TRAGEDIJA U SJENICI: Majka i ćerka se ubile, prerezale vene žiletima i ostavile oproštajno pismo

Pronađena tela Radovanke Popović (60) i Ivane Popović (42). Imale duševnih problema i lečile su se na psihijatriji

U PODSTANARSKOJ sobi, u Ulici Jezdimira Lovića u Sjenici (na slici), u ponedeljak posle podne pronađena su beživotna tela majke i ćerke - Radovanke Popović (60) i Ivane Popović (42). Kako je policiji izjavio rođak koji ih je pronašao, one su ležale u lokvi krvi, a pored njihovih tela bilo je i nekoliko žileta...

Na rukama ove dve žene, na nadlakticama i podlakticama, bile su vidljive posekotine. Veruje se da su počinile samoubistvo tako što su prerezale vene. U sobi gde su Radovanka i Ivana živele i gde su pronađene policija je, prema još nezvaničnim informacijama, našla i njihovo oproštajno pismo. Dok je trajao uviđaj, niko nije mogao pouzdano da nam kaže koja je od njih dve pisala pismo, kada je sastavljeno i šta se u njemu navodi.

Prema informacijama iz sjeničke policije, ali kako smo čuli i od komšija, Radovanka i Ivana su imale duševnih problema i lečile su se na psihijatriji. U poslednje vreme odbijale su svaki kontakt i pomoć prijatelja i komšija. Ipak, kako ističu meštani, niko nije ni slutio da će sebi oduzeti život.

SIN NEDAVNO PREMINUO?

PREMA nezvaničnim informacijama, Radovanka Popović je imala sina koji je nedavno preminuo, a takođe je imao psihičkih problema. Više detalja o ovoj nesreći znaće se kada istražni organi završe uviđaj.(Vecernje novosti)

Komentari   

+27 # UCK 2018-09-17 22:49
E srbijo bedna [censored] te medju šljivama kad ti dozvoljavaš ovakve stvari..umesto da se ova porodica smestila u neku ustanovu a ne ovako zaboravljeni od svih...žalosno !!!
Odgovori
-12 # Olivera 2018-09-18 06:25
Kao što i federacija zaboravi na onog kanibala Sabahudina, što ubi i pojede rodjenu [censored].
Odgovori
-11 # Sukana Baklava 2018-09-18 08:01
Olja kako bese ono, nek him je laka crna zemlja? Hahaha ada bice him teska i crnja od crnje
Odgovori
-6 # Olivera 2018-09-18 16:32
Ni ti ni ja ne mozemo da dokazemo da li ce im zemlja biti laka ili teska. Mada sam ja za zeru u prednosti jer im je sigurno sada lakse nego zivot koji su zivele same sa sobom i sa vama takvima.
Odgovori
0 # Sandzak forever 2018-09-18 17:16
Vi ne znate, MI znamo! Kazacu ti nesto o kaburu/grobu. Imam Ahmed prenosi od El - Bera' bin ´Aziba, koji je rekao: "Izasli smo sa Allahovim Poslanikom, s.a.v.s., na dzenazu jednom ensariji. Prisli smo kaburu, a umrli jos nije bio zakopan; Allahov Poslanik, s.a.v.s., sjeo je i mi smo sjeli oko njega kao da su nam na glavama bile ptice. U ruci mu je bio stap kojim je ceprkao po zemlji, podigao je glavu, pa je dva ili tri puta rekao: 'Utjecite se Allahu od azaba u kaburu', a zatim nastavio: 'Odista ce robu, vjerniku, kada bude napustao dunjaluk a susretao se sa ahiretom, sa nebesa sici meleki kao sunce bijelih lica, sa kojima ce dzenetski balzami i kefini biti, i sjesti na rastojanju dokle pogled dopire. Zatim ce mu doci melek smrti, kod glave mu sjesti i reci: 'O dobra duso, izadji u Allahov oprost i zadovoljstvo' - pa kaze - pa ce izaci i poteci kao sto kap iz mjesine za vodu tece.
Odgovori
-1 # Sandzak forever 2018-09-18 17:20
Pa ce uzeti dusu, a ovi meleki nece pustiti da je drzi ni koliko treptaj oka a vec ce je uzeti i u dzenetske balzame i kefine smjestiti. Iz nje ce tada nesto poput najboljeg mirisa koji postoji na zemlji izici. Dusu ce uznijeti a svaka skupina meleka pored koje budu prolazili pitati ce ih: 'Koja je ovo dobra dusa?' Odgovorit ce: tog i tog, spominjuci najljepsa imena kojim su ga na dunjaluku zvali. Stici ce sa njom do dunjaluckog neba pa ce traziti da joj se otvori. Bit ce joj otvoreno te ce biti pracena od stanovnika svakog neba kojem se budu priblizavali do onog koje iza njega slijedi. I sve tako dok ne bude donesena na sedmo nebo pa ce Allah reci: 'Upisite djelo Moga roba na najvisim mjestima Dzenneta i vratite ga na zemlju.
Odgovori
+2 # Sandzak forever 2018-09-18 17:24
Odista sam ih od zemlje stvorio i u nju cu ih vratiti, pa cu ih iz nje i drugi put izvesti.' Dusa ce biti vracena u svoje tijelo, pa ce dva meleka doci do njega, sjesti i rijecima mu se obratiti: 'Ko ti je Gospodar?' Odgovorit ce: 'Moj je Gospodar Allah.' Upitat ce ga: 'Koje si vjere?' 'Moja je vjera islam', glasit ce odgovor. 'Ko je covjek koji vam je poslan?' Odgovorit ce: 'To je Allahov Poslanik, s.a.v.s.' 'Sta ti znas?', reci ce: 'Kur'an sam ucio, vjerovao u njega i istinu govorio.' Jedan glas ce s neba povikati: 'Moj rob istinu govori, zastrite ga i prekrijte Dzennetom i dzenetska vrata mu otvorite' - kaze - do njega ce dzenetski dah i lagodnost doprijeti, a mjesto u kaburu bit ce mu prosireno dokle mu pogled seze.
Odgovori
-2 # Sjenica 2018-09-18 21:06
Dobro si ti to rekao ,a ova ostrascena bolesnica koja je komentarisala ispod inkoja to radi po zadatku...nije mogla da ne nalazi neka bolesna poredjenja u kojima naravno mora nesto protiv Bosnjaka,no to je bolesna nacija (cast izuzecima).A ova tragedija,zalosno,jadno ,bedno i na sramotu svih.Sad im pakuju kako su nekakvi "psihijatrijski slucajevi" a i socijalna pomoc se dobija preko veze ...
Odgovori
-1 # Sandzak forever 2018-09-18 17:26
I doci ce mu covjek lijepog lica i odjece, ugodna mirisa, pa ce reci: ˘Obraduj onoga koji te je obveselio, ovo je tvoj dan, koji ti je obecan.˘ Ovaj ce ga upitati: 'Ko si ti? Tvoje lice jeste lice koje samo dobro donosi?' Odgovorit ce: 'Ja sam tvoje dobro djelo', a umrli ce reci: 'Boze, cas prozivljenja neka nastupi, da bih se svojim ukucanima i imanju vratio' - kaze - odista ce nevjerniku, kada bude dunjaluk napustao, a sa ahiretom se susretao, sa neba sici meleki crna lica sa kojima ce tkanina od kostrijeti biti. Sjest ce daleko od njega koliko pogled seze. Zatim ce melek smrti doci, kod glave mu sjesti, i reci: 'Pokvarena duso, izadji u gnjev i srdzbu Allahovu˘ - rekao je - dusu ce razdvojiti od njenog tijela pa ce je iscupati kao sto se cupa ozeg sa mokre vune.
Odgovori
0 # Sandzak forever 2018-09-18 17:28
Zatim ce je uzeti, a ovi nece pustiti da je drzi ni koliko treptaj oka a vec ce je smjestiti u tkaninu od kostrijeti.
Iz duse ce tada izici poput najodvratnijeg zadaha lesa koji postoji na zemaljskoj kugli. S dusom ce uzletjeti i svaka ce ih skupina meleka pored koje budu prolazili pitati: 'Koja je ovo nevaljala dusa?' Odgovorit ce: toga i toga, najodvratnijim imenom kojim je na dunjaluku zvat dok je na najnize nebo ne donesu. Trazit ce da joj se otvori, ali joj otvoreno biti nece.
Zatim je Allahov Poslanik, s.a.v.s., proucio ajet:
'Kapije nebeske nece se otvoriti i prije ce deva kroz iglene usi proci nego sto ce oni u Dzennet uci.' (7:40) A Allah ce reci: 'Njegovo djelo upisite u podzemlju na dnu Dzehennema', a dusa ce mu odmah biti bacena. Nakon toga Allahov Poslanik, s.a.v.s., proucio je ajet:
Odgovori
+1 # Sandzak forever 2018-09-18 17:29
Zatim je Allahov Poslanik, s.a.v.s., proucio ajet:
'Kapije nebeske nece se otvoriti i prije ce deva kroz iglene usi proci nego sto ce oni u Dzennet uci.' (7:40) A Allah ce reci: 'Njegovo djelo upisite u podzemlju na dnu Dzehennema', a dusa ce mu odmah biti bacena. Nakon toga Allahov Poslanik, s.a.v.s., proucio je ajet:
"A onaj ko bude smatrao da Allahu ima iko ravan - bit ce kao onaj koji je s neba pao i koga su ptice razgrabile, ili kao onaj koji je vjetar u daleki predio odnio." (22:31) Dusa ce mu nakon toga biti vracena u tijelo te ce mu doci dva meleka, sjesti do njega, i obratiti mu se rijecima: 'Ko ti je Gospodar?' Reci ce: 'Ha...ha... ne znam.' 'Koji je to covjek koji vam je poslan?' Odgovorit ce: 'Ha...ha... ne znam', pa ce s neba glas povikati: 'Moj rob odista laze, vatrom ga prekrijte i vrata u Dzehennem otvorite.
'
Odgovori
0 # Sandzak forever 2018-09-18 17:31
Do njega ce doprijeti dzehenemski otrov i zega, a kabur ce ga stijesniti tako da ce mu se u njemu i rebra izmijesati. Doci ce mu covjek odvratna lica, ruznog odijela i odvratna mirisa, pa ce reci: 'Ono sto ce rastuziti tebe ceka. Ovo je tvoj dan, dan koji ti je obecan', a on ce upitati: 'Ko si ti, lice ti je nalik licu koje samo zlo donosi?' Odgovorit ce: 'Ja sam tvoje ruzno djelo', a nevjernik ce reci: 'Boze, cas prozivljavanja neka ne nastupi.'" Hadis prenosi Ebu-Davud od El-E'amesa, a En-Nesai i Ibn-Madze od El-Minhal bin Amra.
Imam 'Abd bin Humejd, Allah mu se smilovao, u svom Musnedu prenosi od Enesa bin Malika, koji kaze da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:
Odgovori
0 # Sandzak forever 2018-09-18 17:32
"Odista ce rob, kada bude stavljen u kabur i kada ga napuste prijatelji, cuti topot njihove obuce kada se budu udaljavali, pa ce mu dva meleka doci, sjesti do njega i reci mu: 'Sta ti mislis o ovom covjeku?' Ako se bude radilo o vjerniku, reci ce: 'Svjedocim da je on rob Allahov i Njegov poslanik.' Tada ce mu biti receno: 'Pogledaj svoje mjesto u Dzehennemu koje ti je Allah zamijenio mjestom u Dzennetu.'" Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao je: "I bit ce mu pokazana oba mjesta, pa ce ih vidjeti."
Katade kaze: 'Spomenuto nam je da ce mu mjesto u kaburu biti prosireno za sedamdeset arsina i da ce do Sudnjeg dana zelenilom biti napunjeno.' Hadis prenosi Muslim od Abd bin Humejda, a prenosi ga i En - Nesai od Junusa bin Muhammeda...
Odgovori
-2 # Sandzak forever 2018-09-18 17:37
Prenosi Dzerir od Ebu-Hurejrea, neka je Allah zadovoljan sa njim, a ovaj od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., da je rekao: "Tako mi Onoga u cijoj je ruci moj zivot, mejit ce cuti topot vase obuce kada ga budete napustali od njega odlazeci. Tesko nemuslimanima i onim "muslimanima" koji ne klanjaju i koji ne praktikuju Islam.
Odgovori
0 # Olivera 2018-09-18 20:18
Kako bi bilo da vodis neki sajt na temu Kurana i postedis nas citiranja istog. I ti i Baklava. On prvi bubne da bi izazvao neku repliku, a onda nastupas ti sa vec pripremljenim citatima.
Odgovori
+2 # Nur -Bec 2018-09-18 20:56
Quoting Olivera:
Kako bi bilo da vodis neki sajt na temu Kurana i postedis nas citiranja istog. I ti i Baklava. On prvi bubne da bi izazvao neku repliku, a onda nastupas ti sa vec pripremljenim citatima.

Ja mislim da je to ista osoba.On se dopisuje sam sa sobom kao i zivojin.
Odgovori
-1 # Olivera 2018-09-18 21:55
Vrlo moguce. A pogledaj samo tajming Forevera kako na svakih 2 do 3 minuta objavi citat. Ima sve spremno, ali treba da pronadje adekvatan da ga iskopita i posalje ovde, na kao sto misli, veliko zadovoljstvo. Umesto da ode na sajt Islam press i tamo prezentira svoje verske ideje, on nas ovde smara,. Ovo je ipak svetovni sajt, a ako se i obradi neka religijska tema ona nije za skole Kurana ili islamske studije, vec je za svakodnevni zivot.
Odgovori
-1 # LanceHic 2018-09-19 22:49
Привет всем!
Нашел удивительную информацию на этом сайте: http://okaybro.ru :
Советы от иностранцев
Какие вещи в мире называют “русскими” http://okaybro.ru/foto-prikoly-interesnoe/3491-kakie-veschi-v-mire-nazyvayut-russkimi.html
http://okaybro.ru/foto-prikoly-interesnoe/4833-vodosbros-boguchanskaya-ges.html
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Security code
Refrešuj