Čeda nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca u Vojvodini

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na predstojećim izborima u Vojvodini nosilac je manjinske liste “Koalicija za mir”, koju čine Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, a na kojoj se nalaze i članovi LDP-a.

cedomir jovanovic 10 696x469

Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da dobije saglasnost da njegova koalicija i na parlamentarnim izborima dobije status manjinske, ali je njegov zahtev odbijen kao “neblagovremen”.

Liberalno demokratska partija će i na pokrajinskom i na republičkom nivou na izbore izaći u koaliciji sa Bošnjačkom građanskom strankom (BGS) i Strankom Crnogoraca (SG). Međutim, na izborima u Vojvodini LDP se ne pominje kao članica “Koalicije za mir”, iako je lider te partije označen kao njen nosilac liste.

Sa druge strane, na nivu Republike LDP će predvoditi koaliciju sa BGS i SC, ali i sa još nekim strankama i pokretima, poput Vlaške narodne stranke, Udruženja Jugoslovena u Srbiji, Akcione mreže i asocijacije romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.

U Rješenju Pokrajinske izborne komisije navodi se da je utvrđeno uvidom u Registar političkih stranaka, kao i u Statut, Program i osnivačke akte političkih stranaka koje čine koaliciju, da su BGS i SC stranke nacionalnih manjina, kao i da “Koalicija za mir” ispunjava uslove da joj se utvrdi položaj koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina.

Kako se navodi u Rješenju PIK-a, njihov osnovni cilj biće “predstavljanje i zastupanje interesa bošnjačke i crnogorske nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava njihovih pripadnika”.

Izvor: Nova.rs

Komentari  
+12 # Safet 2020-06-09 15:28
Sve ce glasove muftiji pokupiti.
Prijavi moderatru
-4 # Liliputanac 2020-06-09 18:25
E vala će se sa njim ustećiti i Crnogorci i Bošnjaci, kao što su se Srbi bili usrećili. Pa za njega više niko neće da glasa, pa proba kao manjinska stranka da uđe u parlament ne može cenzus da prođe.
Prijavi moderatru
+12 # Safet 2020-06-09 21:16
Vjeruj mi da bi za bosnjake bio bolji od Sulja, Rasima i muftije i ako nije bosnjak.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click