Rahić: Krajnje vrijeme za ozbiljan srpsko-bošnjački dijalog

Sistematski se pravi greška i srpske i bošnjačke politike. Umjesto trvenja i tjeranja inata i traženja prijatelja na trećoj strani, konačno je krajnje vrijeme da se pokrene ozbiljan srpsko-bošnjački dijalog.

esad rahic dijalog 696x469

Piše : Esad Rahić

Bosna i Hercegovina je trajna činjenica. Ma šta drugi pričali Bosna i Hercegovina ima i suverenitet i teritorijalni integritet. I jedno i drugo samo mogu vremenom rasti i jačati, a ne slabiti. Niko dio Bosne nikada neće moći niti da odnese, niti da unese u drugu državu. I oni koji tu zabludu i bajku šire u svom narodu svjesni su da lažu i sebe i svoj narod.

Bosanska državnost traje od kraja VIII vijeka i to ne mogu svojim nerealnim željama i ambicijama prenebregnuti nikakvi neozbiljni političari koji žive od populizma.

Beograd i Sarajevo moraju što češće imati razgovore, dijaloge i dogovore. Sve drugo je greška i gubljenje vremena i energije.

Može se krenuti od aktivne i plodotvorne saradnje kulturnih, naučnih i obrazovnih institucija ove dvije zemlje. Zašto ne bi se konačno susreli čelni ljudi “Preporoda” i “Matice srpske”, predstavnici beogradskog i sarajevskog univerziteta, predstavnici bosanske i srpske akademije nauka i još mnogi drugi.

Ne vidim da su Hrvati i bilo koji drugi narod važniji Srbima ili Bošnjacima, nego što su oni važni jedni drugima. Njemačka i Francuska su više puta ratovali, ali su sada veliki saveznici i prijatelji.Krajnje je vrijeme da slijedimo pametne i poučne primjere drugih.

Komentari  
-5 # Da 2020-12-20 19:25
Rahicu, ne radi se ovde o srpskobosnjackom dijalogu, vec o rukovodstvu. Rukovodstvo Srbije je od Vucica, preko 90 posto pozicije i opozicije ucestvovalo ili podrzavalo projekat Srbija do Karlovca/Karlobaga i ne bez znanja i aminovanja SPC. Narod i javno mnenje se oblikuju medijima i religijom za ne manje od dvadesetak godina, uz jak drzavni aparat.
Ukratko ne zamajavaj se vise duvanjem niz vetar.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Mrki 2020-12-20 20:24
A ni bosnjacko rukovodstvo nije bas neko drustvo od povjerenja. Takvima dati da pregovaraju o statusu naseg naroda za vjekove koji dolaze? I to kad se zapecati tesko je mjenjati.

Ne, cekati bolje dane. Velikosrbi ce se sami pojesti do zla koje nose u sebi. Tek onda mozemo racunati na bolje dane u bosnjacko-srpskim odnosima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Republika Srpska 2020-12-20 23:32
Pa i Milo Djukanovic je ucestovao u ratu u Bosni, aktivno pomagao vojsku RS, deportovao Bosnjake i jos mnogo toga, pa mu skute ljubite. More batalime vas i vasih principa. Znamo se.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Ekili 2020-12-21 01:46
Republika Srpska, sve što si napisao je istina. Sve samo ne da mu svi mi "ljubimo". Ljube ovi što ponavljaju iste greške i zaboravljaju svake četiri godine, ali ima nas drugih i imaće nas ako Bog da.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Trso original 2020-12-21 17:59
Mi Sandzaklije ne ljubimo skute, da nas znas ne bi tako pricao. Milo je za ostale crnogorske fasiste, glas razuma. Covjek je priznao genocid i napravio je multikulturalnu drzavu, gdje niko nije u prednosti. Milo je se pokaj'o, za razliku od mnogih Srba, koji bi opet malo da pljackaju i ubijaju... Ti znas nas??? Da ti nije neki Bošnjak napao Srbiju, tvoju kuću, silovao, pljackao...bjezi smradu jedan smrdski...svi manipulatori pocinju sa osudama. Znam ja kakvi ste vi i iz iskustva, a i iz povijesti
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Milica Kosović 2020-12-21 18:37
Ha ha ha. Što me nasmeja, pa prvo ste poljubili skute turčinu, pa preuzeli njegovo ime, običaje i stavili se u njegovu službu A SEBE PONIŠTILI, i nema okupatora kojem skute niste ljubili.
Tvoj komentar je najbolji pokazatelj vaše BOLESTI, a bošnjak nije napao Srbiju jer bi bio uništen istog momenta kao što smo mogli da iskoristim priliku i da rešimo vas Sandžaklije kada je cela ex YU crtala nacionalne granice ali nismo jer mi smo potpuno drugačiji soj, kršten soj, i sada smo jedina multietnička država ex YU. A u Bosni koja je odvajkada srpska su Muslimani napali Srbe potpomognuti divizijama Mudžahedina koji su se postrojavali pred Alijom, i nije bilo genocida nego svečanog oslobođenja Srebrenice i ono mezarje je vojno groblje u kojem ste sahranjivali koga god ste stigli da podupirete vaše laži pošto vam je to u genima još od turaka jer niko tako krupno kao turčin ne laže.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Mrki 2020-12-21 20:50
Vidi ove ostrascene vjestice sto je zapjenila :lol:

Boli istina, boli.

Kucko nezaprana.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Trso original 2020-12-21 21:53
Sta si se rasrdila, mora se cuti i druga strana. Nismo mi poljubili skute Turcima, vec uzeli bolju vjeru, neznalico. Nismo preuzeli njihove obicaje, vec islamske. Sandzaklije ste mozda mogli rijesiti, ali bi vam to bio kraj, jer bi vas NATO sravnio sa zemljom i sto Milosevic nije htio rat u svojoj zemlji. Nije Bosnjak napao Srbiju, zato sto se boji Srbije, vec sto ga tudje ne interesuje, a kakvi su Srbi borci, vidjelo se kada vam je Eu i USA dupe spasili, inace bi bila sa svojom bracom iz Bosne zajedno u Srbiji. Vidim da iz svoje nemoći i zivota ispunjenog lazima i mitovima, ne znas nista drugo, sem lagati i vrijedjati. Nemoj se praviti pametna Allaha ti...imas video snimaka, kada se cetnici okupljaju iznad Sarajeva, 6 mjeseci prije rata, pa mozes cuti sta pricaju i kakve planove kuju. Zbog takvog razmišljanja i laži i jeste tu gdje jeste i zato vas voli cio svijet. Svako dobro
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Хомер 2020-12-21 23:05
Ај што узесте "бољу веру" ал се баш да окупатор има ту вољу веру? Где не нађосте хинду Ил шинтоизам? Баш окупаторску?? Нама Амери спасли дупе? Мене више лагали да нас бомбардовали! Јес снаге Хрват из хрватске (колко и Срба у ВРС) од горе Американци а ви сила! Сад ћу ја да ти дођем кући чим те двојица свежу!! Па ја јак а?
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Milica Kosović 2020-12-21 23:24
Toliko područje Sfrj je bilo zahvaćena ratom da 2-3 opštine vrletnom Sandžaka niko nebi ni primetio. A vama je taj Milošević napravio blagostanje '90 kakvo N Pazar nikada više neće imati. Ali iz tvojih reči se vidi koliko ljubiš skute Nato paktu jer vam je to genetska degeneracija, jer ne postoji drugo objašnjenje pošto je taj Nato pakt do sada pobio desetine miliona muslimana širom sveta. Drugo vi ste ratovali sa jadnim Srbima iz RS i RSK, protiv kojih su bili svi a jedino Srbija i sama pod sankcijama pomagala i opet su jednom rukom tukli vas a drugom hrvate 5 celih godina. Srbija je nešto drugo. Al neće večito ta politika ni sa zapada, i opet ćemo sve zemlje vratiti. Ko ima pamet i poštenje kao Babo dobrodošao je s nama, ko ne uništićemo ga.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Trso original 2020-12-21 23:47
Hahahaha....ako stvarno i sam vjerujes u to sto si napisao, na lijecenje, ali pod hitno. Sa kakvim se ja budalama raspravljam....na lijecenje stoko!!!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Milica Kosović 2020-12-22 07:05
Raspravljaš se i ti kao i drugi blejanjem i uvredama, a mi ovde uvek činjenicama. Ne ljubite skute a podižete spomenike Francu Ferdinndu, Papi Vojtili, visokog predstavnika samo što ne ljubite u tursko to nije sluganstvo, onda ništa nije sluganstvo. .
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Хомер 2020-12-22 00:02
Рећи ћу једно да не бих ишао у ширину. Насер Орић,500 српске деце жена и стараца побио око Сребренице. Мушкарце па ни цивиле,заробљене,сељаке да не рачунам. Доста
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Aki 2020-12-20 19:45
Sve je to tačno. Ali na kraju sve će se završiti ipak dijalogom i dogovorom. Druga je opcija novi rat.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # ALADIN 2020-12-20 19:55
Menjaju se okolnosti u svetu. Od otimanja teritorija Bosni nema ništa. BiH je zapadna i američka interesna zona. Srbija pokušava da se krije ispod šinjela Rusije i to je njena stravična greška. Dijalog u svakoj verziji dolazi na dnevni red. Hrvati su pokazali pravo lice. U BiH je preko 50 posto Bošnjaka.Vrijeme radi za BiH i Bošnjake. Posle genocida sa ekpanzijom Srbije je završeno. Rahić je u pravu, mora početi dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Nadrihigijenichar 2020-12-20 20:17
Srbija prvo mora da se istinski suoci sa zlodjelima iz 90-tih, da rascisti sa hegemonizmom i sovinizmom iz bliske proslosti, da prizna zlocine, izvini se i plati odstete pa tek onda da vidimo taj dijalog. Kao sto lijepo rece prvi komentator gore, s kim to dijalog? Sa Vucicem, Dacicem, Vulinom - sve sam sovinisticki olosh koji u[censored]o odbija da se suoci sa zlodjelima u kojima su itekako ucestvovali. Ko to normalan vodi dijalog sa ovakvom Srbijom? Sa Hrvatima, Albancima i Crnogorcima bukvalno su na noz. Zasto bi Bosnjaci tu zurili u nekakav dijalog kad ovaj gore pomenuti trojac ima samo prezir prema svim komsijama nesrbima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Mrki 2020-12-20 20:19
Amin
Odgovori | Prijavi moderatru
-13 # Republika Srpska 2020-12-20 21:27
Ma sa vama samo razgraničenje, koji crni dijalog.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Mrki 2020-12-20 21:33
Na liniji Sabac - Uzice - Ivanjica
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Republika Srpska 2020-12-20 22:11
Banja Luka, Bijeljina, Trebinje....
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Ekili 2020-12-21 01:48
Razgraničenje, ali pretpostavljam da se u Novom Pazaru nešto ne bi razgraničavao? :)
Eto to ti dovoljno govori koliko si iskren i realan.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Хомер 2020-12-21 23:55
Са ким је Србија уопште ратовала да би плаћала одштету? Грађански рат је био у Хрватској и Босни.. Или имаш неку пресуду да није тако?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Mrki 2020-12-20 20:12
Na kojim si ti drogama Rahicu?
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Milica Kosović 2020-12-20 20:33
Dijalog ako ne krene od istinitih činjenica može samo da šteti. U tekstu su iznete većinom one lažne. Ta srednjevekovna Bosanska država je bila srpska i pravoslavna. Prvo jedna od Srpskih država a kasnije deo objedinjene srpske države. Za vreme osmanlija Bosna nije bil nikakav zaseban subjekt(kao ni Srbija) , za vreme Austrougara Bosna je bila njihova klasična sirovinska kolonija. Taj Univerzitet u Sarajevu je stvorio Univerzitet u Beogradu. Sve institucije i veliki napredak Muslimani su dobili za vreme Jugoslavija koje su stvorili Srbi, dok ste vi nama svaki put vratili nožem u leđa i uvek za račun nekog spoljnog neprijatelja tada zajedničke zemlje. Srbija je devedesetih bila siguran dom za Muslimane, niko ne priča da je Srbija primila i 70 000 muslimanskih izbeglica iz BiH. Jedina vaša budućnost je konfederacija FBiH sa srpskim državama, jer ste srpskog porekla jer Srbija tj. vlast Beograda je već prelazila preko Drine i mnogo dalje a muslimansku državu u sred Evrope, to zapad nikad
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Mrki 2020-12-20 20:39
Jedi go.vna Milice i to uz guslarske pjesme.

Pravoslavne crkve u Bosni haman pa nije ni bilo do Turaka koji su u talasima u Bosnu dovodili Srbe i Vlahe. Sve pravoslavne crkve u Bosni u sagradjene novijeg datuma uz par izuzetaka.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Milica Kosović 2020-12-20 22:05
To neka jedu oni koji su te tako vaspitali. Najstarija građevina u Sarajevu je srpska crkva na Baš čaršiji, manastir Tvrdoš kod Trebinja je nastao još u prvim vekovima nove ere. Ali i još zapadni je od Bosne u Dalmaciji mi imamo manastire iz perioda srpskog Carstva poput Krupe i Dragovića koji su i danas živi i u službi. Na grbu Tuzle i danas stoji broj 950, to je godina prvog spominjanje grada gde se kaže da je jedan od važnijih gradova u oblasti srpskog kralja Časlava.
Da ne širim mnogo, ni nama ni vama nije u interesu da se toliko energije troši na međusobne sukobe, svakom svoja država ali konfederacija zbog ekonomske razmene i da nam životi ne prolaze na mržnju i međusobni strah jednih od drugih. Nama zemlja gde ste vi većina uopšte ne treba jer na neki način i vi ste naši.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Mrki 2020-12-20 23:07
Kao sto rekoh ima par izuzetaka. I to bukvalno ispade bas jedan par.

Oko manastira Tvrdos se jos vide ostatci starijeg latinskog zdanja cirilicarko Milice. Cije je to? Ha?

A pravoslavna crkva u Sarajevu je prekrstena u srpsku tek novijeg datuma.

Zaista je intrigantan nedostatak istorijskih srpskih crkvi u "srpskoj" Bosni?

PS Vaspitan sam da gov-nima nahranim lazljivce, prevarante i uzurpatore. Pa hapaj gov-na gusko jedna glupa. I uzivaj. Za drugog i nisi krmaco smrdljiva.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Republika Srpska 2020-12-20 23:28
Nema par, nego ima minimum 50 manastira u Bosni koji su iz 13,14,15 vijeka. Mnogo pametujes, a glup si ko k. Ti znas kad je nesta prekrsteno u srpsko. Koje je to vase kulturno nasleđe u Bosni, osim dzamija koje su pravili osmanlije?
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Живојин 2020-12-20 23:52
Види се да си "Vaspitan" традиционално Хисламски од његовог настанка у 7. веку, како сам то "лепо" кажеш "у "gov-nima", па ти је страно традиционално српско васпитање твојих праотаца које датира од 5508. године ПНЕ које је напредовало као српско хришћанско васпитање из манастира Тврдош кога је основао Св. цар Константин у 4. веку, онај исти који је основао Константинопољ, Цариград који такви као ти "вапитани" у крви претворише и Истамбул, а Аја-Софију и остале цркве у џамије!
"Куго људска, да те Бог убије!
....
На трон сједиш неправо узети,
поносиш се скиптром крвавијем;
хулиш Бога с светога олтара,
мунар дуби на крст раздробљени!"
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Mrki 2020-12-21 20:57
Popisam ti se u usta pogana kleptoikonomane.Uzivaj
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Aleksa 2020-12-20 20:38
Milica nam je održala klasično ravnogorsko predavanje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Mrki 2020-12-20 20:40
Ravnogorsko-guslarsko.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Maki 2020-12-20 20:52
Oj milice kurvicice ko pokla muslimane u prvom drugom i ovom genuzidnom trecem ratu na ovim prostorima, ko protera 100000 muslimana za vrema rankovica itd.???
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Istoričar 2020-12-20 23:54
Tad ste bili Srbi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Milica Kosović 2020-12-21 19:31
K**vica te okotila ajvane. Ranković pobo milion a vi za vreme Ranković postaste većina u Bosni. Srba je na popisu 1945 bilo 72% a 1991 39%.
11 genocida vas uvek sve više i više.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Mrki 2020-12-21 21:09
Kucko lazljiva Münchhausenska de jedi jos malo go.vana
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # stara banda 2020-12-20 21:11
O čemu ti pričaš Rahiću. O pregovorima Srba i Bošnjaka ili pregovorima između Srbije i BiH. Ako je u pitanju ovo drugo, onda je okej. Ali pre toga da BIH i Srbija da postanu GRAĐANSKE države i to u onom suštinskom smislu. Svaki drugi pregovor je nametanje onog jačeg onom slabijem i uvek će se tražiti pomoć Međunarodne zajednice i garancija još nekog jačeg. Ako su pregovori samo između Bošnjaka i Srba u vezi BiH i Srbije, šta da rade oni koji nisu ni Bošnjaci ni Srbi. Njih ko j... Pregovori između Srba i Bošnjaka može u vezi kulture, sporta, muzike, tradicije, religije, i sličnih stvari gde se eto može trenirati pre nekih tamo zajebanih tema koje dižu adrenalin
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Mrki 2020-12-20 21:26
Bravo! Sve si srocio u par recenica.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Mrki 2020-12-20 21:33
Na liniji Sabac - Uzice - Ivanjica
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Живојин 2020-12-21 00:03
Босна да постане грађанска држава? Е, ево само што није, па да "грађански" прегласате Србе и демоНкратски изгласате Хисламску замахирију! То смо већ имали и видели на делу 92.-е, прегласавање у Скупштини БиХ, а онда везивање усташког и бушњачког барјака да се ћерају Срби преко Дрине! Поштуј Устав БиХ и уставом гарантован статус равноправног конститутивног ентитета РЕПУБЛИКА СРПСКА са уставом БиХ гарантованим сопственим држављанством својих грађана! Дакле, поштовање Устава БиХ, као минимум за почетак било каквог дијалога!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Republika Srpska 2020-12-21 00:18
Taman tako. Koja crna građanska drzava kada svako gleda koko ce onog drugog zaebati to jeste preglasati. Pa evo ni u federaciji ne mogu da se sloze sa Hrvatima, tu nema Srba da ih koče. Sto bi Milanovic rekao prvo sapun pa parfem. Samo sto ovdje nema sapuna ni na vidiku, o parfemu tek da ne govorim.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Nadrihigijenichar 2020-12-21 06:15
Auu, sto je ikonokradljivce zdrmala nervoza kako se pojavila Madam Albright.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-12-21 10:59
... после чијих услуга иде цвиљење - јоооооој 112-ти геноцид! Паметан се учи на туђим грешкама, а магаре тврдоглаво на својим добијајући батине!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Nadrihigijenichar 2020-12-21 16:02
Kleptoikonoman, sta ima? Jos malo pa ce bit traktor Grand Prix.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Dertanjan 2020-12-21 16:18
Ahaha, kleptoikonoman - od grch. kleptos=lupez, kradljivac; ikonos=ikona. Sve zajedno = kradljivac ikona
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Elma 2020-12-20 21:30
Mrki, mnogo si nevaspitan.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Mrki 2020-12-20 21:34
Milice samo nastavi jesti go.vna. I uzivaj.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Febo 2020-12-20 21:52
Rahicu kralju
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # drž te lopova 2020-12-20 23:07
Ako se svi trebaju suočiti sa istorijom onda muslimani neka kažu kada su bili na strani Srba, a ne na strani okupatora i osvajača Bosne i Srbije? Pa vi ste kao janičari i poturice sprovodili tursku vlast ovde. Kao austrougarski vojnici ubijali i činili zločine po Srbiji. Bili uz fašističku Hrvatsku, Nemačku i Italiju. Aktivno sudelovali u vlasti NDH i zločinima koji su obeleženi u koncetracionim logorima, u Bosni i Hrvatskoj. Bosna je bila sastavni deo NDH s'tim što su joj dodali deo Srbije. Predstavnici muslimana iz Sarajeva dolazili u takozvani sandžak gde su im muslimani iz Srbije davali peticiju da se priključe NDH, ali Italijani i Nemci nisu dozvolili. Postoje dokumenta... Koliko je Srba pobijeno samo u I i II svetskim ratu i od čije ruke? Zato ovi što samo šire mržnju i pričaju ko je fašista i genocidaš neka se pokriju ušima, ako iole imaju srama! To je u kratmim crtama ne može stati u komentar. Naravni bilo je zločina i sa srpske strane ali neuporedivo, manje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Mrki 2020-12-20 23:21
Samo da navedem par primjera:

Koga su Nemanjici na lomace bacali i jezike im sjekli kako bi se ulizali rimskome papi?

Srpski junak Marko Kraljevic izginu na cijoj strani i protiv koga? :lol:

Koga je Olivera Despina u krevetu pazila i mazila? :-*

A ko noz u ledja zabode Zmaju od Bosne i oslobodilackom Bosanskom pokretu?

Ko je sacinjavao cetvrtinu austrijske vojske u napadu na Srbiju u prvom svetskom ratu?

Ko je bio general avijacije u NDH? 13 generala ustaske NDH su bili Srbi! Postojali cu celokupni srpski ustaski odredi. Vise poznatih koljaca u Jasenovcu su bili Srbi. I nekako srbendama uvijek padne naum da "muslimanima" na nos nabijaju te ovo te ono zarad onoga sto su pojedinci cinili?

To je vec jedna ozbiljna masovna sizofrenija. Zaista vam nije lako. Neznate ni gdje ste ni sta ste ni kad ste.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Живојин 2020-12-21 00:17
Није лаХко бити Сабахудин и пишати по Зорановом гробу! То сигурно знамо, јер нам ти доказујеш, тако да заиста "To je vec jedna ozbiljna masovna sizofrenija. Zaista vam nije lako. Neznate ni gdje ste ni sta ste ni kad ste."
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Trso original 2020-12-21 18:15
Gospodar Allah s.w.t, poslanik Muhammed s.a.v.s. i vijera Islam i tako i djeca, praunuci i svi ostali, do Sudnjeg dana inschAllah. Jedina prava vijera Islam. Ne pisi svasta, sacekace te na Sudnjem danu....a sto se tice mirenja sa vama fasistima moze, ali ako pređete na Islam....
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Milica Kosović 2020-12-21 19:33
To što vi verujete da Bog može imati poslanika sa takvom biografijom je najbolji dokaz vaše tuposti.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Trso original 2020-12-21 22:10
Molim te, ne pricaj o onome sto ne znas. Qur'an je poslan cijelom covecanstvu i u Bibliji i u Tori je bio najavljen Muhammed s.a.v.s. To sto pojedini ne znaju svoju vjeru, nije moj problem.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Milica Kosović 2020-12-21 23:12
Da da, poslao celom svetu kako na pravi način imati odnose sa ženom dok je u hajzu, sveto učenje nema šta. Savršenstvo nad savršenstvima.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Trso original 2020-12-21 23:49
Sve ti je to grijeh, a iz tvojih usta smrdi na laz, pakost i podlost...fuj...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Alija Živković 2020-12-21 23:32
Sve što je srpsko od muškadije valjalo, poginu na Kosovu ravnom. Posle njih ostade fukara, okupator i komšiluk koji namiriše svu ženskinju koja osta posle Kosova nenamirena. Živojine obriši sline turski sine, ko zna iz čije si ti kurčine. Ipak mislim da je tebi praded neka fukara koji nemaše muda da ode na Kosovu. To je bio neka pička od čoveka
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-12-21 23:45
Ђенерал Михајло Живковић!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Хомер 2020-12-22 10:34
Марко и Оливера су били то што су били не својом вољом већ што су морали и веру нису променили. Други једу и то својом вољом на срамоту вечну. Змај од Босне се борио за спахилуке и издали га муслимани из Мостара. Срба није било много у војсци ау и доста их пребегло. Били су по логорима. Хрвати и муслимани доста бројнији. Било је Срба у НДХ. Увек има олоша. Али муслимана много више у четницима.100 Срба није исто што и 50000 муслимана у усташама.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Krmadin 2020-12-20 23:41
Nemacka i Francuska su stari neprijatelji.Ratovale su jedna protiv druge pre Napoleona, za vreme Napoleona, pa onda 1871, pa za vreme Prvog svetskog rata i onda u Drugom svetskom.
Srbija i Bosna nisu nikad ratovale jedna protiv druge.Bosna zapravo nije ni postojala kao nezavisna drzava u modernoj istoriji do 1992.
Srbija je vec 1804. pocela sa obnovom drzavnosti.1833.je ukinut feudalizam u Srbiji.1835. je donet prvi srpski Ustav.
Primera radi, Ruska carevina i Amerika su kasnije ukinule fudalizam.Rusija 1861. a Amerika 1865.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Trso original 2020-12-21 18:09
Evo opet "prepametnog" fasiste. Ove svoje nebuloze mozes da pricas samo fasistima i njihovoj dijeci, smrdo jedan jadni. Za tebe ne postoji ni Kulin Ban, a ni Tvrtko, a ni bosanska crkva, a naravno ni bosansko pismo...j.e.bem li ti sjeme fasisticko. Ko ti plaća covjece da ovde prosipas svoje gluposti...Srbija je postojala u granicama SFRJ kao posebna drzava, a Bosna uopste nine ni postojala do 1992??? (Pa vidis li ti sta pises konjino). Sa tobom i takvima da se mirim, ne Allaha mi. Takvi ko ti ce mi biti neprijatelji, dok god sam ziv...
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Elma 2020-12-21 00:20
Bosna je uvijek postojala, najprije kao banovina, pa kao kraljevina, pa kao pašaluk, pa kao treća jedinica u okviru Austrougarske, što se za Srbiju ne bi moglo reći. Imate cenu rupu u istoriji dugu 500 godina.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Milica Kosović 2020-12-21 19:49
Ha ha ha, pa eto, tako sada možeš reći da i Sandžak postoji i kurfiatan u Turskoj... Sve su to fatamorgane. Al pošto nemate u šta drugo da verujete, samo nastavite
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Mrki 2020-12-21 20:54
Potomko Olivere Lazarevic i Stefana Münchhausena, vjeruj u sta hoces. :-)
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Хомер 2020-12-22 00:20
Турску смо протерали из Европе с аустроугарску уништили тотално. У Босну смо ушли као ослободиоци. Окупирани смо били од 1459 до 1804 са прекидом од 50 година и вазалством од 50 такође. Чињеница. Лепо што читаш епску српску поезију али ми 500 година рачунамо од доласка окупатора у Европу па док га нисмо истерали из Европе.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Dertanjan 2020-12-21 16:15
A, u toj disciplini nam nema ravna!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # D Artanjan 2020-12-22 04:37
D' Artanjan a ne Dertanjan, stoko nepusmena kojoj je simbol vere pranje guzice.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # mehmed 2020-12-21 22:52
Ovaj rahic se odgajao u obdanistu "srpskog sveta" tipa :
spc - inkluziv kacavanda i amfilohije , sanu - inkluziv beckovic , cetnicke kame - inkluziv -d. mihajlovic - p. djurisic , karadjica , mladica , kostunice , vucica - inkluziv dodika , rasima - sulje - inkluziv sda - bnv , jusufspahica , nusufoviceve sekte , milice , olivere , zivojina sa svojim bulama , "historicara" rakovica , republike GENOCIDNE , djelomicno krmadina , bakirove sda , kavazoviceve islamske zajednice , djelomicno dzaferovica , !!!

Za rahica i gore navrojane bi Miroslav Kreleza rekao" ...NE zasluzuju Ni cestit covjek pljune na njih...!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-12-21 23:20
rahicu , danasnji Komentatori : Stara Banda , Da , Mrki , Trso Original su sa svojim komentarima za tebe pojam : zdravog intelekta , ljudskosti...

A SPP, Zukorlic i BOSNJACKA Akademija Nauke i Kulture (BANU) pojmovi Nikole Tesle inkluziv Ajnstajna .
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # D Artanjan 2020-12-22 04:41
Ti imaš neku od F dijagnoza. Trebalo bi te poslati na lečenje u ustanovu zatvorenog tipa. A koliko si shizofren pokazuju tvoji komenrari koji su salata od reči i naravno pominjanje Tesle.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera je moje ime 2020-12-23 19:27
Rahiću, pre će biti vreme za dijalog dve IZ. Da Bošnjaci Srbije prvo dođu k sebi, da bi došli i k nama. Pa urgirajte, potpredsednik ste BNV, istoričar, kolumnista...... Neka se ona IZ bliža vama oglasi da želi dijalog sa onom drugom, a onda nek ih Sandžaklije, kako u dijaspori tako i u severnom Sandžaku dobro stisnu, da se bez dogovora im više ne javljaju. Pa kada ponestane zekata i sadake, itekako će se svet moći gledati i nekim drugim očima.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari