Ugljanin: Hoćemo Bošnjake u Ustavu Srbije

Lista “Samoopredeljenje” održala je sinoć u punoj sali prijepoljskog Doma kulture svoj peti promotivni skup u susret predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno veće. Sa skupa je poslata poruka da je želja Bošnjaka da se nađu u Ustavu Srbije, te da će se “Samoopredeljenje” izmedju ostalog, zalagati za ulazak Srbije u EU i NATO, za autonomiju Sandžaka u okviru granica Srbije.

bnv sdp

Peti promotivni skup počeo je uz zvuke sevdalinke i emitovanje snimka na kom su se predstavili svi kandidati za članove veća sa liste “Samoopredeljenje”, potom se prisutnima obratio predsednik Glavnog odbora SDA Sandžaka Edib Kajević, koji je tom prilikom kazao da je želja Bošnjaka da se nađu u Ustavu države, kao ravnopravan i konstitutivan narod. On je poručio i da hoće Sandžak kao istorijsku regiju sa svim svojim specifičnostima. Kajević je pozvao prisutne da se upišu u poseban birački spisak.

Sulejman Ugljanin sa kandidatima za članove veća iz Prijepolja, foto: www.ppmedia.rs

– Nastava na bosanskom jeziku u Brodarevu je rezultat rada i delovanja Bošnjačkog nacionalnog veća što je dokaz da je Bošnjačko nacionalno veće u prethodnom mandatu jednako zastupalo i štitilo interese Bošnjaka bez obzira na njihovo političko opredjeljenje – rekao je Kajević.

On je dodao da su programska načela SDA Sandžaka komplementarna sa programskim ciljevima liste “Samoopredjeljenje” i da zbog toga SDA apsolutno podržava tu listu.

Nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin je u svom obraćanju istakao da nakon raspada Jugoslavije, u kojoj su se Bošnjaci jako dobro osećali, svi narodi su dobili svoje države i da jedino Bošnjaci nisu rešili svoj status. Ugljanin je naglasio da glasanjem za Samoopredjeljenje, Bošnjaci stiču pravo da njihovi legitimni predstvnici učestvuju u izmenama Ustava i reformi političkog sistema.

– Bošnjaci su narod kojem je oduzeto ranije stečeno pravo da u Ustavu budu upisani kao narod – dodao je Ugljanin.

– Ciljevi liste „Samoopredjeljenje“ su jasan i konkretan odgovor na sve probleme koje Bošnjaci imaju u ovoj državi- rekao je Ugljanin. U nastavku svog obraćanja, Ugljanin je istakao da će nastojati da ovu “misiju” privede kraju.

– Mi ćemo se potruditi da ovu našu misiju uspešno privedemo kraju. Da se Bošnjacima vrati ranije stečeno pravo naroda, i da legitimni predstavnici Bošnjaka učestvuju u izgradnji države blagostanja, države koja je u svemu jednaka prema svim svojim građanima, što nažalost danas nije slučaj. Izgradićemo ustavne mehanizme da se zločini nad Bošnjacima više nikad ne ponove. Jedan od tih mehanizama je i autonomija Sandžaka. Pozivam Vas da glasate za „Samoopredjeljenje.“ – zaključio je Ugljanin.

Predstavljanju liste “Samoopredeljenje”, pored mnogobrojnih građana, prisustvovali su i predstavnici bošnjačkih političkih struktura iz Prijepolja SDP Rasima Ljajića i DPS Bahrije Beganovića.
PP Media

Komentari   

+9 # s.b. 2018-09-25 20:44
A u koji ustav?
U onaj sto si dva dana punio kutije?
Odgovori
-11 # Sjen. 2018-09-25 21:09
Sreca nasa pa ovaj ne pise nista pa nece ni biti neke velike stete,ali tesko nama od Akademika,sultana i Poslanika Zlukorlica koji ce podpisati ono sto napise SANU I V.Seselj i poturiti nam to kao Akademikov hadis u koji cemo se morati zaklinjati.
Odgovori
+3 # s.b. 2018-09-25 21:19
Sreca pa ne pise nista?
Ili ne zna da pise?
Ali ... nije to tema nego ustav.
Seti se ko je glasao za Kostunicin ustav u kojem Bosnjaci nisu narod nego manjina?
Dva dana se glasalo za taj ustav - u Sandzaku je "velika vecina" glasala za taj ustav, zahvaljujuci tvom ljideru koji je sve to organizovao.
Ti mu veruj da se sad predomislio - ja necu.
Odgovori
+3 # banda 2018-09-25 22:01
Protiv takvog Ustava nije bio ni tvoj Zuki a ni Rasko. Protiv takvog ustava i svođenja Bošnjaka na nacionalnu manjinu su demonstrirali koliko se sećam neke manje stranke Kao što je stranka onog arhitekte iz Sjenice Džemaila Suljovića, Fetkova stranka SZS, Alternativa onog Imamaovića itd. Tako da se bar time nemate šta ponositi
Odgovori
-2 # s.b. 2018-09-26 21:59
Delimična amnezija kod tebe ili šta?
Ili kao ove sitne duše da malo blatneš po Zukorliću?
?
Da te pitam nešto ako si to zaboravio da li se sećaš ovoga:
Poslanici SDA su glasali:
- Za rehabilitaciju četnika (2004)
- Za antibošnjački ustav i simbole Srbije (2006)
( i DVA DANA šakački punili kutije po Sandzaku)
- Za Srbiju bez regiona Sandžak (2010)
- Za Srebrenicu kao zločin, a ne genocid (2011)
... itd
Odgovori
+4 # banda 2018-09-26 23:47
ovo što sam napisao je potpuno tačno, dobro se sećam toga jer me je zabolelo to svođenje Bošnjaka na nacionalnu manjinu. Sećam se da se Suljo aktivno bavio lažiranjem rezultata referenduma u Pazarau, a sećam se i da Rasim i tadašnji Muftija Zukorlić nisu dali podršku onim strankama koje su izašle da ulicama Pazara demonstriraju. Ako vidiš nisam pomenuo samo tvog Zukija već i Rasima, a tebi sam napomenuo da nemaš čime da se ponosiš
Odgovori
+5 # banda 2018-09-27 00:19
Nešto si rekao da želim da blatnem po Zukorliću. Da, želim da blatnem. To sam želeo od onog trenutka kada je kao Muftija ušao u zvanični dil sa tadašnjim Premijerom Đinđićem, preskačući naše zvanične političke predstavnike, čime je zvanično uveo prljavu politiku u IZ iz ličnih interesa ili želeći da nas svede na versku skupinu takođe iz ličnih interesa. Srećom ovo drugo mu nije pošlo za rukom, mada koliko vidim to pokušava realizovati opet it ličnih interesa ali sada sa pozicije političara
Odgovori
+1 # Brada 2018-09-25 22:13
Ama sve je to tanka prica.Sada ce se nama nas sveti Zukimije zaloziti da se donese novi ustav gde ce .mislim,u preambuli kao prvi clan novog ustava stajati sledece;
Vo imja oca AV,svetog duha VSeska i sina svetog Zukimija.
Akreditacija je legla,za privatluk ga vise niko ne dira,uposlio je nekoliko hodzica za nake ucitelje i eto resen ustav.Mi Bosnjaci smo se nasli u tim dobijenim stvarima.
Odgovori
+4 # srBIJA uBIJA 2018-09-25 22:25
Amin!

I nezaboravi obavezu raje da mu klice "muftija muftija" dok on na raju odozgo, uzdignutog cela gleda i mjerka dal ima nekih ciji usklici velicanja muftije nisu sa dovoljno entuzijazma pa da ih odmah prokune i nazove kukoljem koji treba istrijebiti. Ipak je to "boziji poslanik"...
Odgovori
+2 # Brada 2018-09-26 00:06
s.b. Ama lazu te hodze covece. Vidis li da su ti isprali mozak i da su te navikli na munafikluk i da sve sto hoces da argumentujes ti to radis kroz munafikluke a ni nasta ne dajes pravi odgovor. Spasi sebe covece i progledaj na svoje oci.
Odgovori
+10 # Nur -Bec 2018-09-25 20:47
Autonomija predstavlja projekat koji bi bio ostvariv samo kada bi sve sandzacke partije bile slozne u tome.Kako to nije slucaj bojim se da je tesko ostvarivo.Ljudi izgleda ne shvataju da je to kljuc mnogih problema u Sandzaku.
Odgovori
+12 # srBIJA uBIJA 2018-09-25 22:29
Ma jok, radije ce izmisljati marifetluke oko kojih ce se natakati i svadjati a da to nikada nece i nemoze dati rezultata jer takav nacin "borbe" uopste nije konstruktivan vec degenerativan za citavo drustvo.
Odgovori
-1 # stikla 2018-09-25 20:52
E moj Suljo,dok je tebe ,Rasima a posebno onog sarlatana iz Orlja,nama ce se i ime Bosnjak Zatreti.
Cim predjete Kraljevo,VI se i ne setite vise ni Sandzaka ni Bosnjaka.
Pogleda sada sta radi onaj sejtanhodza iz kukolj stranke po Beogradu! Prodao je i veru za veceru,a tek sta ce da uradi od nacije to ne smemo ni da pomislimo.
Odgovori
+2 # Sjen. 2018-09-25 21:05
Stani Suljo dok Akademik napise knjigu o Srbiji pa da vidimo po njegovim kitabima gde smo i sta smo. No pomoci ce njemu to SANU i V.Seselj tako da vec unapred znamo svoju sudbinu.
Odgovori
-5 # s.b. 2018-09-25 21:24
Samo ti blat druge da bi ti prosle ove budalastine od onog istog ljidera koji ti je omogucio da Bosnjaci umesto naroda budu manjina i sad treba da mu poverujemo?
Odgovori
+5 # srBIJA uBIJA 2018-09-25 22:48
Pa cekaj prvoligas, zar akademik bez akademije u pauzama milovanja golubova po kafanama ne radi na knjizi koja ce velicati srbiju?

Nemoj ko kukolj-odze da zavijas i kruzis unaokolo. Reci DA ili NE. Jeli akademik ugasio akademiju ili ne? Jel pise knjigu koja ce afirmativno pistati o srbiji? Da ili ne? Jel obecao da ce uci u kostac sa seseljom - a oni se psrijateljise? Da ili ne? Jeli srusio arap-dzamiju - a sad ko fol on kontaktirao mesihat da se raspita o cemu se to radi? Jeli ugurao svoje najblize na vazne pozicije gdje se kontrolisu tokovi novca i gdje se drze dokazi o vlasnistvu nekretnina? Da ili ne?

Nejma veceg zla od bradate starletice po bosnjake. On je jedan jako opasan covjek koji nema nikakvih granica preko kojih nece preci kako bi ispunio svoje interese! Na citavoj sandzackoj sceni nema goreg lika. Gargamel je kao lik iz filmova strave i uzasa. Zato je NEOPHODNO GARGAMELA za pocetak DRZATI STO DALJE OD BNV a onda i svega ostalog od znacaja!
Odgovori
-3 # s.b. 2018-09-25 23:09
Stvarno si skrenuo.
Ugrizoh jezik da te ne nazovem onako kako zasluzujes.
Knjiga jos nije napisana a ti znas sta pise u njoh?
Da ti Allah pomogne i makne koprenu sa ociju
Odgovori
+4 # Brada 2018-09-25 23:19
Ama samo sto sveti Zukimije nagovesti mi odmah znamo sta hoce.Njega smo vec svi na vreme procitali kao bukvar,tako da te njegove kitabe i nemoramo citati a znacemo sta pise i sta ce napisati. Ako ne verujes nama evo pitaj Seselja on ce ti sve ovo potvrditi.Jer i on zna sve sta treba sveti Zukimije da radi.
Odgovori
+3 # Nur -Bec 2018-09-25 23:24
Quoting Brada:
Ama samo sto sveti Zukimije nagovesti mi odmah znamo sta hoce.Njega smo vec svi na vreme procitali kao bukvar,tako da te njegove kitabe i nemoramo citati a znacemo sta pise i sta ce napisati. Ako ne verujes nama evo pitaj Seselja on ce ti sve ovo potvrditi.Jer i on zna sve sta treba sveti Zukimije da radi.

Najvjerovatnije ce mu Sesko i pisati tu knjigu.Onu prvu mu je napisao Filipovic,a ovu ce Sesko.
Odgovori
+8 # srBIJA uBIJA 2018-09-25 23:24
Znaci ti nevjerujes muftiji kad kaze da je za srbiju afirmativna. Mislis da muftija laze kad to kaze? A sprijateljio se sa seseljem vam tako.

Ali najvaznije je da si se ujeo za jezik pa zato valjda nisi mogao da odgovoris dal je akademik ugasio akademiju nakon dogovora sa vucicem, jel obecavao da ce sa seseljom uci u kostac i dali se to desilo, jeli bagerom srusio arap-dzamiju, jel se sad pravi kao da on o tome nije nista znao po morao kontaktirati mesihat kako bi se upoznao s temom (ili je bas postao 100% beogradjanin i potpuno zaboravio pazar i sandzak?), jeli uvalio svoje najblize tamo gdje ima najvise para i nekretnina?

Bas steta te si se ujeo za jezik. Inace bi na ova pitanja odgovorio. Ali eto, sad nemozes. Sta da se radi?
Odgovori
+6 # Nur -Bec 2018-09-25 23:17
Potpuno si u pravu Morgen! Drzati ga obavezno sto dalje od BNV.Posjedujem jednu knjigu o Mesi Selimovicu koja je obradjena na veoma studiozan nacin i mogu ti reci da me neodoljivo podsjeca na sadasnja desavanja u vezi faraona iz Orlja.Mesa je bio dugogodisnji velikosrpski projekat koji je Muslimanima nanio ogromnu stetu,a kako favoriziraju zukija i kako su ga prvo pustili da godinama laje na njih dajuci mu medijski prostor da bi poslije dvije decenije pokazali pravo lice i svoje namjere sa njim. Imao je do sada preko 400 intervjua i nastupa po njihovim raznim TV.Njega su angazovali da obesmisli nasu naciju i porusi sve bosnjacko pocev od kulture i tradicije pa do nacije.To je najopasnija stetocina po nas Bosnjake Sandzaka i sto prije to shvatimo to bolje po nas.
Odgovori
-23 # Radovan 2018-09-25 21:28
Bosnjacima treba dati sva manjinska prava.. bosnjaci sirijci afganistanci treba da imaju ista prava kao i ostale manjinske zajednice
Odgovori
+16 # banda 2018-09-25 22:07
sobzirom na natilitet i starost nekih nacija te manjinske zajednice mogu dobro da pripomognu u lečenju te bolesti RADOVANE
Odgovori
+16 # Brada 2018-09-25 22:07
Aksamhajrola Zivojinko.Dina ti i imana jesi li nam dobro? Eh koji si ti alcak. Pljunuti si Sabri-beg Kucukoglu.
Odgovori
-4 # PEŠTER 2018-09-25 21:29
Kako se ne secate ko je velicao Kostunicu i Ustav i ubedjivao ljude da glasaju i to dva dana ko nidje u cijelom svijetu?
Odgovori
+10 # Brada 2018-09-25 22:05
Auu sto sam se danas odrao.Prvo dizanje i utovar bukovih trupaca na traktor i izvlacenje na put, Pa posle dizanje kod one Stojanove.I taman kad sam mislio da je zavrseno ispred aksama naidje ona Ilijina te me ona dokusuri.
Odgovori
+8 # srBIJA uBIJA 2018-09-25 22:33
Braco bosnjaci - jes da ovaj suljkan ima mnogih mana i davno je trebao otici u penziju - ali tesko ga se namo ako se bradata starletica, akademik bez akademije, narodni i "boziji" poslanik - dofati BNV. Ne samo da ce ga zalediti vec za sva vremena obesmisliti i sahraniti.

Pogledajmo sta je ucinio sa akademijom nakon dogovora sa vucicem. O divljackom rusenju izuzetno znacajnih kulturno-istorijskih objekata da i ne govorim.

Dakle - okupimo se oko onih koji mozda i nisu mnogo toga postigli ali nisu ni batalili, okupimo se oko onih koji nam bar nesto obecavaju za razliku od bradate starletice koja nam obecava knjigu koja ce afirmativno govoriti o srbiji.
Odgovori
+9 # Nur -Bec 2018-09-25 22:58
Ja to upravo i govorim citavo vrijeme.Ne radi se tu o Sulju,jer i on ce uskoro proci,vec se radi o ocuvanju naseg identiteta,a ako smo iskreni SDA je jedina radila na njegovom ocuvanju.Ako padne BNV u Zukijeve ruke on ce tu instituciju unistiti i raditi na nasoj srbizaciji.On je dugogodisnji velikosrpski projekat,a ko to ne vidi taj nije u stanju da analizira stvari.Svaku bosnjacku instituciju koju je osnovao ubrzo je i unistio.Posluzile su mu samo kao sredstva da preko njih dolazi do raznih fondova i love. Sve i jedan kvalitetan Bosnjak intelektualac je otisao od njega,jer nisu htjeli da ucestvuju u izdaji.Dzemail Suljevic,Ferid Muhic,Ejup Ganic,Dzemaludin Latic itd.itd. Braco Bosnjaci,zaboravite svoj animozitet prema Sulju(za koji je sam odgovoran) i birajte njegovu listu zbog tog programa i nase djece da i dalje mogu pratiti nastavu na bosanskom i izucavati nasu historiju.
Odgovori
-6 # Enes 2018-09-26 05:56
E sto znas jesti g... to niko ne moze sa tobom ni po kolicini ni po kvalitetu
Odgovori
+9 # Brada 2018-09-25 23:36
Da se nije pojavilo ovo bradato orljance mi smo imali velike sanse da nesto i ostvarimo jer bi se odrzao kontinuitet zahteva iz 90-ih sve do pada Milosevica.Ali pojavom svetog Zukimija,kao najvlastoljubivijeg i halovnog na pare i bogatstvo,koji je jos u vreme Milosevica pokusavao da se dodvori vladi Mirka Marjanovica,trgujuci IZ-om za njegov polozaj i etabliranje u vlasti,taj kontinuitet je postao nestabilan jer se sa pojavom svetog Zukimija pojavljuje i nejedinstvo medju Bosnjacima koje je fakticki on ustolicio. Sveti Zukimije je uvideo sansu ,da kao nosilac,predvodnik verskog establismenta stvori sebi predispozicije za enormno bogacenje i stvaranje nedodirljive pozicije za sebe licno. No jos nije u tim godinama mogao da razbije jedinstvo bosnjaka koji su bili u cvrstoj koheziji zbog suprostavljanja Milosevicevom rezimu,ali je poceo spletkama i prljavim igricama da rasplamsava medjubosnjacko nejedinstvo.
Odgovori
+6 # Nur -Bec 2018-09-25 23:48
Tako je Brada! da njega nisu angazovale srpske tajne sluzbe jos 90-tih mi bi sada vjerovatno imali Autonomiju!Kada sve dogadjaje analiziras zadnjih 26 godina sve ti postane kristalno jasno.sv.Zukimije je nas upropastio da se jos dugo ne mozemo oporaviti.
Odgovori
-4 # s.b. 2018-09-26 21:44
Da ti Bog pomogne!
Njega angazovale tajne službe da od Islamske zajednice pod ćeremidu (koja prokišnjava), napravi velelepne zgrade, da popravi i napravi dzamije, da svojim dersovima vrati vjernike u dzamije, da vraća otete Vakufe, da otvori obdaništa, medrese i kao krunu svega Fakultet za Islamske studije...itd a Suljo patriota koji ti proda danas puške a sutra ti dodje policija sa tačnim serijskim brojem da je traži nazad!? Da ti obeća, državu, autonomiju...pa kad zagustu da zdimi za Tursku i vrati se na crveni tepih Miloševiča .
Tako mi Allaha često mi se gadi od od onog što pišete protiv Zukorlića, jer mnogo toga znam iz tog perioda, pomislim da li vi uopšte verujete u Allaha i Sudnji dan i bojite li se vatre?
Ali ... mudrost Allaha je nama ne shvatljiva -sve što se radi ima neki mudri cilj.
Vašim lažama i otrovnim riječima VI POMAŽETE Zukorlića jer neutralni glasači prepoznaju istinu.
Odgovori
+1 # Nur -Bec 2018-09-26 22:49
Sve sto je radio radio je iskljucivo za sebe i basnoslovno se obogatio.Vakufe je vracao da bi ih prepisao na svog brata i zenu(za sta uostalom postoje dokazi),otvarao razne institucije da bi imao pristup tim fondovima i kad su odsluzile svoje brze bolje ih pozatvarao,otvorio mufty fondaciju i postavio svoju zenu Elmu na njeno celo opet profitirajuci preko nje.Otvorio obdanista koja debelo naplacuje.Otvorio UINP,svoju fabriku para producirajuci tamo polupismene doktore nauka cije znanje nije vece od jednog nekadasnjeg srednjoskolca.I tako mi Allaha dz.s. i meni se gadi to tvoje idolopoklonstvo i ja se pitam da li ti vjerujes u Allaha ili samo u zukija?
Odgovori
-6 # s.b. 2018-09-26 23:37
Samo napred - laži i kupuj kartu za Dzehenem!
Svako ko je pametan moze da zaključi iz tvog i mog pisanja ko je kakav.
Gore si napisala gnusnu laž - ja odgovorih.
Što ne demantova bar nešto?
Ovde ne da lažeš nego se to iz aviona vidi.
Pogotovo ovo oko Vakufa!
Svaki vjernik zna da li Vakuf može da se otudji.
Tačka!
A ne mora ni to da zna - nek se samo zapita o vraćenim Vakufima.
- Da li je Stara banja vraćena i na koga se vodi?
- Da li je plac kod bolnica vracen i na koga se vodi?
- Da li je kafančina kod bolnica vraćena i pretvorena na Vakufsku kuhinju (gde se sad hrani sirotinja) i na koga se to vodi.
- Da li je bivša tajkunova samoposluga (do V.kuhinje) vraćena i na koga se sad vodi?
- Da li je bivša robna kuća (drugog tajkuna) vraćena i na koga se vodi taj Vakuf?
- Da li je vraćeno obdanište i na koga se vodi?
...
- U kojim se to dzamija plaća ulaznica pa te pare idu u Muftin dzep?
Odgovori
+9 # banda 2018-09-27 00:00
Hajde reci je li Mejdan i Gazija Vakuf???? To su restorani na jako podmukao način sagrađeni na gradskom trgu koji je već bio popločan i osvetljen. Evo da je to zemljište(deo Trga) bilo Vakuf, zašto su morali da se grade neki restorani, kad je i trg neko opšte dobro. E tu je caka s,b, što od trga para nema, a od restorana ima. Hajde reci koliki je zvanični zakup za Mejdan i Gaziju, a kiliki je nezvanični i gde ide ta razlika. Da li je davanje pod zakup bio transparentan!!!???. Ne, jer mnogo mutnog je u privatizovanoj IZuS gospodine s. b. a to će izaći na videlo jednog dana
Odgovori
+7 # srBIJA uBIJA 2018-09-27 06:41
Vrlo dobra pitanja na koje opet neces dobiti odgovor jer ce se prvoligas sakriti u misju rupu.

Kad je bio taj tender za iznajmljivanje, davanje u zakup lokala?

Nekim cudom se nas zlukimije uvijek nadje na pozicijama gdje je sukob interesa. Pa onda samo premjesta iz dzepa u dzep. A transparntnost u IZ je stran pojam.
Odgovori
-5 # s.b. 2018-09-27 14:43
Vidi, Morgen
ja nemam toliko vremena da demantujem svaku lazu koju vi napisete. Nisko je kazati da se sakrivam od odgovora.
Ko je na istini - nema se cega plasiti!
Tender je bio pre renoviranja lokala.
Svako ko ponudi trazenu sumu mogao je uzeti npr Meydan pod zakup - ukljucujuci i mene ili bilo koga ko nije neprijatelj IZ.
Tri meseca se cekalo na zakupca.
Javio se zakupac koga sam prvi put video tada.
To je istina.
Odgovori
+4 # srBIJA uBIJA 2018-09-27 17:48
Dobro, na kom se sajtu raspisuju tenderi za zakup?
Odgovori
-6 # s.b. 2018-09-27 15:06
RE Banda.
Pitanje:
- Jel postoji legalna IZ?
- Radi li neko tamo i primaju li platu?
(nadam se da znas da su plate od 150 do 200 e za civile i do 300 e za radnike sa Islamskim obrazovanjem? Ili ti takodje mislis kao neki polupismeni kriticari da u IZ ljudi ne rade zbog ideje, sevapa, haira ... vec samo zbog para i okrecu milione?)
- Jel rade vaspitaci u obdanista, jel idu hodze u dzamije, uce li mujezini ezane, voze li soferi decu do obdanista i nazad, jedu li ta deca u obdanistu?
- Ima li vaspitaca, cistacica, portira, nastavnika... u Medresi, hrani li neko tu decu, pere li im posteljine ...? Placa li neko struju, vodu, telefone...?
A odkud pare?
Kao sto si sam napisao - IZ nema naftne busotine,
nema finansiranje iz budzeta, ne postoje Seikovi koji je finansiraju ... osim desetak lokala - ne postoje stalni prihodi..itd.
Zar nije logicno da se izdaju ti lokali?
Odgovori
+5 # banda 2018-09-27 18:13
Nemoj nam vređati inteligenciju s.b. Niko ne kritikuje ono što je pošteno i ono što dolikuje jednoj IZ kao verskoj instituciji. Analiziraj naše kritike i videćeš da se one svode na halapljivost pojedinaca privatizovane IZuS i kritiku onog koji je tu halapljivost najviše nametnuo i prljavu politiku u IZ aktivno uveo.
I zapamti IZ je institucija i nas vernika koji nismo upošljenici i koji će uvek reagovati na sve loše u IZ bez obzira o kojoj pojavi kom pojedincu se radilo
Odgovori
-6 # s.b. 2018-09-27 22:34
Ovako brate,
nekom drugom prilikom cu rado nastaviti polemiku sa tobom, posebno oko analize, o Djindjiću itd.
Sad ti želim lijepu noć u kojoj će ti duša naći smiraj.
Odgovori
+6 # Brada 2018-09-27 00:22
s,b Ada ne veruj bate u taj izvestaj koji ti je izvukla Menadzerica sa nekog sporednog kompjutera-rezervne varijante za naivne.
Je li ti vidis bate po bogatstvu tvog idola cije je sta i ko koristi to "vakufsko". Nemaju hodze naftonosna polja,a ni plate im nisu bas tolike da se za kratko vreme tako obogate.
Odgovori
+4 # Nur -Bec 2018-09-27 06:18
Eh,ti ces odredjivat ko ce u dzehenem.I ti mi neki vjernik.I gdje sam to slagala? da li vam je prosle godine Zoranic dokazao sta je sve preveo na brata i zenu?Crno na bijelo.Dok je ovaca kao sto si ti bice i sisanja sa njegove strane. Sa tobom je svaka polemika uzaludna,jer sa idolopoklonicima ne moze da se prica.
Odgovori
-4 # s.b. 2018-09-27 12:16
Gde si slagala?
:lol
Prvo laza:
- Kako sad znas ko je Zoranic? A juce si pisala da ne znas?
Druga laza:
Pises jednu od toliko podlih i gnusnih lazi da je Muftiju angazovala tajna sluzba - a demanti si dobila.
Treca laz:
Kazes da je Muftija prepisao Vakufe na sebe i porodicu a ja ti navodim poimenicno Vakufe gde mozes iz Katastra da uzmes posedovane listove i uveris se na koga su.
Mislis da ce ti na Sudnjem danu pomoci opravdanje da je to Kasim rekao a ne ti?
Ali ok.
Kad vec lazes - udri i dalje.
Odgovori
+3 # Nur -Bec 2018-09-27 23:00
Quoting s.b.:
Gde si slagala?
:lol
Prvo laza:
- Kako sad znas ko je Zoranic? A juce si pisala da ne znas?
Druga laza:
Pises jednu od toliko podlih i gnusnih lazi da je Muftiju angazovala tajna sluzba - a demanti si dobila.
Treca laz:
Kazes da je Muftija prepisao Vakufe na sebe i porodicu a ja ti navodim poimenicno Vakufe gde mozes iz Katastra da uzmes posedovane listove i uveris se na koga su.
Mislis da ce ti na Sudnjem danu pomoci opravdanje da je to Kasim rekao a ne ti?
Ali ok.
Kad vec lazes - udri i dalje.

Arogantni hocko,za njega sam prvi put cula ,tj pogledala video prilog bas ovdje na SL prosle godine.Covjek je tako raskrinkao njegove lazi da samo mogu reci chapeu. Covjek pokazao sve crno na bijelo,ali kako poznajem vas,njegove ovcice reci cete da laze.Mufty fondaciju ne smijes ni da spomenes.Na nju je prepisao ovu predivnu zgradu i zemljiste koja je bila namijenjena za BANU,a BANU ukinuo!
Odgovori
+3 # Nur -Bec 2018-09-27 23:11
Quoting s.b.:
Gde si slagala?
:lol
Prvo laza:
- Kako sad znas ko je Zoranic? A juce si pisala da ne znas?
Druga laza:
Pises jednu od toliko podlih i gnusnih lazi da je Muftiju angazovala tajna sluzba - a demanti si dobila.
Treca laz:
Kazes da je Muftija prepisao Vakufe na sebe i porodicu a ja ti navodim poimenicno Vakufe gde mozes iz Katastra da uzmes posedovane listove i uveris se na koga su.
Mislis da ce ti na Sudnjem danu pomoci opravdanje da je to Kasim rekao a ne ti?
Ali ok.
Kad vec lazes - udri i dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=7BUNVK686Zk
Odgovori
+5 # srBIJA uBIJA 2018-09-27 23:46
Pojela maca akademiju. Ali mozes zamisliti da ga nije sramota jos se uvijek nazivati akademikom??

Pa kakav je to bolesni monstrum od covjeka??
Odgovori
+3 # Nur -Bec 2018-09-28 00:01
Quoting srBIJA uBIJA:
Pojela maca akademiju. Ali mozes zamisliti da ga nije sramota jos se uvijek nazivati akademikom??

Pa kakav je to bolesni monstrum od covjeka??

Vec si dao odgovor-bolesni monstrum.Da li znas koliko su se Bosnjaci radovali za tu akademiju? I koliko je samo dijaspora dala para tom lopovu i Cericu za nju?Od svega sto je ugasio najzalije mi je BANU.
Odgovori
+2 # mladi hodza 2018-09-27 16:02
s.b.
Kada smo kod sudnjeg dana,reci nam hoce li moci nas Idol Zlukorle da prebaci sve djipove preko sirat cuprije?
Hoce li moci da povede i one sa beogradskog hipodroma preko sirat cuprije?
A hoce li preci sirat cupriju sa svim hanumicama?
Nesto o tome nisam dobro naucio u medresi,jer sam po nekada bezao sa casova-bio bolestan.
Ako on to sve moze,a po tebi moze jer je on vec zauzeo mesto u dzenetu pa i parking prostor,onda se mogu i ja necemu kao hodza nadati.
Bice steta ako to sve ne bude Zlukorle mogao da prebaci preko sirat cuprije.
Odgovori
-5 # s.b. 2018-09-27 22:27
Vala brado, ako bude mogao, zamoliću ga da ti prebaci i ono traktorče sa sve drvima..
:lol:
A sad bez šale - kad ti se primakne poslednja stanica, neće ti padnut na pamet drugi hal osim tvoga.
Odgovori
+3 # Nur -Bec 2018-09-27 22:46
https://www.youtube.com/watch?v=vBqlxgQWRQo
Odgovori
+6 # Sjen. 2018-09-27 00:16
s.b,posto hodze prodaju karte za dzenet i dzehenem ?
Jesu li kartr potkrepljene halal sertifikatom i koliko se ugradjuju sveti Zukimije i arhimandrit Tandrcko u cenu karata? Jos malo,kako se vidi po ponasanju kukolj hodza, bice sigurno prodaja i karata za dzennet i dzehenem.
Odgovori
-4 # s.b. 2018-09-27 15:27
Re Sjen.
Citaj dobro - i razmisli.
U taj voz- za taj svijet, ti si se ukacio onog momenta kada je jedan od par miliona spermatozoida oplodio tvoju [censored].
To je tvoj pocetak!
Pa posle tri perioda od po 40 dana udahnuta ti je dusa. U tom vozu za Dzenet ili Dzehenem si se ukacio i nema ti povratka. Ni tebi ni meni!
Iz tog voza ti nema izlaska. Ni tebi ni meni.
Poslednja stanica ti je Ahiret.
Preko mosta (Sirat cuprije) neki od vagona se otkace sa sve putnicima i padaju u vatru...
Kondukteri (hodze, ulema...itd) te samo ubeduju u koji od vagona da sednes da bi bezbedno doputovao do poslednje stanice.
Ti biras.
Samo Allah s.w.t zna gde ce te tvoj vagon odvesti.
Kartu ces na taj svijet platiti dok budes cekao sudjenje!
Odgovori
+3 # Sjen. 2018-09-27 15:50
s.b
Ada ja te bate pitah posto su kod vas hodza karte za dzennet i dzehenem,posto sve radite samo za pare,a ti mi presao na biologiju i o tim spermatozoidima. Pa ni mhajka ne moze da ostane na miru.Ja tebi mogu sve reci o toj hodzanskoj pohlepi za pare,jer se to da jasno videti,a ti hodza-biolog o spermatozoidima ne mozes pricati bez mikroskopa.
A to ti je ono,da hodze znaju samo lagati ,a kada ih nesto pitas onda predju na vulgarnosti i na aroganciju.
Reci mi u kom si hadisu procitao to o spermatozoidima i koje Ajet iz Casnog Kurana vas uci da budete tako vaspitani?
Nesto mi vise licite na kocijase nego na neke koji treba da pricaju "lepim govorom".
Odgovori
-6 # s.b. 2018-09-27 22:20
:-) :-)
Ne uči jaje kokošku.
Nisam ništa napisao sa namerom da te uvredim - jedino ako ne misliš da su te rode donijele na svijet?
Sve što sam ti napisao o stvaranju - piše u Kur'anu.
Pročitaj Kur'an (zbog sebe, onako - lagano i iz srca) jer se primecuje da ga nisi čitao - bar ne sa razumevanjem.
Bogami, mogu da ti citiram ajete oko stvaranja ali ti to ništa neće značiti ako ne uzmeš i sam pročitaš.
Čitaj i razmišljaj - jer su to riječi ,,Gospodara koji stvara...´´
Kada naidješ na ajete o raspravi i lijepom govoru ( i ponašanju) prvo pogledaj svoju avliju pa posle tudju.
Mahsus selam i halali ako sam te nešto otežao.
Odgovori
+11 # Brada 2018-09-25 23:47
Odlaskom Rakija u redove opozicije u vreme pada Milosevica,a pre toga povratkom Sukija u Srbiju,sveti Zukimije je video sansu da pocne svoju igru spletkarenja izmedju ove dve opcije koje su do pre toga bile na istom kursu. Sveti Zukimije je znao da je novoosnovana Rakijeva stranka izuzetno povoljna za njegovo spletkarenje ,jer,kao prvo,to je nova stranka bez jake infrastrukture,a kao drugo to je bila stranka koja je demokratskim promenama,ako se mogu nazvati,usla u novu postmilosevicevsku vlast.Zato se sveti Zukimije stavlja na stranu Rakijeve stranke,a time stavlja u pogon komplet infrastrukturu islamske zajednice kao biracku bazu.Za vreme Djindjica Zukimije se uz pomoc Rakija predstavlja kao vazan faktor jer predvodi IZ-cu kojoj je narod iskreno i verovao.Znaci da sveti Zukimije i tada trguje znacajem i polozajem IZ. Da bi bio na liniji te nove politike i da nista ne bi trazio od novih vlasti Djindjic mu za uzvrat dozvoljava otvaranje Univerziteta.
Odgovori
+8 # Nur -Bec 2018-09-25 23:55
A otvaranjem UINP on producira mnostvo polupismenih doktora nauka sakateci na taj nacin nase bosnjacko intelektualno bice.
Odgovori
-14 # Radovan 2018-09-26 11:05
Muslimani u Srbiji se moraju osecati kao kod svoje kuce,i na ulici i u srpskoj dzamiji trebaju imati sva prava.. zivela Srbija!! 8) 8)
Odgovori
+10 # srBIJA uBIJA 2018-09-26 13:13
"Kinezi imaju letece automobile a mi srbi svinjske glave"

AV

:-)
Odgovori
-12 # Olivera 2018-09-26 18:40
Aktuelni predsednik BNV je ocigledno izgubio kompas. Neki dan priziva drzavu Sandzak i nada se dobrosusedskim odnosima sa Srbijom, a sada hoce Bosnjake u Ustav Srbije. Ja nisam cula da se gradjani susednih drzava upisuju u ustave drugih zemalja, tako da bi Suljko mogao da bude precizniji, sta on to hoce ili bolje receno, dokle ce ga praviti budalom oni sto mu izdaju naredbe sta da talasa.
Odgovori
+8 # srBIJA uBIJA 2018-09-26 21:10
Mozda misli ili ovo ili ono - ili da u potpunosti budemo gdradjani srbije ili da se razgranicimo? Precednik se svojski bori da stvori takav presedan - srbija kao drzava srba a sa ostalima se razgraniciti?
Odgovori
0 # Fico 2018-09-27 06:09
Ako moze kod razgranicavanja neka Tutin i Orlje ostane njima..
Odgovori
+7 # KARABAŠ-KANGAL 2018-09-27 14:06
Kad može Vojvodina sa 64 % Srba i 36 % Mađara,Hrvata,Čeha,Slovaka,Rumuna,Cigana i ostalih da uživa već 70 g. autonomiju u okviri rep. Srbije,zašto ne bi mogao Sandžak sa 72 % Bošnjaka (priznati kao starosjedelački narod Sandžaka i Srbije i Crne Gore) i 28 % Srba,Cigana i ostalih da ima autonomiju po modelu Vojvodine.Čak su i imena glavnih gradova tih autonomnih pokrajina slična : NOVI Sad i NOVI Pazar.Biće In Sha Allah !
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Security code
Refrešuj