U njemačkom kafiću distancu održavaju kapama s plutačama za bazen

Evropske zemlje polako počinju živjeti "normalnim" načinom života. Jedna od njih je i Njemačka gdje se ublažavaju prethodna ograničenja provedena državnim mjerama karantina.

gfbdrzrtzu56

Ovaj podatak nije iznenađujući budući da je Njemačka smatra jednom od onih zemalja koja se s pandemijom izborila jako dobro.

Do 14. maja u ovoj zemlji je prijavljeno 174.948 slučajeva koronavirusa sa 7.928 smrtnih slučajeva i otprilike 150.300 oporavljenih. Kancelarka Angela Merkel 6. maja rekla je da je cilj usporavanja virusa postignut i da je prva faza pandemije završena.

gfhfz5676
Zatražila je od svojih sugrađana da ostanu oprezni kako ne bi izazvali i drugi val.

Istog dana, savezna vlada najavila je ukidanje ograničenja što je omogućilo restoranima da počnu raditi s određenim ograničenjima. Kafić u Schwerinu pod nazivom "Café Rothe Schwerin" nedavno je pokrenuo posao poslužujući svoje zaštitnike za boravak vani. Također je osigurao da stolovi budu razdvojeni 1,5 m kako bi se zadržala udaljenost između mušterija što bi svaki restoran trebao učiniti.


ghr765678768
Međutim, vlasnica "Café Rothe Schwerin", Jacqueline Rothe, smislila je genijalnu ideju kako osigurati da drži mušterije na adekvatnoj udaljenosti i to s plutačama za bazen. Da, dobro ste pročitali. Dvije plutače je vezala za šešir i tako obezbijedila idealnu socijalnu distancu.

Komentari  
+4 # Sejo 2020-05-16 02:13
Jeste u nemačkoj ideš u kafić sa helikopterom na glavi
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click