Ljajić: Nije Vučić, ja sam meta napada

Potpredsjednik i dugogodišnji ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić je gostujući u emisiji “Pravi ugao” na RTV Vojvodine izjavio da Novi Pazar nije baš među prvim gradovima koji su dobijali pomoć u poslednjih 10-20 godina.

vcc bez bos zastave


“Moram da priznam da Pazar nije grad koji je među prvima dobijao neku pomoć. Ikskren da budem ne sad nego za deset, petnaest, ni dvadeset godina nije se to često dešavalo, da ne idemo u neku dalju prošlost. Činjenica da je pomoć stigla u ovoj teškoj situaciji, u ljudskom smislu mora da vrednuje”, rekao je Ljajić dodavši da je sve što je poslije uslijedilo politikanstvo.

On nije direktno odgovorio “da li u celoj priči snabdevanaj zemlje respiarotrima, maskama, sredstvima za zaštitu, postoji političke promocije vladajuće strukture, predsednika, premijerke, vas kao ministara”, ali se složio da građani Novog Pazara, kao i svakog drugog grada u Srbiji, plaćajući poreze imaju pravo na ono što je neophodno.

Na pitanje voditeljke emisije Ljubice Gojgić, da li mora šef države da nosi respiratore u vremenu vanrednog stanja kada se savjetuje što manja cirkulacija i što manja distanca, kao da bi respiratori stigli i “bez i da vi niste išli u Novi Pazar”, Ljajić je odgovorio da moraju da funkcionišu.

“Nije ovde Vučić meta, ja sam meta. Ovo je jedna lokalna priča koju ste vi ovde u Beogradu podigli na taj nivo. Ovde je Vučić samo iskorišćen da se dobije publicitet u javnosti, a zapravo sam meta ja”, odgovorio je Ljajić dodajući da je ta posjeta iskorišćena da se on napadne.

On je potvrdio da je visoki funkcioner SDA Sandžaka Emir Ašćerić smijenjen sa pozicije pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara zbog, kako je naveo, apsolutne politizacije.

“Taj čovek četiri godine sjedi na mestu pomoćnika gradonačelnika i četiri godine kritikuje ono što smo radimo”, naveo je Ljajić kazavši i da je Ašćerić kritikaovao svaki projekat do sada, te da je Vučićeva posjeta Pazaru samo bila povod da njega napadaju.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, visoki funkcioner SDA Sandžaka Emir Ašćerić, smijenjen je sa te funkcije jer je, iznoseći svoj stav, o predaji 13 respiratora od strane Aleksandra Vučića Opštoj bolnici u Novom Pazaru, uz slikanje ispred zgrade lokalne samouprave ovog grada, ocjenio kao zloupotrebu i brutalnu političku kampanju režima.

Ašćerić je u svom javom stavu, kako je naveo, ukazao da ovo nije pomoć, kako su to Vučić i ostali željeli predstaviti.

“Ovo je ono što nam pripada! Građani Novog Pazara i Sandžaka redovno plaćaju poreze i doprinose, kao i svi drugi građani Srbije. Ovo smo mi platili i zaslužujemo i više i bolje opremljene bolnice. U svakoj normalnoj zemlji, opremu dostavljaju i raspoređuju ljudi nadležni za to i to direktno u bolnice, pravo u upotrebu. Ne drže se po magacinama i na ulici da se snimaju radi promocije”, stoji u objavi koja ja naišla na odjek u brojnim komentarima.

Tokom posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Novom Pazaru, u pratnji članova Vlade Rasima Ljajića i Zlatibora Lončara, 6. aprila 2020. godine, ispred zgrade lokalne samouprave novinarima su prikazani 13 respiaratora i ostala medicinska oprema, a prilikom njihovog obraćanja predstavnici vlasti su, između ostalog, najavili i nove infratsrukturne projekte za ovaj kraj.

Opozicione stranke, kao i dio javnosti u Srbiji, je ovaka postupak Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke (SNS) i političara na vlasti, ocjenio kao funkcionersku kampanju.

Komentari  
+17 # Sanbol 2020-04-18 16:54
Nositese u vrazju mater i ti i kučić govnjari jedni.
Prijavi moderatru
+22 # Sandzaklija xy 2020-04-18 17:13
Bogsti Ljajicu ne baljezgaj. Dosta je i tvoga pametovanja ne postoji gradjanin ove drzave bez obzira na vjeru i naciju koji te postuje, samo tvoji uhljebljenici a i oni te lazu iz koristi.
Odmori nas molim te.
Prijavi moderatru
-15 # Olivera 2020-04-18 17:53
Nije istina. Evo ja sam građanin ove države i ja baš cenim ministra Ljajića za sve što čini za ovu državu i za svoj rodni kraj. I verujem u ono što kaže, jer je on neko ko ne priča mnogo i naširoko, ali kad kaže onda je to srž. I verujem da su njegovi koalicioni partneri onako nesposlobni, nemoćni i pakosni pokušali da ga napadnu, indirektno preko Vučića, a pošto im ni on ne paše onda na prvi pogled je zvučalo da su atakovali na predsednika. Verujem da će SDP sada kada je progledao steći i hrabrosti pa šutnuti ovu Suljkovu nekorisnu bulumentu i tražiti partnere među onima koji kada pričaju imaju argumente, ali i znaju da rade posao i iza čijeg posla su vidljivi i rezultati.
Prijavi moderatru
+3 # Sandzaklija xy 2020-04-18 21:00
A ja vjerujem da si ti provokator u pravom smislu rijeci. Neciji.
Prijavi moderatru
-8 # Olivera 2020-04-18 21:22
Ja pak cenim da si ti ljiderov pristalica i to u pravom smislu te reči.
Prijavi moderatru
+9 # Mars 2020-04-18 21:27
Svakom politicaru treba zabraniti duzi mandat od 4 godine i nakon toga ne dozvoliti mu da zivi u nekoj drugoj sredini osim u onoj gdje je izabra..
Dosta vise ovih dozivotnih politicara i njihovih "nikom nista osim meni i mojima".
Prijavi moderatru
+3 # Mars 2020-04-18 21:38
I ovo glupiranje ko da ne zna AV da ga ovdje ama bas niko ne voli ali cato uvijek bio i ostao samo ti jos stopala vire iz njegove gu.ice.
Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2020-04-18 21:48
Zna AV i činjenicu da vi Sandžaklije ne volite vaše uspešne, pametne, istaknute, sposobne ...... ljude. Bolećivi ste prema medikritetima poput Suljka, dok drvlje i kamenje na Rasima i Muamera npr. I nije to samo u politici, već i u drugim sferama. Napadate Eminu bez razloga, žena vam ne čini ništa loše, već naprotiv, čak i brine o vama i u ovim teškim danima pandemije sa porukom da se savijete kod kuće. E ta vaša osobina da ne podnosite svoje koji štrče od proseka, upravo i kazuje predsedniku Vučiću da je Rasim pravi čovek za kombinat.
Prijavi moderatru
+8 # Mars 2020-04-18 22:04
Vucic se bori za Srpski narod za razliku od ovih snobova i trutova koji nemaju bas ni malo osjecaja za svoj narod osim kad im treba podrska da sacuvaju fotelju.Srpski ministri su preporodili svoje izborne krajeve...a sta su napravili ovi djilkosi...nemozes dobiti injekciju a da te ne ubiju a putevi i infrasruktura kao u Etijopiji..
Prijavi moderatru
+6 # Safet 2020-04-19 12:38
Lupas gluposti. Dobijaju li samo srpski penzioneri pomoc na penzije, ili se samo srpskim doktorima i med. sestrama povecavaju plate, da li samo srpske porodice dobijaju pomoc za novorodjenu djecu, koja je najveca u regionu. U Crnoj Gori, Bosni, Kosovu, Albaniji, Makedoniji itd. ta pomoc nije ni priblizna kao u Srbiji. A naravno da investitori izbjegavaju ovaj kraj kad imas 20-30% suljovih primitivnih ekstremista koji su spremni da u svakom trenutku zapale Sandzak. Ne moze Vucic da uhvati investitora za uho i dovede ga dje on hoce. Investitori izbjegavaju nestabilna podrucija zato sto im kapital nije siguran, nemaju oni mnogo emocija. Cist dokaz ti je to sto i turski investitori izbjegavaju Sandzak.
Prijavi moderatru
+1 # Suad 2020-04-18 22:06
Ova Olivera samo kontrira ili je Rasimov sendvicar. Rasim je pricam ti lijepu pricu ali rezultati nula. U svakoj modernoj ,demokratskoj zemlji uspesnost politicara se meri prema rastu ekonomije, nezaposljenosti, povecanju kupovne moci i standarda naroda, uslova zivota, zdravstvene nege i ostalih factora. Prema tome vreme ga je odavno pregazilo.Sto se Emira potpredsednika tice zasluzio je ostavku jer ovi iz SDA samo znaju da se zale i kritikuju. Sad neka ga Suljko ubaci na platni spisak.
Prijavi moderatru
+3 # Bego 2020-04-19 15:52
E moj ministre pa svi znamo da si obicna marijoeta svi vlada do sada. Bio si izbran za saradnju sa Hagom a saznosi kao i mi svi Iz medija kada uhapse nekog. Tako nemas potrbe da se sekirase nebitan si lik.
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-04-22 01:00
Najvrjednije sto je potroseno u ovom intreviju je elektricna energija za ljajicev naograisani , smuseni intreviju- interviju sa mikro osjecajem za realitet.
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-04-27 00:18
Mozda bi za ljaicu bilo pametno da ponese Pestarcima otete pare od asvalta i puteva i da se tamo pocne baviti sa ovcarstvom ...

dali je Vucic diktator ( mnogi komentatori u Kesicevim emisijama kazu da je Vucic psihijatrijski slucaj ) .

a sta onda reci za Vucicevog brata - Srbina . ikebanu ljajica ...
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click