Veliki broj vjernika na liturgiji patrijarhu Irineju, pojedinci ljubili kovčeg prekriven staklom (Video)

Veliki broj vjernika prisustvuje liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu gdje odaje posljednju počast preminulom patrijarhu Irineju, poglavaru Srpske pravoslavne crkve. Među njima ima onih koji nose maske i rukavice, ali i onih koji su se na tu molbu oglušili.

jzuikzu

Da bi se ispoštovale epidemiološke mjere na sanduk u kojem se nalazi pokojni Irinej postavljena je prozirna staklena ploča koja se povremeno dezinfikuje iz sigurnosnih razloga.

Vjernici prilaze kovčegu, ne cjelivaju ga i nakon toga napuštaju crkvu. Ima i pojedinaca koji ljube ploču na kovčegu, pišu srbijanski mediji.

Patrijarh Irinej će biti sahranjen u nedjelju u Hramu Svetog Save. Građani će se moći oprositi od njega, ali uz poštivanje epidemioloških mjera.

Sinoć je epidemiolog Predrag Kon rekao je da je sahrana u ovom trenutku veliki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

Patrijarh Irinej preminuo je u Beogradu, u 90. godini, od posljedica izazvanih koronavirusom, nakon decenije provedene na čelu Srpske pravoslavne crkve. Vijest da je preminuo, stigla je nakon 15 dana borbe sa koronavirusom, koje je poglavar SPC proveo u bolnici.

Komentari  
+3 # Dardan 2020-11-21 13:34
Sta je sa rukoljubljenje, pricesvivanje kasike??!!!
Jel dovolno lubiti samo plocu na kovcegu??!!!
Sto se cini okupljanje to je kako se i ocekivalo.
Srbovunska posla.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # mehmed 2020-11-21 14:17
Zao mi je ovih "vjernika" koji NEZNAJU da su dio kolektivne manije i kolektivnog Bezumlja i kolektivnog sado-mazohizma
a koji ce im omogucuti , da kao BIOLOSKI TERORISTI prenesu Kovid 19 na neduzne ljudi
i izazovu sirenje epidemije u Srbiji , Crnoj Gori , ostatku Balkana
Oni NEZNAJU da u svjetsku Historiju ulaze kao Prvi vojnici BIOLOSKOg rata
i da ce pomoci da se Srbija OZNACI leglom Genocida , Drzavnih i Bioloskih TERORISTA !!! !!! !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # AGA 2020-11-21 14:19
I ovi hoce da pevaju onu pesmu „ u razdeljak te ljubim,ljuuuubim,
Svim zarom srca svog,srca svog,
A posle od korone ludim,luuuudim,
Zbog razdelka ti tvog.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # mehmed 2020-11-21 14:30
Zivojine , Olivero , Kosovicko...upoterijebite svoje veze u Srbiji , Balkanu i svijetu ...nadjite neki lijek , neki izlaz ...
da srpski narod NE izgubi DNO i na DNU DNA.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Krmadin 2020-11-21 14:49
Irinej, na zalost, za ovih 10 godina se nije pokazao kao dostojan naslednik patrijarha Pavla.Cesto se mesao u politcka pitanja i davao sumnjive izjave.Inace to da je umro od Korone je netacno.Vec dugo godina je imao bolest srca.Star covek a jos bolestan.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # mehmed 2020-11-21 14:53
Zapadni mediji su vec objavili vijest da je Irinej bio na Amfilohijevoj sahrani ...
a Na kojoj su se GRUBO i NEcivilizacijski ignorisale Mjere Kriznog staba !!! !!! !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Eminem 2020-11-21 18:14
Ljubite ljubite ga sta cekate ljubite i pozelis mu toplo sobu i toplo napitak ... das ce mu zena tebe nose mene prose ajjjjojjjoooooj .
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Krmadin 2020-11-21 18:57
Irinej umro 19.novembra oko 2 sata posle podne a objavljeno da je umro tek 20.novembra u 7 ujutru...
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera je moje ime 2020-11-21 20:42
Krmadine, izvanredno si obavešten, a i dosta stvari znaš. Kaži ti meni zašto se Sandžaklije toliko pale na smrt prvo mitropolita Amfilohija, a sada i patrijarha Irineja? Da im je žao, ne bih rekla, da imaju neku korist od njihove smrti, i nemaju. Objasni mi jer ja ipak nisam iz krajeva koji gravitiraju ka najpovlašćenijoj nacionalnoj manjini Srbije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Krmadin 2020-11-21 21:02
Haha.Izgleda da vide neku pretnju u SPC.Amfilohije i Irinej su pojedinci.Nijedan pojedinac ne cini celinu necega.Pojedinac je samo deo celine.Kako visoki crkveni velikodostojnici tako i vernici.Njihova smrt ne menja sustinu sta je SPC - cuvar srpskg identieta.Srpski narod nije uvek imao drzavu ali je imao crkvu koja je cuvala i okupljala narod.Cuvala je jezik, tradiciju, prozu, poeziju, istoriju, obicaje....SPC je najstarija i najmocnija institucija koju su Srbi stvorili.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Olivera je moje ime 2020-11-21 21:12
Lepo rečeno Krmadine. Hvala ti na ovom efektivnom objašnjenju kako u moje ime, tako i u ime nekih Sandžaklija ovde, koji još od jednog drveta ne vide gustu i veliku šumu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Np 2020-11-22 09:23
Da l je realno da ste i smrt vaseg vjerskog vodje iskoristili da prozivate nas za nesto. Mnogo nas zabole ko vama umire. Ni jedan ni drugi vam nije valjao. Osim toga vjera nije crkva, crkva je sklona politiziranju kao sto je bio slucaj i u Crnoj Gori, i ovdje i u Bosni. Ne prozivajte nas i niko vam nece ni komentarisat.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-11-22 12:37
Vidi, vidi kako se neko našao uvređen, a nije Šojić. Smrt patrijarha Irineja mi je poslužila da preduhitrim vaša ogavna komentarisanja na tu temu, jer ste tome itekako skloni. Da ne čitam bar ovih dana prostote i neljudskosti koje su dolazile upravo sa vaše strane kada je Amfilohije umro. Nađi članke pa se uveri. I niste vi ti koji će da sude da li je i ko valjao ili nije. Slažem se da vera nije crkva, ali nije ni džamija pa vidimo da i ona nije imuna na politizacije. I da vas nisam prozvala, itekako biste komentarisali. Ovako imam utisak da se i redakcija plašila da objavi članak o smrti, već je objavila ovaj a u svetlu poštovanja mera zbog pandemije. I vidiš li ti i druge komentatore ili samo mene i Krmadina. Da li si pročitao šta piše Dardan, Mehmed, Aga, Eminem, Pederoslavni? I njima se nećeš obratiti, već samo meni?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera je moje ime 2020-11-22 12:38
Hajde da vidim šta bi im svima đuture preporučio, da li je to normalno kod muslimana da u ovakvim trenucima pišu ovakve prostote? Ja mislim da nije, jer reis ulema Kavazović je uputio telegram saučešća ispred IZ BiH, reis ulema Srbije Nasufović je uputi telegram saučešća. Da vidim šta ćeš kazati ti ovim tvojim hajvančićima što sam ih prethodno nabrojala.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Np 2020-11-22 12:51
Apsolutno ni mene niti bilo koga ovdje zanima smrt patrijarha. To sto si ti pomislila da ce neko vrijedjat pa si prva pocela i za to postoji dijagnoza- sizofrenija. Tako da okani se provociranja da bi predstavila nas ovakve i onakve. Lako je isprovocirat ja sam mogao da kazem da je amfilohije bio ratni zlocinac i da je irinej zajedno sa tvojim vuckom priznao kosovo a iste te je i odlikovao. Al ne ide da provociram nije vrijeme ni mjesto. Zalite vi ne dirajte nas. Dobro bi bilo zbog korone eto malo da pripazite al opet i to ce se razumjet ko provokacija tako da... okanite se vi nas.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera je moje ime 2020-11-22 13:02
Nisi mi odgovorio šta ćeš napisati ovim imbecilima što sam ih pobrojala. Evo nemoj svima, ali imaš dole komentar Pedera koji riziva smrt 1000000 Srba od korone. Šta bar na to kažeš? Da vas ostavimo, jel, kad smo upravu i kad bodemo u sridu sa svojim izjavama. Budite ljudi, muslimani kao što mislite da ste, pa kažite da li je uredu da se piše:
"Krepa i ova cetnicka dzukela. Haj sto ih je krenulo. A zao mi ga je, bolje da ja milion srba umrlo no on."
Nije krepao, već je umro, nije četnička džukela već srpski patrijarh. I da i pređem preko tih ogavšina, ali za žalom da je umro a pre toga nije umrlo 1 milion Srba, preko toga neću preći.
Hajde i ti i svi moralisti islamski sa ovog portala, gde ste, pa kažite da li je ovo pisanje vaša životna želja.
Država Srbija brine o svim njenim građanima pa i o Bošnjacima Srbije. Da li je uredu da Bošnjaci Srbije ovako razmišljaju i pišu po portalima. Zaista sam zgrožena.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Np 2020-11-22 18:28
Nemoj Bgt da nam brinete vise. Opet pricamo o posledicama a ne uzrocima, batali bre ne provociraj i niko ti nece nista rec. A nego sta je no cetnik. Da nije komunista? Smijesno je sto i sami sebi radite ovo a tek je zalosno sto opet morate nas u sve ovo da uvlačite. Znali ste da kudite kad smo isli u dzamije u martu, aprilu i maju. Znali ste i za Bajram da se iscudjavate al je normalno da se organizuje utakmica sa 20000 ljudi i da se sad na sahrani ljubi kovceg i krst i uz to da ni deseti dio naroda ne nosi maske tako da nemojte o moralu. Batalite rasprave i provociranja zalite i radite sta hocete sami sa sobom al nas ne mijesajte.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Dardan 2020-11-22 13:48
Olivera, postujem svaku veru i pravom onima da ne veruju. Sustina je o tome da tu gde nema humanosti, pristup duhovne mrznje, bozjih saosecanje prema zrtvama, podrzavanje ili nedistaciranje od genocidne politici koja je nanela toliko ubijanje, silovanje, progonjanje tugu i unistavanje, u citavom nasem regionu, za onih ima samo osećaj sažaljenja prema njihovoj bedi. Fundament Hrista i Muhameda je ljubav prema ludskom rodu, pokajanje i za svaki greh i traziti oprastaj i imati snagu za oprastaj. Nema tu nista o duhom bozjem, nema veze kako se ta organizacije se imenuje. . Prema bogu svi smo mi bozja stvorenja, nema veze koji smo religije, nacionalnosti rase itd. I tako se treba ponasati.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Pederoslavni 2020-11-22 00:09
Irineju se vidi po crnom nosu i ocima da je mrtav bio nekoliko dana. Stavili ste ga vi bili u ledomat.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-11-22 12:42
Ti navikao na vas što volite da zamrzavate i verske i političke funkcije, pa misliš da su svi skloni zamrzavanju. Pedečiću, ipak treba da ti bude važnije da u tvojoj guzi bude vrelo kad te pritarabi neki drugi topli brat.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # mehmed 2020-11-21 20:21
Krmadine , Spadate u grupu objektivnih i mudrih komentatora . Aferim.
Tako se kalkulisalo i kad je Amfilohuje umro !!! - Obojica ce zbog NEKIH DATUMA... postati sveci ...
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera je moje ime 2020-11-21 21:54
A šta to tebi muslimanu smeta, što će jednoga dana i Amfilohije i Irinej postati sveci? Jedino ako ne planiraš da pređeš na pravoslavno hrišćanstvo? U tom slučaju su tvoja razmišljanja opravdana.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Akcijaaa 2020-11-21 22:35
Mislim da veze nemas. Bolje bar nemoj da komentarises, smihace ti se citaoci.
Nije sramota ne znati.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Akcijaaa 2020-11-21 22:32
U Pazaru akcija:
Svinjski but - 549`⁹⁹ din
Cvarci - 264`⁹⁹ din
Dimnjeni vrat - 600 din
Mast svinjska - 400 din

Navalite narode jos malo pa nestalo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # mehmed 2020-11-21 23:20
O TI Olivero :

U VJERI zvanoj pravoslavno Krscanstvu postoje SAMO DVIJE i to ZA svagda NEPROMJENJIVA temelja , a to su : Bog i Prorok Isus Krist.

Nazalost SPC pored ostalih PAGANSKIH obicaja ... daje PREDNOST Amfiliohiju koji SE SAM za zivota imenovao " svedokom Bozije ljubavi "
-- Dali je On , na tom a i na drugim primjerima dokazao da srpsko-pravoslavlje nije krscanska pravoslavna VJERA ???
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Pederoslavni 2020-11-22 00:12
Kaze se Trojstvo, oni vjeruju u tri Boga, Oca, Sina i svetoga Duha. Da dovoljno citas Kur'an onda bi znao kako Krscane Allah upozorava i prijeti im zbog toga sto oni vjeruju u Trojicu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-11-22 12:50
Šta ti čitaš, ne znam, ali da čitaš Kuran i da ga ispravno pojmiš, to sigurno nije slučaj. Prizivati da umre od korone 1.000.000 ljudskih bića samo zato što su Srbi, to ne uči nijedna vera, nijedna sveta knjiga.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-11-22 13:05
O ti Muhamede, mani se trućanja i izjavi nešto na komentar Pedera: "Krepa i ova cetnicka dzukela. Haj sto ih je krenulo. A zao mi ga je, bolje da ja milion srba umrlo no on." Da li je to i tvoja životna želja?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Pederoslavni 2020-11-22 00:19
Krepa i ova cetnicka dzukela. Haj sto ih je krenulo. A zao mi ga je, bolje da ja milion srba umrlo no on.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-11-22 12:48
Upravo si kazao ono što nam mislite. Neko mudro ćuti, neko to nagoveštava uvijeno, neko u kao šali, a ti iskreno i od srca. Hvala ti, mada nam i nisi otvorio oči ali si potvrdio poentu vašeg stava prema srpskom narodu. Bili biste dakle presrećni da izumremo, da nas nema. I to odmah milion, sad i ono ponavljanje od 35.000 duša je malo. Dobro, vreme je pandemije. Korona kosi ne birajući ni rasu, ni veru ni naciju. Kada budete opet brojali svoje mrtve, biću ravnodušna. neću ni likovati ni biti srećna, jer mene moja hrišćanska vera tome nije učila. Ali uvek ću se setiti ovog tvog komentara.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-11-22 17:23
Ljudi , manite se ostrih izjava. Cuvajte se !!!

Na Balkanu su PO PRVI PUT U HISTORIJI Covjecanstva u opticaju BIOLOSKI TERORISTI !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari