Muftija Zukorlić preuzeo vlast u Sjenici

Stranka pravde i pomirenja – SPP akademika Muamera Zukorlića je pregovarala sa Strankom demokratske akcije SDA Sulejmana Ugljanina o fomiranju bošnjačkog bloka u Sandžaku.

10 5 1920x1280

Predmet razgovora je bio formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Parlamentu Srbije, i koalicije u Sjenici, Tutinu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću. U Sjenici su pregovori dovedeni do kraja, gdje je SPP prepustila mjesto predsjednika Opštine Sjenice SDA stranci u cilju ostvarivanja bošnjačkog jedinstva.

Ugljanin je prekjučer izjavio da mu nije dostavljen dokument sa pečatom. Da od njegovih saradnika prihvata samo ovjeren dokument i iznio je niz uvreda na račun SPP stranke tokom konferencije za štampu. SPP je u međuvremenu dostavila dokument ovjeren pečatom SDA stranci.

Međutim, iako je Ugljanin najavio da će se tokom konstituisanja skupština bošnjačke stranke opredijeliti da li su za Bošnjake i Sandžak i su Veliku Srbiju i Vučića, SDA je sutradan formirala koaliciju sa SNS-om u Tutinu. Kako je neformalno izjavio Rade Petrović, i on sam je bio iznenađen odlukom Centrale SNS-a u Beogradu.

SPP je iznenada u zadnjem trenutku uspijela da napravi koaliciju sa Grupom građana Bez diskriminacije i sa tri srpske liste u sjeničkoj skupštini i preuzme vlast u Sjenici.

Za predsjednika skuopštine je izabran dr. Rejhan Kurtović. (Sana)

Komentari  
-23 # Sandzaklija_ 2020-08-14 12:30
- Hehehehehe...sada ce ovim Zukorlicevim hajvancicima biti ovo veoma mudar potez Zukorlica u koaliciji sa sa 3 srpske liste...Ali kada u Tutinu Stranku SDA podrzi jedan jedini odbornik SNS...e onda je to haos,katastrofa...CIA,BIA....hehehehehe. Kakvi su to hajvančici i licemjeri Boze dragi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+20 # Analiza 2020-08-14 13:35
Unistiti sda smradove koji godinama zamajavaju narod i lopuzaju. Dosta vas je bilo lopuze jedne dvolicne
Odgovori | Prijavi moderatru
-22 # Sedisavij se 2020-08-14 13:54
E komplet familiju ti izdajnicku nabijem na k....
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Treba reci istinudug 2020-08-15 09:00
Sda je poražena.al nije poražena juče nego još davno prije,kada je nestala sa političke karte crne gore.ista sudbina je čeka i u srbiji.ne može ona da se odbrani od države koja koristi sve službe i budzet da bi ovaj naum sprovela u delo.ucenjivati ljude koji su podložni ucjenama,davati novac(kupovati)ljude koji su pohlepni.ko je bio trojanski konj za uništenje sda u crnoj gori a ko je u pazaru(srbiji) i u kakvom su srodstvu svi mi znamo...zašto je sda postala ovakva meta ?na najjačim svetskim univerzitetima sda uz poljsku solidarnost kotira i izučava se kao demokratski pokret koji nije bio pod kontrolom tajnih službi ili barem tajnih sluzbi sa istoka(rusija,kina,belorusija,srbija)kakvu je ulogu odigrala sda na našim prostorima?branila je i odbranila biološki opstanak bošnjaka na njihovim ognjištima.setimo se samo penušavih karadžićevih reči nakon proglašenja nezavisnosti bih,1992.,, da alija vodi bosnu u uništenje a muslimanski(bošnjački) narod u nestanak(mladji vidite video youtube,)
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Хомер 2020-08-15 11:16
Хајд мало без испирања мозга. Није Караџић рекао то после већ пре одвајања Бих и то је рекао у скупштини Бих као посланик. Рекао је такође да Алија и сда не ради то што ради и да не води народ на пут страдања. То је упозорење. Иначе укратко Срби у Бих су прихватили отцепљење бих,тражећи право вета без повезаности територије. Алија прихватио(Кутиљеров план) па је погазио после 3 дана. Био рат,100 хиљада мртвих,Срби добили право вета скини Републику Српске. Извуци закључак
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Treba reci istinudug 2020-08-15 12:19
Ne razumijem koje ispiranje mozga.napisao sam na kraju da mladi naraštaji pogledaju video na you tube, tadašnje rasprave osudjenog ratnog zločinca radovana karadzića i rahmetli alije izetbegovića.video je autentičan i nijesam ga ja falsifikovao.pa mladi naraštaji i jedne i druge nacije sami neka prosude šta se i kako govorilo i radilo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Хомер 2020-08-15 14:39
setimo se samo penušavih karadžićevih reči nakon proglašenja nezavisnosti bih,1992.,, da alija vodi bosnu u uništenje a muslimanski(bošnjački) narod u nestanak(mladji vidite video youtube. Дакле био сам јасан. Навео сам где си погрешио а ево и сад цитирам тебе самог. Те речи Радована Караџића нису биле речене ПОСЛЕ већ ПРЕ наметнутог референдума и проглашења независности. Ако си случајно погрешио у реду али то битно мења разлог рата. Наравно нек свако погледа видео са Јутјуба АЛИ ЦЕО ,а не део исечен. И нек прочита Кутиљеров план па нек свако види да је Алија ушао у рат да би добио мање него што је имао. Чињенице.. И какве везе има чланак са коментаром. Нико а ни ви не зна што се свађате.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Sandzoo 2020-08-14 20:19
Tvoj babo ugljanin godinu dana psuje srbiju i Vucica kao cetnici, hoce Autonomiju, a drugi dan za vucicem u koaliciju hahahaha

Nece bosnjaci koaliciju hoce Reisa u beograd e ona neka ovako, jos tutin cemo kad tad uzeti od sejtana ugljanina
Odgovori | Prijavi moderatru
-37 # Safet 2020-08-14 12:33
Kakav je prevarant muftija. Covjek je kupio ove bez diskriminacije i srpske liste da bi formirao vlast. Nije mi jasno kako je bosnjastvo moglo nesta ovako da izrodi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-20 # Safet 2020-08-14 12:43
Laze muftoguz kao po obicaju. Htio je da izbaci SDA iz Tutina i Sjenice. Pa otpocetka je vrbovao Bajra, a Bajro je imao zadatak da vrbuje SDP i sa jednim SNS-ovim odbornikom bi imao vecinu. A i ovo u Sjenici je odavno bilo dogovoreno, to samo budali nije jasno. Muftiji uopste nije stalo do jedinstva Bosnjaka nego samo do fotelja i lopovluka. SDA je vidio sta muftoguz sprema pa je uspio da spasi Tutin preko SNS-ovog odbornika.
Odgovori | Prijavi moderatru
-13 # Sj 2020-08-14 12:44
Zukorle je sa vrecom para klecao po Bg i molio da ga uzmu bilo gde jer ne moze od bruke niko ga nece.Jadnik dotakao dno kupuje podrsku.
Odgovori | Prijavi moderatru
+25 # Senko 2020-08-14 13:02
Vala mi se vi iz Sandzaka ( i sam sam sandzaklija) polako gadite! Fuj. Jako dobar tekst je napisao o vama novinar Rahić. Fala bogu pa sam pobego od vas i zivim u inostranstvu i nisam vas muftačan. Sramite se! Niste vi ni S od sandzaklija!!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sandzaklija do Koske 2020-08-14 13:26
Pa ni ti nisi nista bolji, zarad postera majke Tereze bi i identitet izmenio. Ovi se makar jagme za vlast
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Sandzaklija do Koske 2020-08-14 13:09
Ugljanin je kriv za sve ovo jer je imao sansu da se dogovori sa Muftijom ali je mutavi sve upropastio tako da glavna krivica je na njemu
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Dijaspora 2020-08-14 13:19
Zukorlic je najveca podvala i prevarant u istoriji Sandzala.On bi sto vjera promenio da uradi sta je srcu drago.Bacio ahmediju pa u politiku samo da se privuce do kase za budzet.Navikao samo da uzima.Sramota od politicara.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # banda stara 2020-08-14 18:28
Veća podvala od njega je ova Ulema IZ kojaq upravlja IZ. Koji su to karakteri da IZ toliko ponize da IZ bude u funkciji prljave politike i prljavog političara, tj da ona ima svoju plotičku stranku i da bude logistika i materijalna i glasčaka jednoj političkoj stranci. Pa imate li svoje JA vi koji završiste visoke škole po Arabiji, Egiptu, Siriji, ... da vas neki manipulant drži na uzdu. Sramota
On neka pravi kakve hoće političke kalkulacije. To je njegova stvar i njegove SPP. A vi ULEMO nadjite snage i smenite ove njegove podguzne muhe i oslobodte se tog jarma i te sramote i postanite IZ svih vernika musklmana i Sandžaka i Srbije. Siguran sam da ćete uspeti i da će te ujediniti IZ da bude jedna jedina
PS: Siguran sam da će i vrlo brzo Bošnjaci zbaciti ove podguzne muhe AV i da će doći neki novi ljudi sa mnogo čistijim nijetom što se politike, Sandžaka i Bošnjaka tiče a i države Srbije
Odgovori | Prijavi moderatru
+17 # Pih 2020-08-14 13:37
Ugasiti lopovsku sda partiju trag im se zatro.slijepci jedni
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Sulta 2020-08-14 14:05
Zukrlić nije muftija nego bivši ,i nije on preuzeo vlast nego na zadatku samo potvrdio da je faktor razbijanja i razdora među Bošnjacima sve što je radio u islamskoj zajed to radi i u politici.Nije on dzabe u politici.Njegova politika je da kleveta Bošnjake koji nisu spp a da podržava sns sps samo da se broji kao da je vlast.Šešeljeva škola.Ne treba kriviti ni ovog ni onog ,neće se oni ništa pitati jer im vlast zavisi od sns.Narod treba da zna da nikad ne treba da se zavadi zbog političara ma ko on bio.Nema vjere u političara oni samo gledaju sebe i svoj dzep.Naše je samo da glasamo a oni se kusuraju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Pester 2020-08-14 14:17
Ovo je predstava za Bosnjake kao dogovarali,kao neke delegacije,kao zadmji trenutak to je zamajavanje glasaca nego ovo se znalo jos pre izbora podela vlasti po opatinama vuk sit a ovce na broju.Nemoj Bosnjaci da se svadaju zbog lidera oni nista ne odlucuju.Kristalno jasno.Svima je jasno da Bg ne osgovara jaka nijedna bosnjacka partija nego svima pomalo a ustvari nimalo.Nek smo zdravo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # west 2020-08-14 14:18
Sandzak Game of Thrones :)))

Zukorla - Lord of Sjenica and Pester Heights
Ugljen - Lord of Tutinbourg and Bosniac National Council
Ramziz - Lord of Novi Pazar and Minister in Kings Land.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera je moje ime 2020-08-15 12:17
Genijalno! Ništa me nije više nasmejalo, a u isto vreme tako pogodilo u srž postizborne političke trgovine u Sandžaku.
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Roki 2020-08-14 14:23
Rasim Novi Pazar,Suljo Tutin ,Zukorlic Sjenicu,vukoci siti ,ovce na broju;)@
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Olivera je moje ime 2020-08-15 15:45
Izgleda da su vukovi siti, a ovcama jedino ostaje da bleje, poput vas sandžačkih komentatora na ovom portalu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Emir90 2020-08-14 16:41
SDA nekada jedina stranka u Sandzaku, danas polako nestaju sa politicke scene. Sledece izbore ce izgubit jos u Tutin, i njihova epoha ugnjetavanje svog naroda se zavrsava. Neka vam je hairli pobeda, oslobodili ste se velikog zla.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Ap 2020-08-14 17:53
Kad cete shvatit da je politika obicna trgovina ko da bolju ponudu taj dobija,u Novom pazaru je sdp dao najbolju ponudu srbskoj listi,u tt sda je dao najbolju ponudu u shenici spp tako da je to cista trgivina.A sto dobar deo nas milsli i veruje u one price pre izbora nisu nam krivi ni Suljo,ni Rasim ni Muamer. Sledece izbore peavim gg i pre izbora pljujem po svim, a posle cu sa svima samo ko da neku lepu funkciju.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Хомер 2020-08-14 23:10
Ниси ти луд, нимало. Да знаш да си у праву.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Dejan 2020-08-14 23:34
Ni vama sanszaklijama nista bolje nije. Vi imate goru bandu nego mi Srbi
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-08-15 01:08
Bravo Zukorlicu, Aferim Zukorlicu i SPP.

Zelim VAM puno uspjeha u OSVJETLJAVANJU Sjenice od dusevnog i neljudskog MRAKA , sto ga proizvedose ljigava kijametska braca
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sami 2020-08-15 06:53
Spp hàjvani moraju znati da jè u Sj sns i sps preuzeli vlasz a ovaj debelo platio da ga uzmu da ih podrzava. I morace da pljuju po sda.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Saitama 2020-08-15 12:29
Sala na stranu nije mi jasan ovaj Suljo Ugljanin: Prvo pljuje Srbiju i Vucica i nazivaga Pede... pa onda ide na kosovo sastaje sa Albancima pa ide u Tursku pa u Sarajevo sve protiv Vucica. I onda kad je uzgubio vecinu nije mogao vlast sam da formira e onda, taj lik krijuci formira vlast sa istim tim narodom kojeg je pljuvao i vredjao maximaln. Nebitno jeli 1 Srbin ili 2 nebitno jer je on pljuvao po njegovom narodu znaci nebitno 1/2. Znaci pojeo je ono sto je posrao. I onda naravno kad si ipao govno sad ces da vidis.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-08-15 15:49
Šta li će biti sa Hazbom? Nadam se da vladajući neće biti surovi prema njemu, već da će se osloniti na njega u nekim situacijama, obzirom da je on pun iskustva i znanja kad je u pitanju sjenička opština.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sandz nl 2020-08-15 16:48
Kan Muftiju Bosnjaci u Sandzaku nemaju. Zalosno sto svi Sandzacki Muslimani ne zele da zive Islam nego jos tako neuki zude sa Evropskim satanistickim poretkom. Zamjeram Muftiji ako u koaliciji daje ustupke bilo kom.
A u kampanji je nazivaio Sda i sdp lopuzama. E onda slopuzama ne smiju ni koalicije da se prave. Pa makar nikad ne bio na vlasti.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-08-17 17:57
Pa i ne pravite među sobom koalicije, samo sa SNS-om.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari