Đukanović: Islamska zajednica i muslimani su dio planova za budućnost Crne Gore

Saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje kao temeljne vrijednosti islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva

thumbs b c 86f6e227c720a3a3f22f54dd0c03a3b1

Najčitanije danas

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je da su Islamska zajednica i muslimani u Crnoj Gori sastavni dio uspjeha i planova za budućnost te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).
Đukanovuć je čestitao Ramazanski bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU. Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni su dio svih uspjeha, i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore", kazao je Đukanović.


On je muslimanskim vjernicima u Crnoj Gori poželio da praznik provedu umiru i blagostanju, kako je rekao, uvažavajući date okolnosti zbog pandemije koronavirusa.

"Saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje kao temeljne vrijednosti islama imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva. Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima", kazao je Đukanović. (AA)

Komentari  
0 # mehmed 2020-05-23 20:20
Muslimani Crne Gore , dobili ste najiskrenije rijeci za Bajram, od PREDSJEDNIKA SUVERENE DRZAVE CRNE GORE .

Mislimani , Dukanovic je jedini COVJEK koji je uspio STVORITI DRZAVU BEZ RATA - zato cuvajte svoju Drzavu .

Da nebi Djukanovica i njemu slicnih...e onda bi vi, prvi prakticno osjetili sta su : SPC i cetnicki dio Srbije .
Prijavi moderatru
0 # Mars 2020-05-23 22:16
Pa tvoj sef zlukorlic, cinio je sve da sprijeci samostalnost Crne Gore...a sad ti i tvoj bradonja kao veliki prijatelji slobodne Crne Gore
Prijavi moderatru
+4 # Safet 2020-05-23 23:01
Lupas gluposti. Vucic je 90-tih pozivao na ubijanje bosnjaka, a ovaj crnogorski diktator je to i radio. On je direktno odgovoran za deportacije bosnjaka i ostale zlocine, kao premiker CG iz tog vremena. Pogledaj ko su glavni ljudi DPS-a u Pljevljima, B Polju, Beranama itd, sve najveci cetnici tokom 90-th kojima su ruke krvave do ramena. Samo sto bosnjaci imaju kratko pamcenje, pa sve prolazi.
Prijavi moderatru
-2 # mehmed 2020-05-24 10:25
ISTINSKIM VJERNICIMA ( Zukorlicevog, Dudicevog kova...)

Bajram Serif Mubarek Olsun.
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-05-25 11:01
Dukanovicu,
na Bajram se oglasio i bolesni Vulin... spominje neki usvojeni Dokument... na osnovu koga cetnicka Vojska Srbije , treba da stiti sve ugrozene Srbe, njhove bezbozne svetinje u SUVERENOJ DRZAVI CRNA GORA , GENOCIDNOM entitetu rs ...
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-05-25 11:03
Samo i SAMO, ISTINSKIM VJERNICIMA koji praktikuju ISLAM izvan OTETIH DZAMIJA od strane bosnjackih kravatiranih dusmana, bivse vlasti Srbije a po projektu SPC

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click