Sedam NVO za rodnu ravnopravnost podržale SPP: Zukorlić će najbolje voditi borbu za prava žena

Predstavnice sedam nevladnih organizacija koje se bave rodnom ravnopravnošću i pravima žena sa područja Nove Varoši, Sjenice, Prijepolja i Priboja potpisale su sporazum o saradnji sa Strankom pravde i pomirenja čiji je predsjednik akademik Muamer Zukorlić.

SDFGHJKJHGFDSDFGHJKJHGFDSA

Gordana Pujter, predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost Opštine Nova Varoš ističe da je prepoznala u akademiku Zukorliću lidera koji će braniti ljudske interese.

Pratim rad akademika Zukorlića koji me oduševljava. U islamu je žena na posebnom mjestu i to mi se jako sviđa. Pošto smo mi multietična sredina, jako bih voljela da uključim sve žene i da se lično uvjere kako je to lijepo raditi zajedno i družiti se. Rodna ravnopravnost je posebna. Treba da svi budemo jednaki. Nažalost, trenutno nije tako. Radimo i trudimo se i prepoznala sam da će tu borbu moći najbolje voditi akademik Zukorlić, zato je danas više udruženja iz Zlatarskog okruga odlučilo da mu da podršku. Jako mi se sviđa ideja pravde i pomirenja. Ja bih da se svi pomirimo, da živimo u pravdi i miru, da svima nama bude dobro jer bez toga nema perspektive, nema budućnosti, kazala je Pujter.

Potpisanim sporazumemom, lider SPP-a poručio da će u Skupštini Srbije podržati ciljeve i nastojanja grupe nevladinih organizacija sa područja Zlatiborskog okruga.

– Posebno me raduje činjenica da se ideja Stranka pravde i pomirenja prepoznaje, bez toga da bude navalentna predstavljena. Dodatno mi je čast i zadovoljstvo što su ove divne dame prepoznale u diskursu SPP-a i ovaj aspekt. Oni su zapazile da koliko smo dali prostora ženi kao osnovnom stubu ljudske vrste, od porodice do svih drugih segmenata društva. Divno je kada dobijete ovoliki broj aktivnih divnih dama koje bez obzira na naše vjerske i etničke razlike pokažu da su vrijednosti univerzalne, rekao je Zukorlić.

Akademik Zukorlić kazao da je ovo jedini način na koji udruženja mogu djelovati, jedino sa pravim predstavnicima koji u svom načelu imaju upravo porodicu i majku kao temelj svakog društva.

 

Komentari  
-20 # Suad 2020-06-14 21:10
Mozda ce ih Muftija ubediti da prihvate poligamiju i da zive sa drugim zenama u zajednici. Deca ce se polako privici da im babo obllazi druge mame pa ce morati da budu strpljiva. Naravno on to moze da podnese finansijski jer sve sto ima stekao je posteno od donacija i ostalih manipulacija.
Prijavi moderatru
-16 # Safet 2020-06-14 21:49
Dame cuvajte se vi muftije. On je koban za lepsi pol.
Prijavi moderatru
-12 # Sulta 2020-06-14 22:14
Zuk je moralna rugoba i on je samo koban za lovu,potamanio je islamsku zaj,kuhinje,halale,dijasporu,donacije,zekate ,zavadio sve i dzenaze je podelio,spp sekta se raspada pa kupuje podršku.Laže i samo laže ,i presipa iz šuplja u prazno.Sve zna samo ne zna koliko mu je bogastvo i ne zna kako je zaradio toliko bogastvo.Haram političar sa haram kupljenim glasovima.
Prijavi moderatru
-4 # mehmed 2020-06-15 14:20
Bravo , Aferim ovim :

SLOBODOUMNIM MAJKAMA , ZENAMA

ISTINSKIM LJUDSKIM STVORENJIMA ,

HRABRIM VIZIONARKAMA KOJE SU , U SPP I ZUKIRLICU PREPOZNALI LJUDSKE KVALITETE I SLOBODARSKI DUH.

Zavidnim " muskarcima" bi otac Psihoanalize rekao :
Zukorlic je u svakom pogledu PRAVEDAN prema Zenama.
Prijavi moderatru
-1 # Sulta 2020-06-15 17:47
Ništa grđe za oko od ćelavog bradatog bilmeza.Ne mogu da verujem da ovoliko laže i vara ,pa nije ni čudo što je rasturio islamsku zajed. i potamanio i ispraznio dzamijske kase.Da čovek povraća kad čuje da ovaj šibicar pominje pravdu.Koga si pomirio.Nikoga nego sve si zavadio.Dolazi đavo po svoje i haram političar odlazi u prošlost.SPP SEKTA SE RASPALA.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click