BNV oduzelo mandat Muameru Zukorliću

Većnička većina u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV), na današnjem zasedanju, konstatovala je prestanak mandata Muameru Zukorliću, nosiocu liste „Matica bošnjačka“ i lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP).

muamer zukorlic foto FoNet Nenad Djordjevic 678x381

U štirom saopštenju, koje je posle sednice dostavljeno medijima, navodi se da taj većnik više od godinu dana nije učestvovao u radu Veća, čime su se stekli uslovi da se mandat dodeli narednom većniku sa te liste“.

Zukorlić je u izjavi, za Danas, prokometarisao da tu odluku treba posmatrati u kontekstu predstojećih predizbornih aktivnosti i „kao jasna pokazatelj dva politička subjekta, koji drže Veće, da na sebe privuku pažnju“.

Ocenio je da je namera odluke „podgeravnje tenzija,što je bio njihov manir, u skoro cim, predizbornim kampanjama“.

– Nedavno je lista „Vakat je“, odnosno Sandžačka demokratka partija SSDP), saopštila da će tražiti raspuštanje BNV, a danas su doneli ovakvu odluku. Javnosti je poznato da sam prestao da dolazim na sednice Veća, jer mi je na konstitutivnoj sednici bila ugrožena bezbednost. Smatrao sam, da zbog moje bezbednosti i zbog svih posledica, koje bi time mogle biti izazvae, bolje da se ne pojavljujem dok se ne promeni ponašanje većine – rekao je Zukorlić.

On je dodao da „ovakvo ponašanje ukazuje da je BNV privatizovano od dve političke grupacije i da uopšte ne služi nacionalnim interesima Bošnjaka, već isključivo ličnim i partijskim interesima, uključujući i zloupotrebu budžetskih sredstava“.

Zukoirlić je poručio da oduzimanje mandata smatra „kao političku prpvokaciju“ na koju će hladnokrvno da reaguju i da neće odgovoriti ni na koji način.

Nastaviće predizbornu kamanju u pozitivnom tonu,predstavljajući program, rezultate i aktivnosti SPP.

Veruje da, današnja, odluka BNV neće imati nikakve pravne posledice i da neće biti verifikovana od strane nadležnih državnih organa. Aktuelni saziv BNV,koji broji 35 većnika, čine tri liste – „Samoopredlejenj“ Sulejmana Ugljanina, koja ima 14 mandata, „Matica bošnjačka“ Muamera Zukorlića 13 i 8 mandata „Vakat je“,koju je podržala SDP.

Liste „Samoopredeljenje“ i „Vakat je“ čine većinu u BNV, a „Matica bošnjačka“ ostala je u opoziciji.Od konstitutivne sednice mnogo je nesuglasica između većničke većine i opozicije. (Danas)

Komentari  
+74 # Tutinac 2020-05-11 20:06
Najveca prevara i kukavičije jaje koje je podmetnuto našem narodu je lista VAKAT JE.Glasao sam je i sebi ne mogu to oprostiti nikada.To je obicna skupina beskičmenjaka,koje interesuje samo materijalna strana.Ovi iz SDA,rade sa njima sta hoce.Posle svega ovoga što se izdešavalo zadnjih mjeseci,ne zaslužuju ni ono a od zvanja akademika.Gazijo i ponosu naš,ne mogu ti nista,nabacio si im kompleksa za još 100 narednih god.Na sledecim izborima,smesticemo ih na smetliste istorije,gde im je i mjesto.
Prijavi moderatru
+5 # mehmed 2020-05-13 13:21
Hvala Vam Tutinac za podatke o onom Kijametskom " vaktu " . Sad mi je Sandzaka propast nesto jasnija .
Prijavi moderatru
+22 # mehmed 2020-05-12 00:19
Zukorlicevo objasnjenje ovog haosa je REMEK Djelo .

suljo ,suljina SDA , suljo-ovci , rasim , rasim-ovci , rasimove dvije Stranke , BNV

mi djeluju kao da se nalaze u pomalehnom izbusenom brodu , na nekom olujnom moru , sa nesto malo goriva i pokvarenim kompasom ...

Na komandnom mjestu tog broda zagrljena dva brata stoje i sa pjenom u ustima vicu : " Do Kijametskog Dana " .
Prijavi moderatru
+15 # mehmed 2020-05-12 14:01
Na smetliste historije ce SPP i Zukurlic poslati: kravatiranig Parasrbina sulju

a onog kravatiranog zlocu rasima..tesko...- on se kao krpelj uvukao pod kozu ovom diktatorskom rezimu.
A hipik- parasrbin jusufspahic bi trebao u obliku smeca da ostane u inostranstvu kad izgubi mjesto ambasadora...

kravatirani : rasim i suljo a jusufspahic u Ahmediji su glasali za Ustav Srbije...u kome stoji da je Srbija Drzava SAMO Srpskog Naroda....
Prijavi moderatru
-4 # Sejo 2020-05-15 15:01
mehmed "Zukorlicevo objasnjenje ovog haosa je REMEK Djelo "ti brate treba da se leči od sindroma zvani Mufiguz
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click