Kalač: Izostavljanje Bošnjaka iz Vlade neprihvatljivo, uskoro razgovor sa Krivokapićem

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač u razgovoru za Standard kazao je da je izostavljanje manjinskih naroda iz prijedloga za sastav vlade neprihvatljivo, te da ta priča nije još uvijek završena. On je kazao da će ubrzo imati razgovor sa Krivokapićem na tu temu, a potom će se definitivno odrediti.

hazbija kalac 7 696x469

Zbog svega toga, ističe on, ovakav prijedlog vlade od strane mandatara ne smatraju konačnim rješenjem.

“Kao što je poznato javnosti, stav koalicije Crno na bijelo, čiji smo konstituent, još iz predizbornog perioda bio je formiranje ekspertske vlade. Većina predloženih ministara nam je nepoznata, kao i većini javnosti tako da o tim ličnostima ne mogu iznijeti neki konkretan stav. Vrijeme će pokazati njihovu stručnost. U javnosti se stiče dojam kako je prijedlogom Abazovića za ministra napravljen neki ustupak koaliciji CNB iako to suštinski nije tačno. Nosioci druge dvije pobjedničke liste su imenovani na daleko važnije funkcije, pa je ovim prijedlogom Abazovića kao ministra djelimično napravljen balans”, dodao je Kalač.

Na pitanje šta misli o tome što u prijedlogu mandatara nema kandidata manjinskih naroda, kazao je da takva činjenica zabrinjava.

“U ovakvom prijedlogu vlade, aktuelni mandatar nažalost šalje poruku da je manjinskim partijama DPS okvir iz koga ne trebaju izlaziti i koga ne trebaju ni na koji način ugrožavati. Veoma je zabrinjavajuća činjenica da u prijedlogu Vlade nemamo pripadnike manjinskih naroda, kojih je u Crnoj Gori četvrtina stanovništva”, rekao je.

On je dodao da danas imamo pokušaje zanemarivanja i isključivanja značajnog dijela građanstva koje je na srednjem nivou i lokalu praktično potpuno izbrisano.

“Na svako pravdanje da u dvanaest kandidata nema puno ni Crnogoraca, mi odgovaramo da na srednjem nivou i lokalima su i Srbi i Crnogorci potpuno afirmisani dok su pojedincima iz bošnjačkog naroda bile date samo vidne pozicije, te danas možemo posvjedočiti da su manjinski narodi zahvaljujući „mudroj” politici DPS-a, nažalost, ostali bez ikakvog učešća u javnom životu Crne Gore, što znači da su manjinski narodi ostali bez ikakve mogućnosti afirmacije svojih elementarnih ljudskih prava i prava na život u ovoj zemlji”, ističe Kalač.

Odbijanje Bošnjačke stranke za učešće u vladi, ne smije biti izgovor za izostavljanje Bošnjaka.

Kalač je kazao da je isključivanje Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i ostalih manjinskih naroda u potpunosti neprihvatljivo.

“Ne želimo prebrojavati krvna zrnca, zalažemo se za građansku Crnu Goru u kojoj će isključivo stručnost igrati ulogu pri imenovanju na odgovorne državne funkcije, ali činjenica je da smo mi, nažalost, još uvijek daleko od istinskog građanskog društva. Pokušava se spinovati kako je odbijanje Bošnjačke stranke da uđe u vladu konačan stav bošnjačkog naroda, što ne odgovara istini. To ne smije biti izgovor za izostavljanje Bošnjaka na najvišim mjestima u vladi. U javnosti se takođe proturaju priče kako nas je u prošloj vladi bilo “previše”, iako se dobro zna da je naš narod sistematski diskriminisan kako od zajedničkog DPS (onog srpskog), tako i od ovog današnjeg (deklarativno crnogorskog), ali i od lokalnih uprava gdje su na vlasti prosrpske partije. Ne želimo da nastavljamo kontinuitet Bošnjačke stranke sa pričom kako smo mi bili presudni u referendumu pokušavajući na taj način doći do izvršne vlasti. Ne, naš stav i opredeljenje je građanska i multietnička Crna Gora i za nju ćemo se boriti kao i do sada. To što smo dio koalicije CNB, a samim tim dio pobjedničke koalicije, nikako ne znači da ćemo pristati na “specijalni” status za Bošnjake u vladi ili bilo kojem drugom organu”, kazao je Kalač.

On ističe da traže ravnopravan status i neće pristati na kozmetičke ponude. Dodaje i da, iako se u javnosti stekao dojam da je priča oko vlade završena, to nije tačno.

“Mislim da je i mandatar toga svjestan. Ubrzo ćemo imati direktan razgovor sa njim na tu temu pa ćemo se onda definitivno odrediti. Ekspertska vlada DA, suštinske promjene DA, ali diskriminacija Bošnjaka NE. Naš stav po tom pitanju je jasan kao i do sada. I tokom vladavine DPS-a imali smo mogućnost da prihvatimo “specijalni” status za Bošnjake i kozmetički budemo dio izvršne vlasti ali nismo pristali na to, kao što nećemo pristati ni sada”, izričit je Kalač.

Odgovarajući na pitanje kako posmatra činjenicu da je većini kandidata zajednička duboka veza sa SPC, Kalač je rekao da nemaju problem sa tim da uvaže ličnu deklaraciju svakog pojedinca i isticanje svojih osobenosti i unutarnjih uvjerenja, međutim da svaki vid nepoštovanja institucionalnog, kolektivnog i građanskog koncepta, gdje se ignoriše drugi i drugačiji, zasigurno ovo društvo vodi u stanje međusobne netolerancije, netrpeljivosti i dodatnih dezintegracija.

“Ukoliko imamo pokušaj da se institucije ove države predstave kao nešto što pripada samo jednoj konfesiji, to bi u konačnici definitivno umanjilo značaj tih institucija, pa čak i ugrozilo ustavni poredak ove države. Lično sam se svojevremeno suprostavio sporazumu sačinjenom između Vlade premijera Lukšića i Islamske zajednice kojim se Vlada i de jure umiješala u nadležnosti Islamske zajednice. Zbog toga sam bio žestoko kritikovan od strane rukovodstva, kako Islamske zajednice, tako i političkih struktura iz redova Bošnjaka i Albanaca, onih istih koji su danas veoma bučni kada se SPC miješa u političke procese”, kazao je predsjednik SPP Hazbija Kalač.

Dodaje i da moramo biti svjesni da je Crna Gora društvo vjerujućeg naroda i da smo svi nekome bliski, neko SPC neko CPC, neko IZ … Kao i da to u osnovi ne bi trebao biti problem, ali da nacionalisti jesu problem.

“Nacionalizam sam po sebi je problem. Ljudi često stavljaju znak jednakosti između patriotizma i nacionalizma, ne poznavajući razliku između ta dva pojma. Sa koalicionim partnerima u plaformi Crno na Bijelo dijelimo uvjerenje da se ne smije dozvoliti da u Crnoj Gori prevladaju nacionalistički projekti. Uvjeren sam da imamo dovoljno kapaciteta da to spriječimo. Gradićemo državu jednakih šansi za sve, jednakih prava za sve, kao i jednakih obaveza za sve. Nećemo se kockati sa državnim interesima i nećemo prihvatiti bilo kakvu diskriminaciju ili dominaciju bilo koga po nacionalnoj ili vjerskoj opredijeljenosti”, ispričao je.

Na pitanje da li postoje naznake da će SPP imati svog predstavnika na nekoj od važnih funkcija u novoj vladi, Kalač je kazao da je uvjeren da će mandatar Krivokapić na primjeren način korigovati svoj prijedlog.

“Kada je u pitanju Stranka pravde i pomirenja, mogu jasno kazati da smo u kontinuitetu od samog početka našeg političkog djelovanja pokušavali i nadam se uspjeli srušiti politički okvir u kojem nas je DPS pokušavao ograničiti. Prethodna vlast će ostati poznata po tome što je napravila nepravedan i perfidno projektovan politički okvir za porobljavanje bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, te se nadamo da će nova vlast imati priliku, a i volju da te greške ispravi. Dakle, SPP je od samog početka dio bloka koji se borio za legalnu i mirnu smjenu vlasti i za tranziciju iz društva povlašćenih pojedinaca u društvo jednakih šansi za sve građane”, navodi Kalač.

Kalač je uvjeren da mandatar Krivokapić neće dozvoliti da preko 100.000 građana, i u tom broju srazmjeran broj sa pravom glasa, zbog neodgovarajuće zastupljenosti na najvišem nivou izvršne vlasti, ostane u “vlasništvu” DPS-a, te da će na primjeren način korigovati svoj prijedlog.

“Ono što je izvjesno kada je SPP u pitanju, jeste da kao što se nećemo kockati sa državom Crnom Gorom, nećemo se kockati ni sa dostojanstvom svoga naroda, a Vlada i njen sastav će biti mjera odnosa prema oba ova dva pitanja”, zaključio je u razgovoru za Standard predsjednik Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač.

Izvor: Standard.co.me

Komentari  
+5 # Sandžak OLSUN 2020-11-08 17:08
Uh ovo pseto munafičko. Pa šta si ti očekivao od četnika i ti i tvoj gazda [censored]oglavi Zlukorić. Kada radite za četnike možete da budete samo njihovi robovi, njihovi džukci. Dok je Milo formirao vladu bar su po jedno ministarstvo imali Bošnjaci i Albanci i to ona najvažnija ministarstva, a ti i tvoj Vojvoda Zlukorić podržavate četnike i u CG i u SRB, pa nek vam je sa srećom džukci, kerovi, robujte svojim koljačima...
Odgovori | Prijavi moderatru
-17 # Ali 2020-11-08 18:17
Koji si ti baljov izvrijedja sve sto je Sandzacko imas neki lazni nik koji veze s vezom nema ustvari ti si neki lojavko sto lize dupeta .
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # NP 2020-11-08 22:15
Ne lupaj Sandzak razi olsunu!
Zaista lupaš !!!!
I to ko Maxim po divoziji.
Saberi 2 i 2 i biće ti jasno da istupanje nokakvog političara Azbije samo ŠTETI Zukorliću.
On mora pod hitno rasformirati komplet SPP iz Crne Gore i dati mladoj i novoj ekipi šansu.
Razmisli molim te:
1. Azbija vredi 300 glasova
2. Aznija lupa o četnicima i prosvetljenju da više nema ni tih 300 glasova.
- Zapotaj se kome to više šteti?
- Ko gubi više Azbija i Zukorlić???
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # El Baja 2020-11-08 17:21
Ima predstavnika manjina. Srbi su u Crnoj Gori manjina i i Dritan je Albanac.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # TITO NP 2020-11-08 17:44
Zukorlic je nula politicar... naoravijo je dil sa Beogradom da sruši Mila a da dobije akreditaciju i ministarsko mesto. Srušio ga je i ispušio i u BG i u CG. Bitnije ministar bitnije Razbija u vladu. Tako ga je i Milo nasamario za prekogranicnu regiju. Nadam se da ste shvatili polupismeni dr.mr. lažni diplimasi doktoranti sa štampanim diplomama bez znanja lako je vama upravljati.... Batalite se politike niste dorasli za to ....
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Pederoslavni 2020-11-08 21:48
Zbog te politike je SPP kod nas u Juznom Sandzaku procitan i nema politicku buducnost. Zuki je godinama radio da srusi DPS.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # NP 2020-11-08 22:32
Nemaš ni gramčić sitne pameti.
Kažeš Zukorlić nula političar?
Nije mi sto lupas. Lupaj.
Nego mi je što misliš da ti neko veruje.
Koji kreten treba da budeš da ne vidiš sledeće:
- 4 godine nazovi vlasti .4 a ne 40.
- Poceo je sa 2 poslanika a na kraju 4 godine ima 4 poslanika.
- Ti si najbolja reklama ua Zukorlića.
Veličaš ga ko da je rahmetli Tramp pa se meša u CG i hoće da ruši Mila.
Pa Mila ni Putin nemoga da Sruši a ne neko ko ima 4 poslanika.
Nego...
Ako ti nije cilj samo da blatiš Zukorlića onda mućni tintarom pa razmisli:
- Ko je pametnini bolji i pravednini političar od Zukorlića????
Kaži ... i odmah ćemo ga podržati
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # TITO NP 2020-11-09 03:17
Svi su bolji..... ne blatom ga zašto bi nekoga platio ako nema razlog za to. A ti si kod oči bez oči ....
Odgovori | Prijavi moderatru
+17 # west 2020-11-08 18:32
Bosnjaci su kaznjeni zbog podrske osamostaljenju C.G.
SPP CG je lose odigrala. Malo je reci katastrofalno.
Kaze Kalac da nece da se kocka za drzavom CG i dostojanstvom svoga naroda.
E jesi ga "odbranio"!?
Ako je Kalac sam donosio odluke, vrijeme je da se povuce. Ako je Zukorlic naredio, onda je pocinio veliku historijsku gresku.
Husovic ispade daleko ozbiljniji igrac.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2020-11-08 22:39
Kalač najveća šteta za Zukorlića!
On mu oduzima poene u Srbiji zato što je Azbija nikakav u Crnoj Gori.
Svi stavljaju znak jednakosti izmedju Kalača i Zukorlića, kao, ... pa to je SPP a Zukorlić vodi SPP.
A Kalač tvrdoglavo teše o prosvetljenju četnika ... ima 300 glasova (a imati 300 glasova znači nemati mesto u politici) tako da mi je za divno čudo što ga Zukorlić ne smeni ako može.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Ali 2020-11-08 23:03
Sto vi Pazarci mozete lupat gluposti o kakvim vi 300 glasova pricate onih iz Rozaja pa to su drzavni izbori njihova koalicija je dobila preko 20 hiljada a ovi debili iz Bosnjacke stranke napravili dil sa Milom i dijelili glasove i na kraju izvisili jer su se preracunali u racunici mislili da se izbori dobijaju u Rozaje , kreteni ispali.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sultan 2020-11-09 19:53
Bośnjačka stranka nije "izvisila" kako se ti tako glupački izrazi iz zavisti i ljubomore, nego nije prihvatila,da uđe u ovu vladu u kojoj su sve same budale i ludaci, a takođe i četnici.
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Sultan 2020-11-08 18:35
Ako ste Bośnjaci trebalo je da ste u Bośnjačkoj stranci, ovakovi samo pokuśavate da dijelite Bośnjake kao i u Pazarskom sandžaku.
Odgovori | Prijavi moderatru
-15 # Ali 2020-11-08 19:15
Kalac je napravio veliku stvar za Bosnjake u C gori rusenjem rezima u kojem su Bosnjaci bili samo ikebane i uvlakaci sto je bilo ponizavajuce za narod. Jer su na vlasti bili sve cetnici iz 90 tih koje je blagosiljala crkva ovi su bar nepoznanica i ne nose taj balast sto je sansa da se izadje iz 90 tih godina.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Ferid 2020-11-08 19:47
Molit ce te boga, vi Zukorlicevi placeni mucenici da se vrati Milo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Rizo 2020-11-08 20:12
Kalač treba da se obrati Abazovicu.Koalicija Crno na bijelo je dobila mandate koja sama izmedju sebe raspodjeljuje
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera je moje ime 2020-11-08 20:21
Logično, nije Hazbiji adresa Krivokapić, već Abazović.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera je moje ime 2020-11-08 20:21
Bošnjaci CG su većinom glasali za BS koja nije htela u Vladu. Leonida Lazbija je imao 300 glasova i ma koliko Crna Gora bila mala, tih 300 glasova ne mogu izdejstvovati Bošnjacima ministarstvo. Ni Srbi ga nemaju, a izneli su pobedu na svojim plećima. Vlada je ekspertska i neka takva i bude. Ustvari samo takva i može da opstane protiv Milove duboke države.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Soko 2020-11-08 20:53
Zukorlic je najveca podvala u istoriji Sandzaka.Gde god se pojavi podele i kavge.Borio se da protera sve Bosnjake sa drzavnih funkcija u Srbiji i CG.Uspeo je.Nema vise Bosnjaka .Istina.Njegova fotelja pored dacica palme marijana je njegovo duhovno dostignuce.Nema Bosnjaka ministara koga ces pljuvati Zukorlicu sramoto.
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Pederoslavni 2020-11-08 21:45
Sta je sada SPP-ovce? Nije vam bio dobar Djukanovic a jesu vojvode i popovi? Pa vi ste sa njima u koaliciju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Malkan 2020-11-08 22:36
Zar Kalac jos nije shvatio da je niko i nista.Zukorl jradi za lovu i samo za zukan fondacije i zato.nema.Bosnjaka ministara..Najveci vjerski i politicki. Profiter danasnjice je zukoman ..Glasovi za spp su promasaj i pogubno za Bosnjake.Danas svi vidimo da Zukorle pokusava sa polupismenin da nas gurne u provaliju.Strasno .
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # NP 2020-11-08 22:49
Da ponovim:
- Kalač je najveća šteta za Zukorlića.
- Imao ili nemao 300 glasova Kalač sam sebi ne može da šteti - na dnu na kome se nalazi 300 glasova gore dole i iz dna ga ne vadi.
- Nema dna na kom Azbija ne može biti.
...
Postoje dva rešenja:
- Da Azbija dà ostavku makar zbog podrške četnicima (što je malo verovatno).
- Da se ceo SPP CG rasformira i dovedu mlade snage na čelu SPP.
Gspodo 300 glasova sramota je da nas zamajavate jer niste dorasli politici
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Tief 2020-11-09 08:06
O čemu pričaš,.kalač dao podršku četnicima,a zukorlić kojeg toliko zdušno braniš,kome on dade podršku.vučic je bre,veliki demokrata i liberal..pišeš,a neznaš šta..kod oči si bez oči.isti taj vučic je cijelo vrijeme podržavo i gurao ove u crnoj gori.a zukorlić sedi u njegovoj vladi..u odboru za obrazovanje i potpredsednik dačicu..ova činjenica je odmah pozitivna za tebe,a hazbija ti navodno podržava četnike.zukorlic pozitivan a hazbija negativan...trenutno obične bošnjačke nule su galijaševic,zukorlic i kusturica.a od albanaca demoberiša.to treba da se zna
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2020-11-09 14:34
Ko je izvrsio agresiju na IZ?
Ko je slao zandarmeriju na IZ?
Ko je upadao u dzamije sa cizmama?
Ko je otimao vakufe?
ima li gori zlocin i veci grijeh nego pocijepati IZ?
Ko je to uradio?
...
I ti i ja znamo odgovore.
Mozda ces pisati u neciji inat - ali istina je jedna.
Demokrate u Crnoj Gori nisu zlatni ali su pomagali muslimane u CG 99 god.
Azbija VELICA CETNIKE - razumijesli ti o cemu pisem?
- VELICA IH i zato treba da snosi posledice i da bude odstranjen od SPP-a!
Srbija i politika u Srbiji je do nekle drugacija.
U Srbiji je ubijen jedini demokrata koji je nesto vredeo.
Njegovi politicki naslednici Kostunica, Tadic i ostali su hteli da rasparcaju IZ i uniste sve sto je vezano za IZ.
To su cinjenice.
Izbori su bili u Srbiji - sve partije su ucestvovale
Ali su SVE sandzacke partije su u koaliciji s SNS Vucica.
Spocitavati to Zukorlicu a ne videti ostalo je ... politicki daltonizam
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-11-09 22:40
"agresiju na IZ" :cry: коју сте одбранили Хисламским багером за увакуфљивање! :P
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Tief 2020-11-10 08:01
Nije iz, nego izus.to je kako, neki komentatori ovde pišu,a u pravu su,privatno preduzece.i nikako ne može,niti,predstavlja narod.vidiš li da vas narod ne želi.da predstavljate narod,imali bi u svim gradovima najmanje 80% biračkih glasova.a imate,10- 15%i to sa masonom prokicem i srbima.
..Agresije nije bilo.mešihat je osnovala sda,i velikom greškom postavila zukorlica za muftiju,na insistiranje,haruna hadzica kod ugljanina.tad nijesu prepoznate rodbinske degenetativne kombinacije...zukorlic pozapošljavao familiju,isterao poštene i kvalitetne imame(muhameda demirovica,faruka imamovica,halitovica i niz drugih).isterao dzemaludina latica,šta on zgriješi.?napade mustafu spahica,izbaci mu knjige nakon 15 godina besplatnog korištenja na fakultetu i medresi.napade reis ul ulemu kavazovica,napade rifata fetica.kaži šta je rifat zgriješio da svi znamo.fizički nasrnuo i povredio bekira makica.i imaš obraza da pitaš ko je izazvao nekakvu ,,agresiju,,.izazvali ste je vi,familija...
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-11-10 11:50
"...mešihat je osnovala sda,i velikom greškom postavila zukorlica za muftiju..."
Браво, дакле, политичка партија оснива верску заједницу и Јопет партаја још и поставља муфтију који постане војвода и од верске заједнице направи још једну партију и обе у власти, што на локалном, што на државном нивоу! :eek:
Вама су политика и ислам исто, да вам ниједана Хисламска држава ни калифат нису равни!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Tief 2020-11-10 14:58
Živa istina..
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Живојин 2020-11-09 02:15
Шта сте навалили на сердар Азба, он је друга српска држава на Шјевру! Имате ви своје војводско санџачко у српскоме Расу и ту гладајте шта ћете. ;-)
Шојићу, не мешај се у унутрашња питања других држава да не направиш неки међународни инцидент па да те НАТО апси у оквиру анти-терористиче кампање или да, какав си хајван, Јопет направиш још једну транспарентну границу кроз своју ливаду као што си кроз авлију! :P
Пусти Азба да бар мало ублажи последице твојих "успеха" као и оних "генијалности" на багеру за увакуфљивање, иди бре Хебо те асфалт Бегишки на чистој боснаској екавици! :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Samo Istina 2020-11-09 10:34
Ma Dzabem vam je NP I Mesi objasnjavat ti ne vide dalje od sendica.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Belma 2020-11-09 10:46
Da bi Kalač predstavljao Bošnjake u južnom Sandžaku morao bi da ima izborni legitimitet. A on ga nema sa 250 osvojenih glasova. Bošnjake ovog dijela Sandžaka predstavlja Bošnjačka stranka, koja će na idućim izborima dobiti daleko više glasova, jer će Bošnjaci manje glasati za DPS, a više za svoju stranku. Osim toga, svojim dostojanstvenim postizbornim držanje, kada nisu odmah potrčali za foteljama, već rekli ponosno ne, izazvali su poštovanje u cijelom Sandžaku i šire. A ti si Kalač zajedno sa svojim drugom Dritanom pomogao da se ponovo krene u raliziranje Velike Srbije.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-11-09 12:01
"...u južnom Sandžaku..." на Шјевру, а Севрни на Југу! :eek: Има ли ишта да нисте ижокренули наопако? :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Aki 2020-11-09 10:48
Hoćeš sa četnicima. Taman su ti uradili.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Beli 2020-11-09 10:53
Kod od četnika nafaku traži, ovako prolazi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Selma. 2020-11-09 10:55
Vojvoda Kalač ražalovan.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # ALADIN 2020-11-09 11:03
Poslije dužeg vremena Dritan objavjo da je pozitivan. Dosad je bio ekstremni negativac.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Rìle 2020-11-09 12:24
Kalac.bez imalo stida kuka sto.mu nisu dali ministra.Kad. neljjdi javno se obracaju.Krivi mu Bosnjaci a ne cetnici.Tako i zukan samo pljuje po Bosnjacima .Kalac i zukoman su dobili veliko nista.i ostace za sva vremena politicke fukare.Imacete love a bez obraza docijeka.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # BB 2020-11-09 13:32
‚‘Asbija,udruzi se sada sa Trampom i trazite zajedno vlast. E Asbija,Asbija! Ko je sa cetnicima surivao taj ga je debelo popusio.
Eno i tvoj sef Muftiguz od akodemeka postade samo Dacicev potrcko,da mu donosi kafu iz skupstinskog restorana.
Vece bruke,sramote i stete za Bosnjake,u istoriji Sandzaka i Bosnjaka,nije i nece biti od tebe i tvog sefa Muftiguza-Akodemeka.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # NP 2020-11-09 14:44
Ne podvaljuj Zukorlicu sa Kalacom zvanim 300 glasova.
Zukorlic mu je dao samo smernice da se ukaci u Dritanov brod a Azbija lupa li lupa. Hvali cetnike itd.
To steti Zukorlicevom ugledu i to veoma, ali ne steti Kalacevim 300 glasova - jer toliko ce uvek greskom zaokruziti njega.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Живојин 2020-11-09 22:53
"Zukorlic mu je dao samo smernice da se ukaci u Dritanov brod a Azbija" се лепо укрцава! И шта ту сад није у реду Шојићу? Укрцати или "укачити" се, Ђикане бегишки, иди БРЕ..., знаш већ!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Republika Srpska 2020-11-09 18:44
Nema više fotelja busnjaci, sto je bilo bilo je. Nisu vam ni u Srbiji trebali nista dati, no vucic budala, jbg ga muftija zukorlic.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sultan 2020-11-09 19:55
Zapamti za sva vremena, Bośnjaci su odbili da uđu u vladu budala i četnika u CG.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Живојин 2020-11-09 22:42
Зар Азбија није Бошњак... више, или си ти бушњак?
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # mehmed 2020-11-09 22:04
Vlada Crne Gore je vlada SPC ,
tj. Satanisticka vlada " svedoka Bozije ljubavi " ,
tj. Vlada Srbije tj. Vuciceva vlada
tj. vlada naastala kao rezultat DRZVNOG UDARA od strane DIKTATORSKE Srbije-- taj UDAR.. je Srbija financirala sa 100 milonoa eura !!!

Naravocenije : U Vucicevoj Srbiji i Crnoj Gori Manjimnske Stranke NEMOGU NISTA uciniti - bile one u vladi ili ne ( Vucic Vas je opet uz cinizam PREGAZIO ) . Tacka .
Bosnjacima , kao i uvjek ostaje da se prepiru kao kokoske oko "tri" srpska zrna psenice .
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Живојин 2020-11-09 22:47
...Боже спаси, Боже брани српске земље српски род, а НП, ТТ, СЈ за Вучка 90%! Јопет си нешто изокренуо наопако, Мео!
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-11-10 18:12
Po diktatu SPC i Vucica u vladama -ministarstvima : Srbije , Crne Gore , Genocidne rs , NEMA predstavnika manjinskih naroda !!!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari