Oglasio se Zukorlić o oduzimanju mandata u BNV (VIDEO)

Nosilac liste “Matica bošnjačka” u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i lider Stranke pravde i pomirenja, akademik Muamer Zukorlić gostujući u emisiji “Bosančica” komentarišući odluku o navodnom oduzimanju vijećničkog mandata ocijeno da je to “provokacija” koja za cilj ima skretanje pažnje sa potpune ispražnjenosti i afera koje potresaju druge dvije političke opcije koje učestvuju u radu BNV-a.

muftija 1

– Vi znate da je ono u čemu su oni do sada bili neprikosnoveni u proteklim političkim kampanjama jeste atmosfera zatezanja, atmosfera napetosti, atmosfera svađa i onda atmosfera blaćenja. Dakle, to je njihov milje. Obzirom da smo mi poodavno objavili da ćemo po svaku cijenu izbjeći atmosferu tenzija i svađa, sada tamo njih hvata nervoza. Mi ostajemo dosljedni tome, izbjegavamo svaki sukob, svađu, blaćenje i upravo tu današnju odluku o navodnom oduzimanju mandata meni iz BNV-a treba tako shvatiti. Treba je shvatiti kao provokaciju koja bi trebala sada da napravi temu, jer oni nemaju afirmativne teme o kojima se može govoriti. Ako krenete o ekonomiji imate totalni kolaps, socijalna pitanja – totalni kolaps, infrastruktura – totalni kolaps. Ako ih pitate da podnesu izvještaj šta su uradili za 30 godina – totalna bruka.

Znači ako sve to imate, onda nemate temu. Onda je najbolje napraviti problem. Oni računaju, sada ćemo mi da donesemo odluku da isključimo iz BNV-a Zukorlića, da mu oduzmemo mandat, i onda ću da nastane neki šok, neka tenzija, onda ćemo mi da plahovito reagujemo e kako vi udarate na našega lidera, pa ćemo neke skupove, proteste itd…Bože sačuvaj, taman posla. Cilj i namjera jeste da se skrene pažnja sa njihove potpune ispražnjenosti, a drugo kada tome prislonite sve ono što ih prati, afera potpredsjednika jedne stranke iz Sjenice, afera drugog potpredsjednika iz Frankfurta, šta oni imaju da ponude javnosti?  Sada pokušavaju na naprave problem ovom odlukom. Obavijeste me da u odluci piše da meni oduzimaju mandat, a dodjeljuju ga prvom sljedećem na listi, a prvi sljedeći na listi je dr. Jahja Fehratović, tako da sada dr. Fehratović ima dva mandata. To je politikologija SDA Sulejmana Ugljanina. Strašno.

Akademik Zukorlić dodao i da je ovaj čin političkih oponenata pokazatelj njihove nemoći.

– Grupacija SDA vrtoglavo pada i to morate promatrati u kontekstu predstojećih izbora, jer vidite sada kada vi nemate poslije 30 godina šta da ponudite narodu. Ne možete poslije 30 godina reći “Mi vam obećavamo to i to”. Poslije 30 godina je svaki politički subjekt toliko iscrpljen da on nema više ni kap soka koji se može iz njega dobiti. I sada imate taj otežavajući faktor. Ni SDA, a ni SDP nemaju šta da kažu narodu, a u konkurenciji imaju nas, jednu potpuno svježu političku opciju koja je toliko ojačala svoje resurse, i idejne i programske i kadrovske i koja snažno pokazuje svježinu te ponude.

Akademik Zukorlić dodao da odluka o oduzimanju mandata, kao i medijski naslovi kojima pokušavaju da ga dovedu u vezu sa ukidanjem mesheba i narkodilerom u Prijepolju predstavljaju podvale-faulove političkih oponenata koji su svjesni da “gube utakmicu “.

– Trebamo izdržati i ne upasti u zamku da uzvratimo na isti način, poručio je akademik Zukorlić.

Komentari  
+31 # mehmed 2020-05-11 23:41
Zukorlic je dao , znanstveni poprecni presjek stanja u Sandzaku a i sire a koji je u domenu REMEK Djela .

Suljo , suljo-ovci , rasim -ovci se nalaze na brodu sa izbusenim dnom , u Olujnom Bermudskom Trouglu , sa pograsnim gorivom , sa kompasom bez magnetne igle .

Na komandnom mjestu tog i takvog broda stoje zagreljena dva brata koji sa pjenom u ustima vicu " do Kijametskog Dana " .

Na suhom i suncanom mjetu na cvrstoj obali su SPP i Zukorlic .
Prijavi moderatru
-37 # Samir 2020-05-12 08:18
Da prevedem ovom manipukatoru sta ta odluka podrazumjeva...Ti si Zukorlicu davno detektovan kao kolaborant svih cetnickih sluzbi koje su aktivne u Sandzaku i sad ovom odlukom ti je zvanicno utucena odluka da si persona non grata u Sandzaku. To sto BNV vijece nema te vizuelne rezultate je evidentno jer BNV u prakticnom smislu djeluje u uslovima tihe okupacije cetnickog rezima od pocetka...jer rezultate mogu da imaju samo cetnicki kolaboranti poput tebe...
Mozes samo jos nepismenu masu da zavodis tvojom slatkorecivom pricom i kroz manipula ije IZ s osvescenim gradjanima Sandzaka ne mozes ni da pridjes. Ti ces jednog suncanog dana i u zatvor da zavrsis kad Sandzak bude bio Autonomni Kanton sa pravosudnim ovlastenjima. Providsn si i svoju maglu mozes samo jos po cetnickim medijima da prodajes jer to su narkomani tvojih lazi...navukli se na tvoju robu i padaju u delirijum od tvojih dersova na Happy Tv. Sto se Sandzaka tice ti si Sikter Efendija.
Prijavi moderatru
-8 # Safet 2020-05-12 20:22
A cekaj... Voditelj je poslanik u skupstini iz njegove stranke :-). Znaci pozvao sefa u emisiju da mu postavlja "nezgodna" pitanja. Pa mogli su se i kuci ispricati, a ne pred kamerama. E koja sprdnja majko mila.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click