Linz: Migrant iz Afganistana nožem ubio dvoje Austrijanaca i šokirao istražnog sudiju

Na Univerzitetskoj bolnici u austrijskom Linzu umro je David H., 32-godišnji radnik Crvenog krsta, koji je radio u centru za tražioce azila u Wullowitzu (Gornja Austrija).

austrija ubistvo 

Njega je u ponedjeljak nožem napao 33-godišnji Jamal A., migrant iz Afganistana. Iako je neposredno nakon napada objavljeno da je radnik Crvenog krsta izvan životne opasnosti, on je u petak podlegao teškim povredama.

Nakon što je u ponedjeljak teško povrijedio Davida H., Afganistanac je napustio centar i u bijegu nožem nasmrt izbo 63-godišnjeg farmera iz obližnjeg sela.

Jamal A. je brzo uhapšen i već u srijedu se pojavio kod istražnog sudije u Linzu, koga je šokirao svojim zahtjevom.

"Obećavam da to više nikada neću učiniti. Ne mogu objasniti zašto sam to napravio. Želim da me pustite da idem u grad", rekao je Jamal A. prema tvrdnjama austrijskih medija.

Naravno, određen mu je pritvor, a uskoro će biti optužen za dvostruko ubistvo. Azilantski centar u Wullowitzu je raspušten nakon brutalnog zločina. 

Komentari  
+1 # Olivera 2019-10-19 16:54
Ovaj Afganistanac je izgleda došao u Evropu da bi ubijao. Prvo radnika Crvenog krsta koji je radio u centru za tražioce azila, dakle čoveka koji je brinuo i o njemu i o drugim azilantima, a onda nekog dekicu građanina mesta gde se nalazi azilantski centar. Nadam se da će ga zbog ovog progutati noć, jer takva osoba ne zaslužuje da živi.
Prijavi moderatru
+7 # Zica 2019-10-19 17:10
Ja hoce, hoce ko sto proguta mrak ubice i koljace iz redova tvog velicanstvenog naroda...ubice neduznih zena i djece su u Srbiji heroji..trazi pravdu i osudjuj zlocine onih koji su ih cinili i u tvoje ime i prvo cisti ispred svog praga pa onda imas pravo dalje ici.
Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-10-19 17:47
Ne znam šta te je pogodilo u mom komentaru? Ovaj azilant je ubio dvoje ljudi Austrijanaca usred Austrije iz čista mira. Tako bi ubio bilo gde da se nalazio. Ko zna koliko ih je ubio u Afganistanu. Ja za takvima ne bih žalila i bila bih sigurnija su daleko od nas.
Prijavi moderatru
0 # zz 2019-10-19 20:17
Oljivera: Hajdemi Popusi je miran,a i Hajdenam Popusi izuzetan.
Prijavi moderatru
+7 # Nur-Bec 2019-10-19 18:45
Raditi u Crvenom krstu i pomagati izbjeglice i na kraju poginuti od njihove ruke je vise nego tuzno i zastrasujuce.Sigurna sam da ce dobiti visoku kaznu.Najgore od svega je to sto je pogorsao polozaj svojim sunarodnjacima koji nisu nista krivi.Eto, azilantski centar su vec zatvorili.
Prijavi moderatru
+1 # zz 2019-10-19 20:20
A ni to nebi bilo toliko cudno kada se vidi da i Seselj srpski "'eroj" eno vec poziva na ubistvo onog Pantica.Ovaj Avganistanac je iz azilantskog centra,a Seselj je iz SRPSKOG PARLAMENTA.
Prijavi moderatru
+6 # Pesterka 2019-10-19 21:01
Plus za Oliveru i Nuru
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click