Zukorlić – Želim Skupštinu u kojoj se ministri neće siliti po hodnicima

Potpredsjednik Skupštine Srbije i lider Stranke pravde i pomirenja, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, bio je gost emisije “Posle ručka” na Happy televiziji. Akademik Zukorlić kazao da u programu SPP-a jedan od ključnih dijelova jeste set prava majki, žena općenito ali posebno majki kao strateški najbitnije kategorije u društvu.

ikctzgjktzdj

– Sve ove probleme o kojima govorimo, demografija, razni problemi biološkog opstanka, nacionalnog, oni su na koncu vezani za instituciju koja se zove porodica, a stožer te porodice jeste majka. Ja govorim o nečemu što je etički, esencijalno i kulturološki bitno. Previše smo mi retorički i programski potrošili vrijeme i fokusirali se na materijalno-ekonomska pitanja. Koliko god da izgleda da napredujemo, mi ponovno one suštinske stvari ne možemo da pokrenemo iz razloga što zaboravljamo da ekonomija, pravo i sve te formalne naše priče dok nemaju jako etičko uporište, one su besmislene. 

Ono što me navelo pozitivno ocijenim ovu vladu jesu tri nova ministarstva koja su bila suština svih naših izlaganja tokom ove četiri godine. To je pitanje porodice, pitanje demografije i pitanje sela. Pitanje majke mora biti tema broj jedan, to mora biti tema važnija od svih tema.

Govoreći o radu parlamenta, Zukorlić je kazao da se taj rad ocjenjuje legalitetom, legitimitetom i kvalitetom. On je kazao da se Skupštini može priznati legalitet i legitmitet ali da se mora poraditi na kvalitetu.

– Suština kvaliteta je kvalitet narodnih poslanika. To je suština. To što ima neko dvije trećine, to je, kažem, za njega i čast i veliki teret. Ali suština je u tome ko je taj narodni poslanik. E mi se sad moramo potruditi. Šta bih ja volio da doživim u ovom Paralmentu? Jedinstvo kvaliteta, takmičenje kvaliteta.

Postoje nedostaci u Paralmetnu koje trebamo priznati, dodaje akademik Zukorlić.

– Jedan od ključnih nedostataka je što Skupština za 30 godina nije uspjela da se nadgornja izvršnoj vlasti. To je istina i to se ne može fakturisati jednoj vlasti. Ja ovdje ne krivim izvršnu vlast, već Skupštinu. Ja sam kazao da neću biti zadovoljan u Skupštini dokle god ne vidim da ministri i predsjednik vlade, dakle predstavnici izvršne vlasti, imaju tremu i lome prste kada treba da se nađu pred poslanicima i podnesu izvještaj. Nadzorna uloga Parlamenta se ne koristi dovoljno. Mehanizmi su veoma komotni, ali narodni poslanik mora više da bdije nad svim institucijama. Skupština je vrhovni organ na svim poljima i ona se mora izboriti za pravo da se ministri ne sile  po holovima.

(Sana)

Komentari  
-6 # Kuraga 2020-12-15 13:53
E ti Muftiguzu si doveo stvarno kvalitetne poslanike u skupstinu. Doveo si cupavog Jahiju, "postenog mafijahcica" Tandrcka i onu zamotanu Munafik_Hanumu. A tek o njihovom munafik kvalitetu ne treba ni govoriti.
Drzi se ti Hepi televizije kako bi mogao redovno ponesto da klapis.
Mislio si da ces drzati hutbe u skupstini, ali malo morgen. Tu si ispod Dacica koji te ne sljivi nizasta.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Četnik 2020-12-15 19:46
Šta ti imaš protiv našeg poštovanog vojvode Zukorlica?
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Ćetnik 2020-12-15 14:57
Palo muftiju i dritana da na jebbu ka hoce
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Car 2020-12-15 15:52
Bradati šibicar u skupštinski cirkus brani prljavštinu .Zavetnica ga sabila u čošak i popišala mu se u bradu.l. bradati prevarant zna kako da namlati za sebs..Gladne oci .Bez stida smuca se po tv pa se Maric sprda kaze culi Izraelci ima neki u skupstinu.Verski profiter koji se obogatio na grbači sirotinje .Organizovani lopov.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # NP 2020-12-15 19:05
Ti ni za dvorsku ludu nisi a kamo li za cara.
Idi leči se!
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Pester 2020-12-15 16:06
Bradonja želi lovu i samo lovu.Ne balegaj više smučio si se i Bogu i narodu.Odakle ti bogastvo Zukorlicu gde si zaradio koliko ti je mesecna plata..
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # srky 2020-12-15 20:45
Pester,vrni ovna i ono znas.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # DM 2020-12-15 16:27
Tvoj zadatak da olajavas samo tako nastavi.Zlo neviđeno.Gadno te je gledar a jos gadnije čuti.Dotakao si blato.Zukorlic nema sta više mota sve jedno te isto vrti čelavu praznu glavetinu
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Komunista 2020-12-15 17:02
Ti ces meni u Balkanski Alkatraz sajedno sa svim svojim kolegama Srebo nacinalistima i fasistima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # D 2020-12-15 19:28
Drug Komunista, bez Golog Otoka, ovo se ne moze dognati u red
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Safet 2020-12-15 17:52
Ali ovaj sns-ovac klasučna Vuciceva škola, samo sto je jos sirov, neiskusan. Samo galama i bahatost, zamjena teza, mahanje nekim slikama, priča o povecanju plata i rastu bdp-a a nigde odgovora na konkretno piranje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # demir 2020-12-15 19:03
Bosnjaci Sandzaka, dobro zapamtite, nema vise INSCHALLAH, od sada vazi BOZE POMOZI, muftiguz rece glasno i javno.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Samo Istina 2020-12-15 19:07
Evo sta narod misli o tebi Zlukorlicu!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # NP 2020-12-15 19:14
Ovoliko bolesnika i mrzitelja na jednom mestu - to nije zdravo!
Vi ste bolesni ljudi.
Iz vas izbija mržnja koa će vas pojesti.
I nije to problem.
Problem je što ste vi zaraženi besnilom i to može zaraziti druge normalne osobe.
Ozbiljno razmišljam da napustim ovaj sajt zbog vas podivljale zveri, ne zato što se plašim vaših napada... Ne. Niste vi meni ni do kolena. Ali smrad iz vaše duše koji se oseča na kilometre tera pametne ljude što dalje od vas
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # ZARAN 2020-12-15 19:22
Tacno je ,svi smo bolesni i bolujemo od virusa MUFTIGUZ 40 +,odnosno od ORLJANSKE KORONE.
Virus je lako podlozan mutiranju u prljavstini moralnoj,mutira u zvanjima,titulama,hanumicama,kobilicama,euricima 500,djipovima,kobricama,funkcijama i svim ostalim zlim vremenima i uslovima.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # ZARAN 2020-12-15 19:26
NP, Drago nam je da si ti zdrav i imun na sve mutacije virusa MUFTIGUZ 40+ i na ORLJANSKU KORONU.
Mora da te je tvoj idol pelcovao-vakcinisao cim si toliko imun na sve njegove mutacije.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera je moje ime 2020-12-15 19:34
Onda hajde da ih pošpricamo nekim preparatom da ne smrde, već mirišu. I samo da znaš NP, svaki od ovih komentatora je tvoj Sandžaklija, Bošnjak. Nijedan Srbin sa ovog portala se ovako ružno ne izražava o bilo kome. Ovo je tvoj umet, a šta misliš kako je nama kada krenu da zapljuvavaju sve što je srpsko i što je za kritiku i što nije. Kad počnu da kunu, vređaju sve ono što je nama i drago i sveto i što nas predstavlja i čini onim što jesmo. Tada te nema da bar ukoriš takve prostote. Nekad se i pridružiš u svom maniru. Slažem se da Muamer nije ovo zaslužio. A nismo ni mi zaslužili da nas zbog takvih komentara napustiš i odeš sa ovog portala. Sa smradom se treba obračunati, nikako ustuknuti pred njim. Jer tako daješ prostora da svakakva prljavština preovlada, a čistota bude skrajnuta ili čak i nestane.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # D 2020-12-15 19:50
Olivera, ne beri brigu, nece NP da napusti, samo ce da promeni nick, opet ce on tebe da podrzava, i opet ce bosnjakinju saru, zbog istine koju ona ovde hrabro iznosi, da napada i da vredja, jer to je SPP, kukavice koje samo svoj narod napadaju, a tebi i tvom narodu se uvlace u dupe.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Olivera je moje ime 2020-12-15 19:57
Ne bi trebao da napusti SL. Nedostajao bi nam svima, a verujem i mi njemu. Zato bih molila ostale komentatore da malo manje pljuju bar po Muameru. Nije red da blatite jednog akademika, potpredsednika Skupštine Srbije, Predsednika Odbora za obrazovanje pri istoj, lidera druge po jačini bošnjačke stranke u Srbiji ........... Imajte bar malo poštovanja za sve ove funkcije koje on obavlja da bi se i glas Sandžaklija čuo, da bi se problemi Sandžaka rešili i počeli rešavati. I imajte obzira prema NP jer je osetljiv na kritike upućene Zukiju čak i više nego kad njega kritikujemo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # D 2020-12-15 20:07
jeste, u pravu si olja, NP vise voli zukana i od samoga sebe, nije ni to lako, jedino ti mozes da ga utesis
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # More 2020-12-15 22:25
Ti ga Olja nipodaštavaš sa brojanjem titula
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # NP 2020-12-15 20:23
Nisam ja g-no kao ti jer moja riječ je riječ. Obraz a ne djon kao kod tebe.
Tu se mi razlikujemo kao dan i noć. Olivera zna (ako ti ne znaš) da sam ja ovako dao riječ na još jednim većem ali gorem (u jednom periodu) sajtu od ovog i nikad u životu više nisam tamo ni slovo napisao. Niti ću, pa da postanu najbolji na svijetu.
Što se tiče sare ili ostalih - ko god laže, on je moja meta i to samo kada laže.
Verovatno si ti ex Aida pa te to pogadja jer su moji komentari glogov kolac za tebe.
Da li ja napadam samo "svoj narod" kako ti lažljivo pišeš?
Evo ti moji komentari u temi o 4s na sebilju pa pročitaj.
Onoliko vredjanja tužioca srbendi - koji mogu kad požele da me nadju preko ip adrese, i podignu tužbu za bilo šta - nisam primetio ni trun hrabrosti kod takvih kao ti.
Vama upravlja bolesna mržnja a ne želja za pravdom kao kod mene.
Ja ovde ne kažem NIKAD ali ....
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # NP 2020-12-15 20:32
...ali ... bar godinu ili više videt ćemo koliko.
To što se tebi zbog bolesne mržnje (svakog ko misli drugačije) pričinja da sam u svakom komentaru - to je tvoja fobija i tvoj problem.
Evo ti ovi g-vnjavi admini pa ih pitaj ! - neka me ocinkaju ako se pojavim ovde bar godinu dana.
Oni (admini) su i pokrenuli akciju puštanja duha mržnje iz boce. Jedino što ne kapiram - da li je to pod budnim okom UDBE ili samo da podignu rejting šizofrenim metodama.
U svakom slučaju ja odoh a ti uživaj u ovom smradu
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-12-15 22:26
Шојићу, где сад идеш на "печалбу"? Зар не може то Јопет некако условно?
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # demir 2020-12-15 19:15
Bosnjaci, daje se na znanje, muftiguz je dobio jos jednu profesiju, koja se naziva TEORETICAR OBRAZOVANJA, a ni sam jadan nezna sta treba tu da radi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # ZARAN 2020-12-15 19:15
Da li jos ima zatucanih budala koji i dalje podrzavaju ovog Alibabu i njegovih cetres hajduka.?

Pa znas li ti bradati djilkosu da postoji Allah dz.s. i da ce te on zaustaviti kada se ne budes i najmanje nadao,jer si obrukao i ponizio Allahovu veru?
Da li si svestan toga, koje si ti bedno nemoralno nistavilo?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # posle rucka 2020-12-15 19:25
Zavrsio Medresu, bivsi Muftija, nalazi se u duplom, bajagi islamskom braku, a kezi se u sudiju, nezna dje prije da pogleda, dal u kameru, dal u visoko obnazene Jovanine batake, a ona, svaka joj cast pravi poze ama sem takve.
Kako ga nije sramota, svoje majke, tetki, strina, svih onih nana koje mu daju glas. Zar se ne stidi svojih kceri.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # More 2020-12-15 22:37
U pravu si čuj ga kako se žali na nekom skupu u Siriji a kaže bili prisutni pravoslavci da spomene kako mu je mala plata prema razorenoj Siriji i uzgred dase dodvori BG. A bogami se izverziro odkud kamera dolazi pa zna i da pozira šala nije iskustvo kod,, čuvenog,, Milomira.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Bell 2020-12-15 19:38
Dacic mu Chef na sta spao prije izbora je grmeo i kod. VUKA Trazio da vo ;-) di ministarstvo, podvio rep ko kucic,
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Car 2020-12-15 20:40
Niko ne.mrzi Zukorlica nego iznosimo istinu u javnost.Je li bio muftija kad je rasturio islam.zaj.je li zavadio dzematlije pa danas i dzenaze podeljenje je li govori mi i oni sve je podelio zavadio pa napravio pišljivu spp pa ko bajagi ppmirenje.Đe god dođe svađa.Je su li.mi lazne titule dr i akademik.Je li cetiri god mandata sto je danas nastavio kleveta i pljuje Bošnjake .Je li se obogatio.Otkud pare je li.mu hanuma reklamira visoku modu ,porodicne fondovi i mnovo kanala za bogacenje.Sve cinjenice Istna a ne mrznja.On krcka.naše.pare.vidis ko mu.je družina zavetnici lav dačic evo slika.
.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # srky 2020-12-15 20:48
Sto su navalili sarplaninci.
Pasos i vizu vama treba trazit u bijele vode,pa onda u pazar,na dva sahata.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-12-15 22:37
Па јес, ко да су Хисламски "sarplaninci", .....терористи! :-) И онда се још чуде што морамо Кобрама да чувамо војводу санџачкога! ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # mehmed 2020-12-15 22:38
Zukorlicevi protivnici su NERVOZNI jer ce uskoro na dnevni red doci : " analiza zaposljavanje rasimovih i suljinih robova "
Oni ne shvataju da njihove pisanije DOKAZUJE , da se onih 40 psihickih i psihopatskih Mahana , sto ih jedan komentator u Kesicevoj emisiji vucicu pripisa ..i na njih odnosi !!!

Zao mi je tih naograisanih robova .
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Demir 2020-12-16 08:33
mehmede ne brukaj se vise, demek kritikujes AV, a on je IDOL tvoga IDOLA, jel cujes i vidis na ovom snimku kako zuka hvali AV kao puno je uradio za 8 godina. Terapija za tvoju dijagnozu glasi, ujutru, na podne i uvece pogledaj ovaj video za koji pisemo komentare, valjda ces se dohavizati.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # banda stara 2020-12-15 23:41
Ovaj sa MILJION TITULA je bio Muftija gotovo 25 godina. To bi trebalo da uđe u rubriku : verovali ili ne. Eto to je naša slika i naš hal. Lako je svima sa nama ......
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari