Habib žestoko napao francuskog predsjednika Macrona: Neka ti Allah unakazi lice

Habib Nurmagomedov, sjajni ruski borac,poslao je žestoku poruku francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zbog izjava nakon terorističkih napada.

Habib islam oktobar2020 TW

"Islam je religija koja je danas u krizi, u Europi i cijelom svijetu. A u Francuskoj islam treba osloboditi stranih utjecaja. Othrvat ćemo se onima koji nas u ime religije žele veći unazad", poručio je Macron.

Habibu se to nije dopalo pa je objavio fotografiju na kojoj se na licu Macrona vidi otisak stopala.

"Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Allah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Allah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti", napisao je Habib.

Habib je musliman i vjera mu je veoma važna, a ovaj je post zaključio ajetom iz Kur'ana.

"One koji Allaha i njegovog proroka budu vrijeđali, Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti", dodao je Habib.

View this post on Instagram

Да обезобразит Всевышний лицо этой твари и всех его последователей, которые под лозунгом свободы слова оскорбляют чувства более полутора миллиарда верующих мусульман. Да унизит их Всевышний в этой жизни, и в следующей. Аллах скор в расчёте и вы это увидите. Мы - мусульмане, любим нашего Пророка Мухаммада (да благословит его Аллах и приветствует) больше, чем наших матерей, отцов, детей, жён и всех остальных близких нашему сердцу людей. Поверьте мне, эти провокации им выйдут боком, конец всегда за Богобоязненными. - ‎قبح الله وجه هذا الأبتر وجميع تبعهم الذين يؤذون الشعور أكثر من نصف مليار مسلم تحت قناع الحرية ‎أذلهم الله في الدنيا والآخرة إن الله سريع الحساب ‎نحن مسلمون نحب رسولنا ونبينا محمد صلى الله عليه وسلم أكثر من أمهاتنا وآبائنا وأبنائنا وأزواجنا ومن جميع خلق الله سبحانه وتعالى ‎صدّقوني هذه الاستفزازات سوف تخرج من أعناقهم والعاقبة للمتقين - Holy Quran 33:57 ------------------ إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا Воистину, тех, которые поносят Аллаха и Его Посланника, Аллах проклял в этом мире и в Последней жизни и уготовил им унизительные мучения.

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Komentari  
+28 # Pesterka... 2020-10-30 21:08
Amin
Odgovori | Prijavi moderatru
+26 # NP 2020-10-30 21:28
Nije to samo neki prvak Janko Kuk, već Habib - lav.
Allah ti dao svako dobro junače Habibe.
Odgovori | Prijavi moderatru
+25 # Samko 2020-10-30 21:46
Sellam za Khabiba i Dagestan!
Odgovori | Prijavi moderatru
-20 # Olivera je moje ime 2020-10-30 22:40
Makron se ili nije precizno izrazio, ili nije shvaćen. Ne kritikuje on religiju islam, već one koji ga zloupotrebljavaju, a pozivaju se na njega. Religija, ako se ispravno praktikuje ne može nikome naškoditi. Međutim, oni koji misle da su predstavnici iste, a ne ponašaju se u skladu sa njom, oni mogu da prouzrokuju velike probleme, kako za pripadnike te religije, tako i neke druge. Nije islam u krizi, ali su u krizi neki delovi umeta. Migranti su iz zemalja umeta, u nekim muslimanskim zemljama se ratuje, tako da danas muslimani najčešće ratuju između sebe, a li i sa pripadnicima drugih vera. Akteri terorističkih napada na zapadu su muslimani, a da taj svoj radikalizam i fanatizam nisu našli u islamu već u nakaradnom poimanju ove religije od strane svakakve njene uleme. I bilo bi mnogo produktivnije da je ovo što je Makron nespretno pokušao da istakne, javno izjavio neki muslimanski lider ili još bolje neka muslimanska organizacija od autoriteta, kako bi se iz žita istrebio kukolj.
Odgovori | Prijavi moderatru
-16 # Olivera je moje ime 2020-10-30 22:42
Muslimani da sami postave standarde šta je to što predstavlja njihovu religiju, a ono što je devijacija iste da se javno prozove i da se onemogući u destruktivnom delovanju. Pošto nema jedinstva u umetu, teško će doći do neke čistke u istom. Izgleda da će zapad trebati sam da proceni koga prima i koga trpi. Ako ne znaju kako, neka pitaju pametnije. Kod nas u Srbiji su se oni koji ne valjaju, sami distancirali od onih koji valjaju, grubo rečeno. Zato je SDA i u opoziciji i u svojoj silaznoj putanji ka dnu, dok su SDP i SPP konstruktivne snage muslimana Srbije koje učestvuju u vlasti i koje sa većinskim narodom izgrađuju suživot i zajednički bolji život.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Samko 2020-10-30 23:34
Ne Jedi govna smrduljo!

Idi okupaj se smrdis.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Analiza 2020-10-30 23:48
Muslimani se drze svoje vjere i nikada je nisu odbacili za razliku od vas tkz hriscana koji ste prigrlili svo zlo koje vam je sejtan ponudilo. Zato vam smeta Islam jer se Islam nikada nece prikloniti zlu. Sta imate vi u vasim zivotima od Isusove vjere? Ja ne kuce, gey parade, vjencavanja gey osoba po crkvama, svaki vid nemorala itd. Hvala Allahu pa smo sljedbenici Islama. Islam nij EU krizi, vec je sejtan u krizi.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Semir 2020-11-01 12:13
Ne jedi govna olivera
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Tutkalo 2020-11-01 07:02
Zna on dobro sta je hteo da kaze i kaako da se izjasni. Nego ti se mani ove teme i idi placi za onim tvojim amfilohije i gledaj svoja posla i svoju veru. Mi muslimani nikad nismo dirali tudje vere dok su druge zabijale nos i pravile nered. Razguli
Odgovori | Prijavi moderatru
-13 # MišaZvornik 2020-10-31 02:28
Sreca je Habibu sto zivi u drzavi dje se radikalni islam previse tolerise, pa moze da mlati ovakve gluposti i to posle krvavih teroristickih napada u Francuskoj. Ali neka rusima ce se to obiti o glavu. Opet ce da im islamisti raznositi ljude po Petersburgu, Moskvi, Groznom itd. Bas me čudi zasto u Kini nema terorističkih napada. Da li je njihova metoda sa logorima ispravna?
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # NP 2020-10-31 07:16
Tvoj komentar je čista desetka!
Tačno u sredinu mete si pogodio
A zašto?

To je ono što su neprijatelji islama želeli.
Baš to!
MOSAD, CIA i ostali tvorci extremnog islama, koji je najviše zla nanio upravo Islamu i muslimanima, zadovoljno trljaju ruke.
Bravo - reći će ti oni.
To je ono što su oni hteli.
- Da osrednji iq mozgovi počnu tako da eazmišljaju - da osudjuju islam!
Pokazali su ti u Siriji glavoseče koji su se slikali sa svakom odsečenom glavom, pokazali su ti kako spaljuju u kavezu žive pilote, kako raznose autobus ili zgradu u kojoj ima žena, dece.... Pokazali su ti teroristu koji napada na redakciju Čarli Hebdo ubija i beži ... i gle čuda zaboravlja pasoš.
To su ti pokazali.
Pokazali su ti negde i sitnim slovima što npr SVA islamska ulema moli Al Kaidu Avganistana da ne diže drevne spomenike u vazduh, sto sva ulema svih muslimana moli ISIL u Siriji da ne spaljuje žive ljude.... (sledi nastavak)
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2020-10-31 07:45
Sve ovo što ocrni islam i gore navedeno si registrovao.
Sve i još puno toga si registrivao.
Ali nisi "zapamtio" preklinjanja Islamskih učenjaka da se takve stvari ne rade.
Nisi ni otvorio Kur'an pa da pročitaš ajet "Ko ubije nevinog čoveka kao da ubije ceo svet"
Ne setiš se komšija koji su pomagali hrišćanima, ne setiš se ucenja Islama - "nisi musliman ako zaspeš sit a komšija ti je gladan"... ne setiš se ničega dobrog o Islamu jer si bombardovan raznim informacijama.
To nije Islam.
To je ono što su oni hteli da ti zaključiš o Islamu.
A kad tako većina mozgova prosečnog iq zaključi o islamu onda se javlja islamofobija i takvi produkti poput tebe.
Islam nije samo puko saginjanje glave. Uvrediš Islam kao Makron a onda se jave lavovi poput Habiba koji brane izvorni Islam.
U izvornom Islamu i Isus Hrist je Isa a.s. i takodje bi se muslimani pobunili ako bi njega neko uvredio.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # MišaZvornik 2020-10-31 10:59
Prijatelju moj problem je sto ovo nije izjavio neki terorista nego jedan od najistaknutijih muslimana trenutno na svijetu. Da li je ova izjava korektna posle napada u Nici? Umjesto da pokaze pijetet prema nevinim zrtvama on podstiče nasilje.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # srky 2020-10-31 22:16
Karikature su korektne ili?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Analiza 2020-10-31 13:11
Savjetujem te da kada nesto pises da dobro razmislis. Ne postoji termin "extremni Islam" ! Postoje radikalni ljudi. 99% ovih napada su oni izmislili i propisali Islamu. Cafirima se ne vjeruje. Od 11 septenbra pa na ovamo sve u reziji cafira da bi napravili od Muslimana neprijatelje. Ko je kad cuo do prije 11 septenbra za neki teroristicka Muslimanske grupu? Bile su Baskijska ETA Grcka 18 novembar, Kurdska komunisticka Pkk kao i rasisticke organizacija poput Kju Kjus klana.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Analiza 2020-10-31 13:14
Da nije bilo izdaje unutar Cecenaca, dobili bi rusi po njusksms isto kao i u Afghanistanu. Kavkaz nikad nije bio ruski. A ti ganocidni srbine tijesan ce ti biti i BG.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # MišaZvornik 2020-10-31 13:46
Da tim istim Čečenima nije bilo Rusa zavrsili bi kao Avganistan, Sirija, Libija, Irak. Ameri vas razvalise totalno sirom svijeta.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Analiza 2020-10-31 16:25
Gdje god je rus gazio tu je bijeda bila.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # MišaZvornik 2020-10-31 16:35
Sta tek za turke reći. Bjeda na kvadrat. Daleko im lijepa kuća
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Analiza 2020-10-31 19:03
Da vam nije bilo Turaka jos bi vazilo pravilo kod srbina, ko se kupa grijesnik je.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # MišaZvornik 2020-10-31 20:02
Da nam nije bilo turaka sad ne bi zaostajali 200 god za zapadnom Evropom.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Deutschland 2020-10-31 22:32
Misa Ameri su i vas razvalili i tek ce da vas razvale kad dodjete na beogradski pasaluk.
Pogledaj malo svoje dvoriste.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # musa 2020-10-31 12:18
Vidimo cije je lice unakazeno. Tvoje lice sluzi samo za udaranje, za bolje i nisi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # ALTER 2020-10-31 15:56
Šta je Živojine?
Što menjaš nik?
Što ne pišeš kako misliš nego se skrivaš pod ranim nikovima?
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari