Oglasio se i Vulin – Evo zašto nema primljenih Bošnjaka na spisku za vatrogasno-spasilačkiu jedinicu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nacionalna pripadnost nikada nije niti će biti uslov ili kriterijum za prijem u MUP Republike Srbije, saopštio je MUP

Ministar unutrašnjih poslova ni na koji način ne može da utiče na to ko će od prijavljenih kandidata po bilo kom konkursu MUP-a biti primljen u radni odnos ili na osnovnu obuku, bilo pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica, bilo na osnovnu policijsku obuku. Nacionalna pripadnost nikada nije niti će biti uslov ili kriterijum za prijem u MUP Republike Srbije, saopštio je MUP.

“Uvereni smo da i gospodin Husein Memić i članovi Bošnjačkog nacionalnog veća znaju da ministar unutrašnjih poslova nema ingerencije niti donosi odluke o prijemu kandidata za obuke, a pogotovo ne da se odluke o prijemu donose po nacionalnom ključu. Korišćenje policije za političke obračune, posebno u multietničkim sredinama, u najmanju ruku je neodgovorno”, navodi se.

“Kriterijumi za prijem na obuku u vatrogasno-spasilačke jedinice su vrlo jasni. Budući vatrogasci prvenstveno moraju biti zdravi i psihofizički sposobni da izdrže teške uslove posla vatrogasca-spasioca. Moraju biti sposobni da izdrže izuzetan fizički napor čak i u dužem vremenskom period i u ekstremnim uslovima rada, moraju biti psihički stabilni i u mogućnosti da brzo i racionalno donose odluke i pravovremeno i adekvatno reaguju i u stresnim situacijama sa kojima se vatrogasci svakodnevno suočavaju. Takođe, veoma je važna sposobnost uklapanja u kolektiv, jer posao vatrogasca zahteva timski rad”.

“Dakle, u odabiru kandidata koji će biti budući vatrogasci, koji će brinuti o životima i imovini naših sugrađana i spasavati ih, ključna je profesionalna selekcija, a ne nacionalna pripadnost. Ni prilikom popunjavanja upitnika za prijem, kandidati nemaju obavezu da se izjasne o nacionalnosti, jer je suština konkursa da na obuku budu primljeni najbolji”, navode iz MUP-a.

“Da li gospodin Memić može preuzeti odgovornost za život pojedinca koji na konkursu nije uspeo da odgovori na visoke zahteve struke, ali je zaposlen po nekom “nacionalnom ključu” za koji se očigledno zalaže, ili za živote njegovih kolega koji će zbog nedovoljne spremnosti tog pojedinca biti ugroženi?

Ako to smatra “razumnim” rizikom posla, da li razmišlja o životima i bezbednosti građana kojima će sutra takva osoba priteći u pomoć?”.

“Ni ministar ni Ministarstvo unutrašnjih poslova tu odgovornost ne mogu da preuzmu na sebe. Zato se u posebne (specijalne) jedinice MUP-a Srbije primaju samo oni koji odgovore na možda zahtevne, ali neophodne uslove konkursa koji zahtevaju najviši nivo psihofizičke sposobnosti, nikako po nacionalnom ili nekom drugom ključu”, navodi se na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
21 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
1 mjesec ranije

Dragi Sandzaklije, evo Vulin je glasno i jasno rekao da medju vama nema sposobnih niti psihicki niti fizicki za obuku i posao vatrogasca.
Ali vi ste sposobni da gradite celu Evropu, nema grada u Evropi da niste postavili kran, iskopali temelje, sazidali kuce, zgrade, objekte za sport i infrastukturu. Zato ostanite u toj Evropi, i decu svoju vodite sa sobom.
Etnicki ocistite Sandzak I nemoj te brinuti, oni imaju svoju policiju za svoje kriminalce, ubice, oni imaju svoje vatrogasce da gase pozare koje ce sami sebi podpaljivati.
Cenite ministra Vulina, jer je ne trepnuvsi okom, rekao jednu Istinu, za koju smo predpostavljali da postoji, ali nismo niti hteli niti smeli da kazemo da zaista postoji.
Sada znamo, sta Vulin hoce, samo dobro bi bilo znati da li je Vulin usamljen u svom misljenju ili……….

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije
Odgovor za  sara

Vulin samo sprovodi cetnicku ideologiju Vucica.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Vuline, u Srbiji je glavni kriterijum i uslov svih uslova za zaposlenje u državnim institucijama, da neko bude Srbin, i samo Srbin, nikakva zdravstvena i fizička sposobnost nije uslov, jer u policiji imaš pozornike koji hramaju, koji ne vide dobro, itd. ali su zaposleni jer su Srbi, tako da svi znamo o čemu se tu radi, a radi se na tome da Bošnjaci odseljavaju vani trbuhom za kruhom, i tamo većina ostaje.

Bell
Bell
1 mjesec ranije

Rasisticki ispadi gosp Vulina se trebaju naci pred visim sudom u BG,nije to prvi put,sramno za tzv *ministra*dakle drzavni tuzioc da hitno reaguje jis u Priboju raspevana policija je premestena,koja poziva na Sjenicu novu Srebrenicu!!!Uzas

Bego
Bego
1 mjesec ranije

Moraju biti zdravi ko ministar koji je za 15 dana sluzijo vojsku. Kako je tetka iz kanade hoceli biti kesa za novi Stan.

Ko to tamo peva
Ko to tamo peva
1 mjesec ranije

Kakavo licemerno i fašističko objašnjenje od četnika Vulina, takve postupke je i fašista Hitler sprovodio nad jevrejima u Njemačkoj. Pod hitno trebaju se u ovom problemu uključiti i na sav glas izjasniti sve bošnjačke institucije kao i sve nevladine organizacije. O ovome treba obavestiti i presednika Turske i Arapskih Emirata, pa kada im stopiraju kredite i investicije koje su odobrili Srbiji, Vulin će drugačije da peva.

Pravda
Pravda
1 mjesec ranije

Treba ga krivično prijaviti za krađu prava bošnjačkog naroda.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Paganini hemoroidni.

Kacar
Kacar
1 mjesec ranije

Cudo da se svi nasi ministri nisu setili ovog problema…???.A Vulin lupa kao uvek

Aalija
Aalija
1 mjesec ranije

Ovije srbija nista cudno drzavne ustanove su rezervisane za drzavljane srbije a po ustavu srbija je drzava srbi i nekih ostalih tako da za ostale je ostalo

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Aalija

Za ostale nije ostalo ništa, Srbi su sve zauzeli.

Justina
Justina
1 mjesec ranije

Pa nije bas tako evo vasa Hurem u ministarstvu prosvete,verujem da ce i Beliksu da uhlebe a mozda i ovu 4 hanumu iz Priboja o kojoj javnost malo zna.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Justina

Da, i bivši muftija je bio uhlebljen u vladi, i još nekolicina takvih, ali Bošnjaci od toga nemaju nikakve koristi, to je 5, 6, plata i ništa više, a kada bi procenat zaposlenih u državnim institucijama odražavao procenat Bošnjaka koji na lokalu egzistiraju, tvrdim da bi zaposlenih Bošnjaka u tim institucijama bilo desetak hiljada a možda i više.

Tutin321
Tutin321
1 mjesec ranije

Bilo je i prije uhlebljenih gore,mnogo vise od Zukorlica.Ugljanin 6 god,Ljajic 20 god,Esko Dzudzo 4 mandata,Bajro Omeragic otisao sa Suljom,ostao sa Rasimom.Da ne nabrajam vise,neki nisu među zivima i kakva haira smo imali od njih kao narod?Nikakva,sem njihovi partijski sledbenici.Njihovom zaslugom smo u Tutinu svedeni na nivo Mesne zajednice i život narodu otežali u svakom pogledu.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Tutin321

A prije Sulja, Tutin je bio “El Dorado”, pa je sad sveden na nivo mjesne zajednice? I nije problem biti u Beogradu sa demokratama, ali je veoma veliki problem biti sa (100 za 1) u Beogradu. Vjerujem da si shvatio o čemu i o kome pričam.

Justina
Justina
1 mjesec ranije

Pa i od Srba ko nije clan stranke o poslu moze samo da sanja.Procesljajte malo te primljene i videcete ciji su.Ko je kriv i vama i meni sto se nismo uclanili u stranku.

Buba
Buba
1 mjesec ranije

Zasto ne, sa muslimanima se igra cijeli svijet pa zasto ne bi i ovaj sovinista. Nije problem u njima nego u nama, zato sto smo mi jadan narod pun izdajnika, lopova i onih koji za pare svoje dostojanstvo i vjeru prodaju. Nema ovdje pravih ljudi, heroja koji ce se boriti za svoj narod, principe i slobodu.Ali ovdje ima puno tafradzija, jezicara koji pricom prodaju svoju snagu i vjeru a kad zagusti postanu najveci prijatelji neprijatelju.

sara
sara
1 mjesec ranije
Odgovor za  Buba

Zbog takvih kao sto si ti i tebi slicnima, Srbija je izgubila rat u Hrvatskoj, Bosni, Srbija je ostala kraća za celo Kosovo, a ako tako nastavite bicete skraceni i za Sandzak.
Pa dobro vidite sta vam je ciniti.

Buba
Buba
1 mjesec ranije
Odgovor za  sara

Adekvatan odgovor mozes dati samo ako razumijes komentar. Procitaj pa odgovori.

sara
sara
1 mjesec ranije
Odgovor za  Buba

Izvini, komentar nije bio tebi upucen, moja greska

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Ako nije kriterijum nacionalna pripadnost, zašto nisu “prošli” svi Bošnjaci, nego svi Srbi, ako znamo da su Bošnjaci daleko sposobniji i bistriji narod od Srba, koliko god se Vulin trudio da pokaže da je obrnuto? Ima tu jedna druga stvar za koju čini mi se Vulin nije još čuo, a riječ je o “pozitivnoj diskriminaciji”, a to znači da manjinama treba omogućiti i veće učešće u državnim organima i institucijama, nego što je njihova procentualna zastupljenost u stanovništvu, a to opet znači, da bi Bošnjaci trebali biti 100% zastupljeni i u policiji, i u sudstvu, i u vatrogasnoj jedinici, itd. u Novom Pazaru i uopšte Sandžaku.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
21
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker