IZ Plav - Gusinje u New Yorku skupljaju novac za pomoć Sandžaku u borbi protiv korona virusa

U ovom momentu širenje koronavirusa, sa čim je pogođen cijeli svijet, a time i džemat i IZ u New Yorku, Odbor IZ ovim putem izrazio je saučešće svima onima koji su u ovom teškom momentu ostali bez svojih najdražih. 

680 IslamskazajednicaPlavGusinjeNewYork202a

„Imajući u vidu opasnost od širenja virusa te mjere koje su izrekle državne i zdravstvene institucije u cijelom svijetu, time i u gradovima Sandžaka, državama Crnoj Gori, Srbiji kao i Bosni i Hercegovini i Kosovu. Nametanje izolacije i policijskog sata, posebno je teško za socijalno ugrožene porodice i pojedince, Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć državnoj instituciji za borbu protiv koronavirusa, Krizni medicinski štab u CG i porodicama/pojedincima u našim krajevima. Srdačno se zahvaljujemo na masovnom odzivu i solidarnosti koju su svi donatori pokazali u ovoj važnoj akciji u brobi protiv koronavirusa. Prikupljena je zavidna svota novca, dio donatora je odmah izvršio svoju uplatu, dok je dio svote novca u pledžovima, za nadati se da će narednih dana i te uplate doći na adresu ili bankovski račun pokretača akcije IZ Plav-Gusinje u New Yorku“, saopćeno je iz IZ Plav-Gusinje. 

Navode kako su prikupili novac u iznosu od 93.500 dolara, te da će isti biti poslat na sljedeće adrese:

hjgfrehhfefjkfgfrt

„Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje ističe da novac je poslat, te da će se početi dijeliti za nekoliko dana. Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje posebno naglašava svim navedenim institucijama koji će po ovom spisku primiti novčana sredstva, u paketima za socijalno ugrožene koji će koštati 60 dolara, ne smije biti svinjskih proizvoda niti alkoholnih pića, naglašeno je u saopćenju Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku.

Komentari  
-1 # Redakcija 2020-04-14 17:30
Dragi naši posjetioci Sandzaklive.rs portala, posjetite i naš FORUM, postavljajte teme koje želite, odgovarajte na postojeće....pridružite nam se ;)

Forum možete posjetiti ovdje : https://www.sandzaklive.rs/forum
Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-04-15 09:24
Aferim , ovim postovanim LJUDIMA za pruzenu Pomoc.

VI ste postovani Ljudi Na ISTINITOM PUTU - kao da ste na Fonu SPP i vrhunslog ucitelja Zukorlica .
Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-04-15 12:59
Necuju se nesto: Rasim, Bisevac ..odkako Zukorlicevo SVJETLO dodje u N. Pazar..

A Sto bi reagovali

SPP i Zukorlic u dvije - tri Hefte pozitivno izmjenise N.Pazar i okolinu .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click