Dudić: Ove godine drugačiji ambijent za najodabraniju noć u godini - Lejletu-l-Kadr

Večeras, 19.05.2020. godine, sa akšam namaza nastupa 27. ramazanska noć – Lejletu-l-Kadr, najodabranija noć u godini, noć u kojoj je počela objava Kur'ana i noć koja je vrjednija od 1000 mjeseci.

viber image 2020 05 19 13 20 45

Sa akšam namaza nastupa 27. ramazanska noć – Lejletu-l-Kadr, najodabranija noć u godini, u kojoj je počela objava Kur'ana. Vjernici noć Kadra provode u posebno intenziviranom ibadetu, klanjanju noćnih namaza, učenju Kur'ana, zikru.

Činimo dovu Allahu dž.š. da nam oprašta grijehe i briše naše grijehe. U ovoj kadarskoj noći smo posebno počašćeni i opraštanjem i brisanjem naših grijeha. Apsolutna većina naših vjernika sve do zore provodi ovu noć u posebnoj vrsti ibadeta. Čvrsto vjerujem da naši muslimani znaju cijeniti veličinu ove noći i da će Allah dž.š. ukabuliti njihove ibadete i njihove dove, kaže muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Ove godine, ipak, drugačiji ambijent

Ranijih godina smo se mi kroz noćne namaze pripremali za centralnu svečanost kada smo na Trgu Gazi Isa-bega Isakovića klanjali noćni namaz gdje je bilo više od 20 hiljada vjernika koji su dolazili iz raznih krajeva, džemata i mjesta Sandžaka, Srbije, Kosova, Makedonije, BiH. Ove godine noćni namaz provest ćemo u svojim kućama uz ono što nam je Allahov poslanik s.a.w.s preporučio da to više učimo u ovoj kadarskoj noći, poznata dova „Gospodaru moj Ti opraštaš, voliš opraštanje, oprosti i meni“.

Intervju s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji večeras od 21 sat u programu Sandžak TV

Komentari  
0 # mehmed 2020-05-19 21:32
Sta u OVOJ NOCI rade parasrbi : ambasador jusufspahic , zilkic i svi oni sto razbise istinsku IZ .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click