dalas od davnina vec odvojeni deo Jelak koji je kupljen za 141000 maraka a koji je tad vredeo najmanje 10 miliona maraka.al nebitno to bilo pa proslo. Bosnjacima je krivo ako se ulizuje nemoj preko nasih ledja nek se ulizuje nabija jeba'va ali ne preko nas Bosnjaka. Jer stvarno Vucic nije dao nikakvu pomoc sada za vreme pandemije Tutinu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sandzak67 2020-07-07 22:33
Auu bosse jesi dosadan..
Pa zar ti je toliko tvoj zivot dosadan pa samo pratis tudje, iskuliraj malo, stvarno preterao si vise.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Boss 2020-07-07 23:03
Ti da imas i S Od svog nicka Sandzak nebi lupetao vec bi branio Sandzak i Bosnjake od takvih izjava kao sto je Senadova
Odgovori | Prijavi moderatru
+43 # Tutinac 2020-07-07 22:13
Po ovom Sandzakliji,ispada da je Tutin sada razvijen i da njime teče med i mlijeko.Svi znamo da nije ljudi iz dijaspore,da bi ovde bila ne viđena bijeda i jad i ovo firmi što egzistira,to je od toga novca otuda.Opština je prezadužena i prijeti bankrot a vjerovatno i prinudna uprava.
Odgovori | Prijavi moderatru
+23 # mehmed 2020-07-07 22:49
Senade :

nisi uhljeblenik ,
vrijedan si ,
ali Bosnjak -Musliman NISI ,
Vizionar takodje NISI .
Mozda si nesvjesni IZDAJNIK ...

ZAHVALJUJES se NAJVECEM Neprijatelju Bosne , Sandzaka , Bosnjaka - Muslimana .
Odgovori | Prijavi moderatru
+19 # mehmed 2020-07-07 23:04
Senade ,
imas dobrog ministra odbrane POLTRONA Safeta

...koji je nesto izvukao iz svoje mracne NESLOBODNE "licnosti ", 07.07.2020 u 21 :41 "...naravno da nece p..... uz vjetar... ".


On tu pokaza pustos svoje prodate duse i svoj kameleon karakter .
Odgovori | Prijavi moderatru
-32 # Sandzaklija_ 2020-07-08 00:54
- Svako onaj ko zna šta je Tutin bio samo prije 15-ak godina...sta su i kakva bila sela Tutina tad...(na koja je svako osim Allaha dz.š. i vlasti SDA bio zaboravio) a kako lijepo i urefjeno izgledaju ta sela sad...Zna o cemu ja pričam,a o čemu pricaju ovi Zukorlicevi hajvani koji bi da se vlasti u Tutinu dočepaju preko Vucica,Drzave i srpske BIA-e...koja bi trebala sad na silu da prijeti Rasimu i kome vec da na silu formira vlast sa Zukorlicevim hajvanima.
-Naravno...to vrijeme diktatura je proslo...i Bosnjaci Tutina ce sami birati svoju vlast. Prodaju,kaze ovaj Tutinac ono što su godinama generacije i generacije davale da se pravi...ono groblje od Doma kulture...A to samo u Tutinu prodaju,a? Pa cijelu Srbiju su rasprodali sve srpske vlasti...pa i Vucic...i fabrike i zgrade,zemlju...sve sto se moglo prodat u Srbiji prodalo se...Ali je samo problem kad se u Tutin nesto proda i od tih para se uredjuje infrastruktura. Hahahaha...pazi bogati,mudrosti Zukorlicevih hajvana.
Odgovori | Prijavi moderatru
-29 # Sandzaklija_ 2020-07-08 01:02
- A čuo sam da u Tutinu prave neku najsavremeniju trafostanicu u ovom dijelu Srbije. Neka trafostanica 110...bez koje Tutin nije imao perspektivu nikakvu....vrijednosti preko 2.5 miliona eura.Jel moguce da se to u Tutinu pravi...za vrijeme SDA vlasti....hehehehe.
-Sad ce ovi Zukorlicevi hajvani...ali to Drzava pravi....hehehe. A koliko je samo onaj rahmetli Šemko jurio tu trafostanicu i zavrsavao oko toga...Pa nije valjda Zukorlic zasluzan što se ona pravi?!
- Naravno...Drzava bi iste sekunde pohapsila te po Tutinu da i 2% kradu i rade to sto im se pripisuje...ali naravno da od toga nema nista. Jer...uraditi onoliko po Tutinu...a i krasti uz to...pa Tutin bi trebao imati budzet poput Beograda da sve to odradi. Gluposti najobicnije.
- Sve cestitke vlasti SDA Tutina...a gradjani Tutina su opet pokazali koliko im vjeruju...iako bez ikakve lokalne televizije koja je širila lazi i smutnje...Tutinci opet ubjedljivo glasali SDA. Samo dokazuje kako tu stvari stoje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+23 # Tutinac 2020-07-08 08:18
Nekome kažeš da je hajvan i pričaš laži i gluposti.Vidiš da si obično govedo i ne podnosiš istinu.Pričaš za trafostanicu da radi SDA,a svi smo vidjeli kada je dolazio Vucic u Tutin i pored Maša obecao tu istu trafostanicu.Obecao povracaj Poštanske štedionice i povratio je.Traženo mu je da bude sedište Šumskog gazdinstva u Tutinu,obecao je i to.Traženo povracaj Opštinskog suda i tužilaštva i jos puno toga.Sve su to ukinuli za vrijeme,kada smo imali 2 ministra u Beogradu.Sve ovo je traženo na inicijativu članova SDP TUTINA tada,Safet D.je izneo zahteve pred Vučicem.Ovo pisem radi istine,jer ovi lopovi svaku tuđu zaslugu i dobro djelo,pripisuju sebi.Smeta im što im lokalna TV nije više u rukama da lažu narod,nego iznosi višegodišnje lopovluke.
Odgovori | Prijavi moderatru
-22 # Sandzaklija_ 2020-07-08 10:49
- Čuj Tutinca...hahahaha...neki Safet D. zavrsio da se napravi trafostanica i da se vrate neke institucije koje je Drzava uklonila iz Tt...Raspitao sam se prije malo kod nekoliko ljudi iz Tutina...pa kažu taj Safet D. nije uspeo ni sam sebe da stavi za odbornika na listu SDP sad na ovim izborima,eto koliko je uticajan,a kamo li da on bilo šta i bilo kako završi. Najobičnije gluposti i budalaštine.
- No...sa Zukorlićevim hajvanima kakav je ovaj Tutinac se i ne polemiše...ko god dodje u Tutin...ko god se provoza selima Tutina...vidi zapravo koliko vrijedno i odgovorno za svoj Tutin i svoje gradjane radi SDA vlast. Tutin je danas jedan od najlepših gradova Sandzaka i šire. Neka Allah dz.š. nagradi sve one koji ovako rade za svoj grad.
- A ove jadnike sto pozivaju Drzavu i srpsku BIA-u da naredjuju po Tutinu ko ce i kako da formira vlast...pa Allah dz.s. najbolje zna šta će i kako sa njima
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Boss 2020-07-08 12:23
Lupetas ti bez veze kralju. Taj Safet D. Je obicna lopina bio u SDA dok je mogao da krade pa dodje Maso i posto su Masove ruke velike neda on svima da kradu cuva covek za sebe i nekoliko ljudi oko sebe.a Safet kao napusta SDA i nekako dolazi u SDP gde razbija SDP i odvodi ljude Zlukomanu a on pokusava da udje kod Bajra Gegica ali Bajro zna njega posto su dugogodisnji partiski kompanjoni i neda ga izu sebe onda Safet se vraca SDA ali nemq vise ambicija jer je procitan da je interesdjija i ostaje obicni glasac.
Odgovori | Prijavi moderatru
+18 # Tutinac 2020-07-08 11:01
Lopino i hajvancino neotesana,nisam član SDP stranke,ali pričam kako je bilo.Iskreno,najviše od svega bih voleo da te lično upoznam i objasnim neke stvari.Vidi se da si jedan od ove kriminalne bande,apises kao navodno,prošao Tutinom posle dugo godina.Fuj,govedo jedno.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click