Ugljanin: Autonomija Sandžaka je donja crta na svim budućim izborima (VIDEO)

Poštovani prijatelji, ovo je naša prva konferencija nakon završenih izbora.

ba41daf5f0624852e84fba5c0f3c90e4

Danas smo tu da sumiramo rezultate. Kao predsjednik Stranke i nosilac izborne liste želim da kažem da je SDA Sandžaka je na ove izbore imala jasan izborni program: autonomija Sandžaka u formi specijalnog statusa za Sandžak, Bošnjaci narod, vraćanje Bošnjacima državotvornog i konstitutivnog naroda koji još uvjek u Srbiji nije priznat i proporcionalna zastupljenost u tužilaštvu sudu, policiji i drugim javnim službama.

Ovaj Program je podržalo najmanje 20554. mladih u Sandžaku. To je ozbiljna podrška koja obavezuje .

Građani Sandžaka su  to podržali kao minimum za opstanak na ovoj davno okupiranoj historijskoj regiji.

Od Sada, od ovih izbora autonomija Sandžaka je donja crta za sve stranke na svim budućim izborima u Sandžaku.

Jugoslovenska kriza još nije riješena. Pred nama je rješavanje političkih i teritorijalnih sporova između novonastalih država i naroda na Balkanu.

Rješavanje status Sandžaka i status Bošnjačkog naroda; odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine; odnosi Srba i Bošnjaka i mnoga druga pitanja.

Mi ćemo nastaviti svoje napore, a za postizanje našeg jasnog cilja razgovarat ćemo sa prijateljima Sandžaka, u Beogradu, Podgorici, Sarajevu, Briselu, i dalje.

Na lokalu u Sandžaku imamo namjeru obezbjediti stabilne skupštinske većine u cilju realizacije strateških razvojnih programa. Precizna podjela ovlašćenja i odgovornosti, na osnovu izbornih rezultata.

Komentari  
+23 # Ja 2020-06-25 15:41
Hajde da ne psujem, njemu to samo od Izbora do Izbora sluzi, jer druge teme nema
Prijavi moderatru
+20 # Sanbol 2020-06-25 16:28
Ti ćeš ispod te crte da odeš a davno si trebao.
Prijavi moderatru
+18 # Safet 2020-06-25 16:41
SDA zadnjih godina vodi destruktivnu politiku i onda na rezultatima te politike pokusava da skuplja politicke poene. Cist primjer je policija. Pricaju godinama kako je to okupatorska, fasisticka policija itd i onda se cude zasto bosnjaci nisu zastupljeni u dovoljnoj mjeri u toj istoj policiji. Ajde da vidimo koliko ima mladih bosnjaka koji su zavrsili policijsku akademiju a da ne mogu da dodju do posla, ja vjerujem da nema nijedan. Ako nema dovoljno kvalifikovanih policajaca u N Pazaru naravno da ce dovoditi iz Kragujevca, Kraljeva itd, ne mogu pokupupiti prvog sa ulice i dati mu uniformu i oruzije. U tome je poenta, treba raditi na tome da bosnjaci ulaze u institucije i preuzimaju odgovornost, a ne samo pljuvati po svemu. Dio bosnjaka u Srbiji se ponasa slicno kao srbi na Kosovu. Ne preiznaju drzavu, policiju, sudove, a zale se kako im je lose. Pa naravno da ce ti biti lose kad ne priznajes drzavu u kojoj zivis
Prijavi moderatru
+14 # Mirsad 2020-06-25 17:59
Izasao novi video od Sulje. Morad da odgledam. Sad ce biti novi "pravci u reformu" i "japanska se berza ljulja kao mala ladja na uzburkani okean"
Prijavi moderatru
+17 # Crni 2020-06-25 18:03
Suljo stari profesionalni i akutni lazove! Siti smo tvojih laza. Sada pokusavas da nas jos asimiliras u Albance Ti imas Alchajmer od rodjenja, idi u penziju i tako mozda spasis ugled tvojoj stranci.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click