Stranci u Hrvatsku ne mogu ni sa negativnim nalazom na koronavirus

Strani državljani ni uz negativan nalaz na koronavirus do daljeg neće moći da uđu u Hrvatsku, rekao je načelnik Uprave Granične policije Hrvatske Ivan Ničeno.

14554113915b84204027ef7694971991 v4 big

Ničeno je to, prema saznanjima sarajevskog portala Klix, rekao na današnjoj videokonferenciji direktora graničnih policija zemalja EU, BiH i Srbije.

Poručio je, navodi se, da ulazak u Hrvatsku neće biti moguć stranim državljanima ni uz potvrdu negativnog testa na koronavirus.

Ničeno je, kako se navodi, time opovrgao najavu Alemke Markotić, direktorke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, koja je nedavno kazala da će sve osobe koje žele ući u Hrvatsku od sada to moći, uz obaveznu potvrdu koja ne sme biti starija od 72 sata.

Ministar unutašnjih poslova Davor Božinović je, međutim, juče na konferenciji za novinare rekao da je takva odluka problematična i da će još razmotriti.

Tako je odgovorio na pitanje gde će oni koji ulaze u Hrvatsku raditi te testove, ko će ih plaćati i da li se to odnosi i na turiste koji budu dolazili u tu zemlju.

Sarajevski portal piše da je savetnik direktora GP BiH Svevlad Hofman, koji je bio učesnik današnjeg sastanka, pitao Ničena da li će državljani trećih zemalja, odnosno onih koje nisu članice EU, moći ući u Hrvatsku s putnim ispravama i potvrdom o negativnom testu na korona virus, te da je dobio odgovor da i dalje ostaje na snazi odluka o zabrani ulaska državljanima BiH u Hrvatsku.

Rekao je i da se to ne odnosi samo na one koji imaju stalno mesto prebivališta u Hrvatskoj, imaju hrvatsko državljanstvo ili se nalaze u tranzitu.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click