Ministarka s predsednikom turske kompanije razgovarala o rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i predsednik turske građevinske kompanije "Tašjapi" Emrulah Turanlij su danas u Beogradu razgovarali o sprovođenju projekata u Srbiji na kojima radi ta kompanija.

tasjapi sastanak 040620 3

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, izgradnja auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, rekonstrukcija državnog puta Novi Pazar-Tutin, izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu puta Požega-Kotroman bile su glavne teme sastanka kojem je prisustvovao ambasador Turske Tanžu Bilgič, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlović je rekla da postoje uslovi da se radovi ubrzaju i ponovila da gradilišta velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji nisu stala ni tokom vanrednog stanja.

"Za nas je veoma značajno da se poštuju rokovi i da se radovi odvijaju efikasno", rekla je ministarka.

Turanli je naglasio da je njegova kompanija spremna da ispuni sve obaveze i završi započete projekte.

Građevinska firma "Tašjapi" (TASYAPI Construction), osnovana 1979. godine, korporativne aktivnosti je počela 1985. godine, i postala jedna od najvažnijih građevinskih kompanija Turske u projektima infrastrukture i visokogradnje, uglavnom u proizvodnji luksuznih stanova, piše na njenom sajtu.

Postigavši godišnji promet od jedne milijarde dolara, prednjači po ulaganjima u stanove i kuće, stambene i poslovne zgrade, centre za kulturu, sportske centre, domove zdravlja, turističke komplekse, autoputeve, tunele, cevovode, kanalizaciju i sisteme za navodnjavanje i proizvodnju električne energije.

Ta kompanija ima portfelj sa 9.000 luksuznih stanova i kuća i milion kvadratnih metara visokogradnje u Turskoj, a ima i poslove od 950 miliona dolara u Kazahstanu, Rusiji, Turkmenistanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iraku, Libiji i drugde, piše na sajtu "Tašjapija".

Izvor:Beta/Novimagazin.rs

Komentari  
+11 # Mars 2020-06-04 16:46
Pa zar nije bilo sve dogovoreno..
Prijavi moderatru
+12 # Fare 2020-06-04 17:52
Oni se još dogovaraju oko puta Tutin-Novi Pazar.
Prijavi moderatru
+7 # Edin 2020-06-04 21:13
Ovo mi liči na onu narodnu " Trla baba dlan da joj prođe dan"
Prijavi moderatru
+5 # Wien 2020-06-05 07:04
Ponovo ista prevara priblizavaju se izbori i oni se dogovaraju do sledecih izbora i tako do vijeka
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click