Akademik Zukorlić: Ulazak dr. Pramenković u Skupštinu Srbije značajan iskorak i važna poruka

Skupština Srbije mogla bi prvi put da dobije poslanicu pod hidžabom, a riječ je o dr. Misali Pramenković, koja je treća na listi Stranke pravde i pomirenja.

zukrolic pramenkovic

Da li će dr. Pramenković ući u skupštinu znaće se nakon što Republička izborna komisija utvrdi konačne rezultate izbora, a predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić smatra da je skoro izvjesno da će oni imati tri predstavnika u parlamentu.

“To je značajan uspeh za Stranku pravde i pomirenja. U prošlom sazivu smo imali dva. Svakako da ćemo nastaviti svojim kursem autentičnog zastupanja svojih birača, a pre svega programa na osnovu kojeg smo dobili podršku”, rekao je Zurkolić za Tanjug.On očekuje da će u ovom sazivu SPP biti još značajniji, s obzirom da im je prethodni mandat bio prvi i da su, kako kaže, još hvatali prve korake u parlamentarnoj politici.

“Što se tiče poslanice dr. Misale Pramenković, ona je treća na listi i za očekivati je bilo da bude izabrana. Ono što je javnosti skrenulo pažnju jeste da je ona pod hidžabom. Sa moje tačke gledišta to nije ništa čudno, narod bira predstavnike iz svojih redova”, kaže Zukorlić.

Prema njegovim riječima, u kulturno-civilizacijskom smislu to predstavlja značajan iskorak i šalje važnu poruku.

“Ja sam već iz Kuvajta i nekih arapskim muslimanskih zemalja dobio čestitke. To je zapalo za oči više nego neki drugi rezultati. Video sam da to razumeju kao kapacitet Srbije da svim svojim građanima omogući da budu zastupljeni u Narodnoj skupštini bez obzira na vjerske, etničke i druge razlike”, rekao je Zukorlić.

On podsjeća da je stav njegove stranke da svi građani treba da imaju iste šanse, i žene u hidžabu i žene bez hidžaba, odnosno i žene i muškarci, navodeći da su se za to zalagali kroz dosadašnje političko djelovanje.

“U praktičnom smislu to sada potvrđujemo”, istakao je Zukorlić.

Predsjednik SPP poručuje i da je dr Misala Pramenkovioć doktor nauka, ugledna profesorka i majka četvoro djece. Primjer žene koja je uspela da uskladi i porodicu i karijeru i da bude politički aktivna.

“To će i za parlament Srbije biti osveženje i obogaćenje”, ocenio je Zukorlić.

Komentari  
-1 # Ja 2020-06-25 18:11
Zahvaljujem se na vase zrtvovajnje
Prijavi moderatru
+3 # Amco 2020-06-25 19:45
Sve čestitke za poslanicu Pramenkovic, želim joj puno uspjeha u republickom parlamentu .A Zukorlić sve politizuje, ne zna šta priča njemu neko nešto čestitao, kupovao glasove po sandžaku od dzematlijskih para skupljenih po dijaspori, ucjenivali birače u Prijepolju izadje i kaže moralni pobjednik, a vučić I ljajic pobjedili u Sandžaku za Paralament.Zukorlicu pročitan si.Izgubio si svugdje u Sandžaku, posebno u NP i Prijepolju gdje si se najvise nadao i.odlazis u istoriju u Sandžaku. U BG ćeš dobiti malo funkcija da sutis i to je to.
Prijavi moderatru
-2 # Suad 2020-06-25 21:54
Kako li Muftija uskladjuje karijeru i porodicne duznosti sa tim silnim zenama i decom. Svaka mu cast kad moze to i finansijski da izdri. Dobro mu ide.
Prijavi moderatru
+5 # Mars 2020-06-25 22:24
haj zloki malo oladi prosla je izborna trka na kojoj ti izgubi
Prijavi moderatru
-3 # Suad 2020-06-25 23:24
Da nisi i ti krenuo sa vise zena pa se zicnu.
Prijavi moderatru
-5 # mehmed 2020-06-26 01:19
Aferim Instinskom Inksanu zeni Pramenkovic .
Aferim SPP i ljudskoj gromadi Zukorlicu .

Aferim zlobnicima koji su uspjeli pokazati i dokazati nivo svog poltronskog moralnog kodeksa .
Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-06-26 09:50
Ova cestita majka, zena, istinski Vjernik je :

moralno, intelektualno , duhovno, vjerski ..

7 × 7 × 7 × 7 ×7 × × puta JACA od :

rasima, rasim-ovaca,
sulje, sulje-ovaca,
jusufspahica, jusufspahic -ovaca
bacevca, imamovica...
Prijavi moderatru
0 # Sulta 2020-06-26 14:11
Lažni akademi laže i samo laže i neka ga šejtani odnesu u BG da planduje .Haram glasovi za haram političara kupljeni od sadake.Samo nevjernik i bez časti može podržavati bogatog prevaranta i političkog diletanta.SPP sekta nema ni zenzus jer čestiti i pošteni sa sklanjaju od prljavog posla.Bogati lider puni svoje fondacije milionima a sirotinji paket sa makaronom.....Kako dođe tako i prođe.
Prijavi moderatru
+1 # mehmed 2020-06-28 10:14
bosnjacka srbadijo : nevalja vam ovaj Inksan Pramenkovic.

Ok , nemam problem - to je vas izbor...vi ste odgovorni za svoj put .

Idite, na frisko otvorenu sezonu litija pred Skupstinom Srbije...

tamo vas cekaju vasi ocevi - popovi : antonije , nikodije , ostrasceni cetnik iz Crne Gore - zeljko culovic - i mnogi cetnici..

ONI NECE GOVORITI U SKUPSTINI SRBIJE , AKO VAS PONOVO GENOCID SAFATA :
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click