Uznemirujuće / Policija objavila snimak terorističkog napada na policajca ispred Vlade u Zagrebu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske otišlo je korak dalje u slučaju napada na Markovom trgu te su objavili snimak s nadzornih kamera na kojem se jasno vidi na koji način je 22-godišnji Danijel Buzuk napao policajca ispred Vlade.

srzus35z34

Na snimku je primjetno da je ispred zgrade Vlade u Zagrebu neposredno prije pucnjave bio dostavljač koji je pukom srećom izbjegao metak.

Na videu se vidi kako Buzuk dotrčava ispred Vlade i u trenutku kada počinje pucati iz zgrade izlazi policajac kojeg ovaj 22-godišnjak rafalnom paljbom teško ranjava.

Napadač je ispucao veliku količinu streljiva iu nakon što je vidio reakciju policajaca vratio se, napunio oružje i nastavio pucati.

Ovaj snimak je objavljen na konferenciji za medije na kojoj je policija istakla da se napada karakteriše kao višestruki pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma.


Istakli su da se istraga nastavlja te da je više timova uključeno u prikupljanje informacija koje se mogu povezati s navedenim događajem i svim osobama koje su na bilo koji način povezane s Buzukom.

Podsjećamo, Danijel Bezuk (22) je 12. oktobra je iz kalašnjikova pucao na tri policajca ispred zgrade Vlade na Markovom trgu u Zagrebu, a nakon toga je počionio samoubistbo.

Dan nakon tog incidenta, Danijelov otac, Zdenko Bezuk je priveden u policiju jer je u porodičnoj kući pronađeno 1.169 komada raznog streljiva te dvije puške.

On je ubrzo nakon ispitivanja pušten, a kasnije se utvrdilo da se Bezuk pripremao za ovaj napad danima jer je tražio kuda se kreću i gdje žive premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.