Nađen manifest masovnog ubice iz Nemačke: ''Treba eliminisati pola sveta'' (Video)

Počinilac masovnog ubistva u Nemačkoj je bio radikalni desničar Tobijas R. iz Hanaua. Napadač je za sobom ostavio manifest ispisan na 24 stranice.

8570199175e4ec88996ed2869811480 v4 big

Tobijas R. iza sebe je ostavio manifest na 24 stranice i nekoliko video-snimaka u kojima opisuje svoj život. Delove tog manifesta objavili su nemački mediji, a iz njega je vidljivo da je napadač bio ekstremni desničar koji je imao psihičkih problema.

Kako je za Kurijer opisao stručnjak za terorizam Peret R. Nojman, radi se o osobi koja mrzi sve strance i sve ljude koji nisu bele rase.

"Čak i kada ne spominje direktno islam, u manifestu poziva na uništavanje različitih država u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji (koje su većinom muslimanske)", navodi detalje manifesta Nojman.

Napadač sam za sebe kaže da je rođen 1977. godine i da je studirao poslovnu administraciju u Bajrojtu. Mrzeo je sve migrante, nezavisno od toga odakle dolaze.

Svoje postupke opravdavao je izjavama da "nauka dokazuje da su neke rase nadmoćnije od drugih", a često je spominjao i potpunu eliminaciju nekih etničkih grupa, posebno onih u Africi, Aziji i na Bliskom istoku. U manifestu ima i popis ljudi koji moraju da budu uništeni, a radi se većinom o muslimanima.

"Ako želite da rešite problem stranih kriminalaca, ne bi trebalo da napadate spoljne neprijatelje nego da porazite unutrašnje neprijatelje. A to može biti i vaš narod", piše u manifestu i dodaje: "Nisu svi koji danas imaju nemački pasoš čistokrvni, treba eliminisati pola populacije".

Napadač iz Hanaua objavio je i uznemirujuću "ličnu poruku" na društvenim mrežama za koju se pretpostavlja da je nastala pre nego što je sebi oduzeo život.

Pogledajte video :

X

Right Click

No right click