SKANDAL U TURSKOJ - Sa minareta umesto poziva na molitvu odjekivala pesma ''BELA ĆAO'' (VIDEO)

U Turskoj je pokrenuta istraga nakon što je u gradu Izmiru sa razglasa, umesto poziva na molitvu, emitovana čuvena pesma "Bela ćao".

cfawetr45q43

U Izmiru je, naime, hakovan sistem za pozivanje na molitvu, pa je juče sa minerata nekoliko džamija puštana čuvena italijanska antifašistička pesma.

Snimak pesme je objavljen i na društvenim mrežama.

Lokalne vlasti su najavile i podnošenje krivične prijave.

Kako je saopšteno, pesma “Bela ćao” je emitovana nakon što su “nepoznate osobe sabotirale i nezakonito hakovale sistem poziva na molitvu”, prenosi turska agencija Anadolija.

Kako se navodi, tužilaštvo u Izmiru je otvorilo istragu o incidentu, a ona će obuhvatiti i korisnike društvenih mreža osumnjičene za “negiranje verskih vrednosti”.

Portparol vladajuće stranke "Pravda i razvoj" (AKP) Omer Čelik je “oštro osudio” incident i naveo da će biti pronađeni počinioci.

Kako javlja Anadolija, ovaj incident se dogodio usred ramazana, muslimanskog meseca posta, u vreme kada su džamije zatvorene zbog pandemije korona virusa koja pustoši i u Turskoj.

Pogledajte video :

Komentari  
+3 # Crni 2020-05-22 00:00
E ovo je djelo sljedbenika Ataturka i Masona. Mason Ataturk je uveo bio novinu da se Ezan oglasava na Turski a ne na Arapski jezik.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click