Ubijen profesor koji je bio na pragu značajnih otkrića za COVID-19

Profesor Univerziteta u Pittsburghhu Bing Liu, koji je bio na pragu izuzetno važnih otkrića u istraživanju COVID-19, pronađen je ubijen u svom stanu.

bing liu 696x469

Kako CNN javlja, pozivajući se na informacije iz policije, ubio ga je čovjek koji je poslije počinio samoubistvo. Sve se dogodilo ovog vikenda.

Profesor Liu pronađen je u subotu, a imao je rane od metaka na glavi, vratu, torzu i ekstremitetima, saopćeno je iz policije.

Istražitelji navode da vjeruju da ga je ubio neidentificirani muškaac, koji je pronađen mrtav u svom autu ispred svog doma. Policajci vjeruju da su se muškarci poznavali, no navode da nema “nikakve indikacije da je Liu bio meta samo što je bio Kinez” – tako bar ističe detektiv Brian Kohlhepp.

Iz Univerziteta je saopćeno kako su duboko potreseni tragičnom smrću prof. Liua.

“Bing je bio na pragu vrlo važnih otkrića o shvatanju ćelijskih mehanizama infekcije COVID-19 i ćelijskim bazama pratećih komplikacija”, naveli su.

Za profesora Liua su rekli i da je bio izvanredan istraživač i mentor, te su se zarekli kako će završiti njegovo istraživanje i na taj način “odati počast njegovj naučnoj izvrnosti”

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click