Pogledajte video - Sukob policije i građana u Podgorici, suzavac, privođenja

U glavnom gradu Crne Gore večeras je došlo do sukoba između demostranata i policije ispred Centra bezbjednosti Podgorica. Policija je koristila "hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena", a tom prilikom privedeno je 18 osoba, kao i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

crna gora01 foto Aleksa Becic Demokrate Demokratska Crna Gora 725x448

Poslanik Nebojša Medojević je rekao da kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost ima pravo da napravi inspekciju postupanja državnih organa iz oblasti bezbednosti, ali da ga nisu pustili u stanicu policije.

Policija je upotrebila suzavac nakon što je prema njima bačeno više tvrdih predmeta, od strane građana koji su se oko 20 sati okupili u znak protesta zbog dešavanja u Budvi.

Policija je prethodno naredila okupljenima da se raziđu, ili će u protivnom upotrebiti sredstva prinude. Nakon toga su krenuli ka građanima, koji su se povukli ka Mašinskoj školi.

Iz Građanskog pokreta URA je saopšteno da je priveden predsednik mladih i član Predsjedništva GP URA, Milan Đaković.

Među privedenima su Ana Ždrale, Vlatko Kadić, Milivoje Brković, Omer Šarkić, Anđela Lukačević, Dragan Šašić, Zarija Pavićević.

Ispred stanice policije je bila prisutna Posebna jedinica policije.

Građani su uzvikivali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora, Milo lopove”.

UP: Oštećena službena vozila, povređen policajac

“Večeras oko 20,00 časova ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice. Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako dodaju, primenila zakonska ovlašećnja i upotrebila sredstva prinude – “hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.”

“U službene prostorije je privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata”, saopšteno je iz policije. (Nova)

Pogledajte video :

Komentari  
+1 # mehmed 2020-06-25 10:33
rasim, suljo i njihovi neslobodni , moralno rastrojeni uhljebljenici mogu biti " srecni" - "
ZBRINJENI u Budjetskim Sredstvima...

to vam je nagrada za realizacjiu Strateskog Projekta " spc" ...to vam je HARAM nagrada za RAZBIJANJE Bosnjackog Korpusa.

Sretna je i " spc" - dokazala vam je da , po vama moze gaziti i vojnim i policijskim cizmama , ,ismijavati vas , smatrati puzavim poltronima najnizeg reda , neukim, zaostalim...
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-06-25 10:49
Prirodno je da kijametska braca i nijhovi glasaci ne reaguju na urusavanje Crne Gore.. zasto ?

Pa ovi gore nabrojani Trojanski Konji , su INTERESNO OVISNI od sa cetnickih faktora.

i drogo : NESMIJU - znaci- imaju STRAH, taj strah im je zaledio ljudsku dusu.
Prijavi moderatru
+2 # mehmed 2020-06-25 11:10
za ove nesretne srbende bi i svaki posteni Srbin upotrijebio onu Miroslav Krlezinu recenicu :

" ... bjedni nitkovi, ne zasluzuju ni da cestit covjek pljune na vas...." .
Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-06-26 14:07
"spc"
"sanu"
cetnici ,
srpski politcari

na najpodmukliji nacin izazivaju nerede a i rat u Suverenoj Drzavi Crna Gora.

Dali ce rasim reci, Zivjela Drzava Crna Gora

ili ce trljajuci ruke cekati novi zadatak iz Srbije,
da brani ... cetnicke litijase u Crnoj Gori... ( on je slican zadatak uspjesno obavio kada su mladic i karadzic ...bili u pitanju ...).
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click