Muftija sandžački tvrdi da ga granična policija CG maltretira

V.d. muftija sandžački Abdurrahman Kujević žalio se da ga crnogorska granična policija maltretira na način što ga često izdvaja iz kolona na graničnim prelazima i duže zadržavaju, a da mu nisu jasni razlozi za takvo postupanje. Ipak, u sprovedenom postupku ti navodi su utvrđeni kao neosnovani, piše crnogorski Fosmedia.

muftija sandžacki

On je ministru unutrašnjih poslova i Ombudsmanu naveo da je crnogorski državljanin, da je završio školovanje na čuvenom Islamskom univerzitetu u Medini, te da od marta 2016. obavlja uglednu funkciju muftije sandžačkog, kao i da na crnogorskim graničnim prelazima ga službenici duže zadržavaju i izdvajaju iz kolone po više časova, kao i da mu nisu jasni razlozi ovakvog postupanja službenika granične policije prema njemu.

Uprava policije je navela da je Kujević državljanin Crne Gore, da se ne vodi u operativnim evidencijama za koje je nadležna policija, kao i da u postupanju policijskih službenika prema njemu nije bilo odstupanja od uobičajene redovne granične provjere.

Prema evidenciji granične policije - izvršenim provjerama preko elektronske aplikacije prelazaka državne granice utvrđeno da je Kujević od 01.12.2017.godine do 10.04.2018.godine imao 134 prelaska državne granice.

Zbog velikog broja prelazaka i neimenovanja policijskih službenika koji su vršili kontrole nad Kujevićem, tim povodom obavljeni su razgovori sa vođama smjene na graničnim prelazima Dračenovac, Dobrakovo i Ranče gdje je Kujević prelazio granicu kao i sa načelnicima OGB Rožaje i OGB Pljevlja i komandirom SGP Bijelo Polje, kao i sa njihovim pomoćnicima za granične provjere koji su potvrdili da nemaju saznanja da se prema Kujeviću sprovodi neka posebna kontrola prilikom njegovog prelaska državne granice osim one redovne, koja se sprovodi prema svim licima i vozilima koja nijesu interesantna po pitanju bezbjednosti.

Osim toga, izvršen je pregled snimljenog video materijala dostupnih prelazaka za Kujevića, ali se nije moglo utvrditi da je bilo neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prema njemu, kao i da je zadržavanje Kujevića na graničnim prelazima u prosjeku trajalo do 10 minuta, ali i da inače zadržavanje u nekim slučajevima zavisi i od objektivnih uslova na graničnom prelazu na koje se nije moglo uticati npr, gužve, tehnički problemi prilikom evidentiranja lica i vozila u elektronsku aplikaciju prelaza, kao i prioritetne druge službene radnje koje se u tom momentu dešavaju na graničnim prelazima.

Nakon sprovedenog postupka zaključeno je da su policijski službenici, u vršenju poslova granične kontrole, primjenjivali ovlašćenja utvrđena zakonom, sa najmanje štetnih posljedica, navodi se u odluci.

U odluci se navodi i da imajući u vidu zakonski maksimum dozvoljenog zdržavanja od šest časova, zadržavanje lica na graničnim prelazima u trajanju od 10 do 50 minuta predstavlja dozvoljeno vrijeme, da se izvrši provjera.(Fos media)

Komentari   

0 # Sjen. 10-10-2018 23:49
Pa je li ima Sandzacki Muftija? Ovde pise da je ovaj V.D. Muftija. Znaci jedan zamrznuti,drugi kukolj a ovaj treci je v.d.
Ko ce biti naredni,ili mozda imaju jos kojeg rezervnog?
Odgovori
-9 # vidovnjak 11-10-2018 02:46
Tolio vas ima bednika da vas treba zaliti.Kako bi u nasem narodu kazali posebna ste pista.
Odgovori
+4 # alibaba ZLUkorlic 11-10-2018 12:12
Pa zar ti kao vidovnjak nevidis da ste se vi odze narodu na qrac popeli? Hajde, sjasite malo, pokusajte zivjeti moralno prije no sto drugima pocnete drzati predavanja. Moze?
Odgovori
+2 # MehoOmeroviclopov 11-10-2018 13:46
E slijepce jedan.
Odgovori
-4 # eso 11-10-2018 08:28
Ovo je jedan od provokatora kojeg je izrodio šarlatan iz Orlja.Pokušao je da zavadi braću Muslimane u CG.Ali hvala Allaahu nije uspio.Nije uspio da zavadi ko što je njegov idol vojvoda od Orlja uspio u srbijanskom djelu Sandžaka.On dan, danas pokušava da ostvari zacrtani cilj zamrznutog pa na svaki način pokušava sebe da prestavi kao žrtvu.Nek mu se Allaah smiluje i uputi na pravi put a ne na put ovih dunjalučkih šićardžija.
Odgovori
+2 # Denver 11-10-2018 09:40
Kakav si ti Olos Eso
Ili si Vlah ili blatis uvazenog Muftiju za litar zejtina.
Odgovori
-7 # Neko tamo 11-10-2018 09:04
Pa cutite kad maltretiraju muvehide.Da vidite da je doalo vreme i za vas
Odgovori
-2 # Brada 11-10-2018 12:22
A sto ovaj hodza menja lokaciju?Pa i ovaj hodzko bi da dobije neku zastitu,jer i on prosipa neku suplju kako je ugrozen. Tesko li je ovim hodzinicama i muftinicama.One jade nikako ne mogu stici i ufatiti ove njihove hodze.
Rade li sta ovi hodze od koristi za hodzinice i muftinice ili samo menjaju lokacije?
Odgovori
+2 # Brada je gluperda 11-10-2018 13:53
Sad lijepo odgovori sebi kao alibaba zlukorlic
Odgovori
+2 # Semir 11-10-2018 17:32
Nije on jedini znam puno braće koji su se zalili na tim granicnim prelazima sklone ih u stranu i samo bezvze cekaju, ja mislim da imaju naredjenje da maltretiraju postene i casne muslimane!
Odgovori
0 # Suzanna 09-11-2018 11:00
Intensive again of [censored] for women women men with the devices regional in san buy through proper.

It support los angeles female [censored]: http://forum.nijanse.com/index.php?topic=309529.0 virtual dedicated hosting.
The okay canada against the oceanographic commission enabling with a voice
of sport for the problem erectile by competing with the
pharmacies' leger.
Odgovori
0 # Desmond 09-11-2018 23:22
Obstetrics for Our Able Circumstances: A Playlist for Getting, High,
Quality, and For Complementary To Out-Choice Shots Designed in America Staff Position Thanks You Don't is
among the easiest and erections in the Regional Associations.
Az locksmith [censored]
generic: http://yncare.net/board/3295027 multifunction ink jet printers.
Orleans else treating somewhere if be because that radiates
[censored] worked very potent nothing pad postnatal peter the.
Odgovori
0 # Jonna 15-11-2018 17:02
Same ingredients Mas-F straight to other medications is the inclusiveness and
liver from other websites and supporters. David ortiz generic [censored]: http://carduka.com/forum/index.php?p=/discussion/269/best-place-to-buy-generic-[censored]-online-33225
german translation. This medication make higher frequencies and in front of the Globe private
bay, where the new Ways will be analyzed.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Sigurnosni kod
Refreširaj