Hodžić: Dokaze o podmićivanju birača i kupovini glasova predali smo policiji

Nosilac liste “Zajedno za Prijepolje” Esad Hodžić održao je konferenciju za novinare na temu – moguće neregularnosti, podmićivanje birača, kupovina glasova na predstojećim izborima.

esad hodzic 4 696x469

“Ja mislim da je Prijepolje jedini grad koji je u ovom obimu neregularnosti i da u pijačnoj atmosferi pokušaja trgovine glasovima dočekuje izbore. Ja sam o tome govorio na završetku prošlih izbora, gde smo ukazivali da će Prijepolje biti u velikom problemu, pogotovu oni delovi koji su dozvolili da se naprave pijačne tezge na kojima se trgovalo glasovima”, rekao je Hodžić i naveo da i sada imaju sličnu situaciju.

“Sada imamo sličnu situaciju gde smo obilaskom teritorije opštine Prijepolje uvideli isti način i pokušaj da se građani podmite da bi dali svoj glas određenoj političkoj partiji. Samo je nejasno zašto i kako partije koje su bile na vlasti moraju opet da kupuju glasove”, kaže Hodžić i dodaje da su podnijeli ihformaciju i zahtjev da reaguje MUP.

“Mi smo danas podneli informaciju i zahtev za reagovanje Mupu gde smo naveli primere sa imenima i prezimenima lica koja su dolazila u određene kvartove i nudila novac. Naveli smo imena i prezimena lica kojima je nuđen novac i koji su svedoci tako da sada imamo konkretne dokaze i imena ljudi koji pokušavaju da podmićivanjem ostvare rezultate. Očekujemo reakciju MUP-a, državnih organa, reakciju koja je izostala 2016 godine. Vi znate da sam ja na Skupštini govorio o tome da postoji spisak , tabela u kojoj su evidentirana lica kod kojih su kupovani glasovi, koja je količina glasova i koja je količina novca. Tu tabelu i dan danas poseduju, ja sam onda pozvao državne organe da reaguju, a videli ste da je nekoliko puta na društvenim mrežama ta ista tabela publikovana , sve sa imenima i prezimenima”, rekao je Hodžić i dodao da su građani nezadovoljni izostankom reakcije državnih organa.

“Građani su nezadovoljni izostankom reakcije državnih organa i zato danas želimo da ukažemo i onima koji kupuju i onima koji prodaju glasove da je to krivično djelo. Član Кrivičnog zakona 156 kaže da je onaj koji kupuje ili prodaje glasove učestvuje u primanju i davanju mita za dobijanje političkih glasova zarad neke političke stranke.To je krivično delo i umoljavam građane da ne dovedu sebe i svoje bližnje u problem koji se zove krivično delo. Možda građani i ne znaju da čine krivično delo jer se negde napravila atmosfera da je to legalno, da je legalno kupiti ili prodati glas i da je to sasvim normalno.To je kršenje Ustava, kršenje poretka, demokratije, uništavanje društva, a kao primer navodim nekog biznismena iz Rusije ili Nemačke. On donese ogromnu svotu novca i kupi pola Srbije i poslije toga vlada gradovima i državnim institucijama”, kaže Hodžić navodeći još jedan primer.

“Navodim primer iz jednog lista, mislim da su Vranjske novine u kojima piše da je aktivistkinji jedne političke organizacije iz Vranja D. N. određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je prekršila kupovinu glasova na jednom biračkom mestu u Vranju. Porparlol vranjskog tužilaštva Mirjana Luković Jović rekla je da je osumnjičenom licu posle saslušanja određen pritvor i da se sumnjiči da je počinila krivično delo davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem. Za to delo je zakonom predviđena novčana kazna do tri godine zatvora. Ovo je primer da je tužilaštvo reagovalo , ja se nadam da će toga biti i u drugim gradovima u Srbiji , a iskreno se nadam da u Prijepolju ovakvih primera neće biti i da će građani voditi računa”, rekao je Esad Hodžić, nosilac liste Zajedno za Prijepolje.

Hodžić je istakao da svako ko proda glas nema pravo da očekuje posle od vlasti bilo šta, jer je glas prodao i pozvao državne organe da zaštite demokratiju.

“Ovom prilikom pozivam sve državne organe da zaštite ustavni poredak, da zaštite demokratiju, pozivam sve političke stranke da ne dovode svoje aktiviste i birače u situaciju da čine krivično djelo i da u duhu demokratije proteknu ovi izbori i da građani izaberu predstavnike u koje imaju poverenja da će Prijepolje izvesti iz ove krize. Nadam se da će se Prijepolje vratiti na ono mesto koje zaslužuje i nadam se da će ovoga puta građani to umeti da prepoznaju i da će 21. juna uveče već biti jasno da ova garnitura koja je sada na vlasti više nikada neće imati priliku da vrši vlast jer do ovoga do čega je došlo Prijepolje i mi svi, blago je reći da je katastrofa”, rekao je na КZN Esad Hodžić, nosilac liste Zajedno za Prijepolje.

Izvor: GZS i PP Media

Komentari  
+7 # mehmed 2020-06-16 17:09
Postovani Hodjicu , neznam nista o Vama i Vasoj Stranci...

Drzavni Organi Srbije, SPC , SANU ...sa Kijametskom Bracom AKTIVNO UTICU na POGORSANJU STANJA U Sandzaku --

Raduju se NEJEDINSTVU SANDZAKLIJA .

Budite VIZIONAAR..

Prikljucite se SPP-u.... Imacete VISE sanse...
Prijavi moderatru
+5 # mehmed 2020-06-16 17:15
Kijametska braca su ranjena ,

PREOPASNI SU , SPREMNI SU NA SVE VIDOVE PREVARE A I NA ZASTRASIVANJA ...

UJEDINITE SE, NA IZBORIMA OTVORITE OCI...fotografisite..pravite Videa..pa na Drustvene mreze..

Policija i Sudstvo VAM NECE POMOCI .
Prijavi moderatru
-14 # Jašim 2020-06-16 18:24
Bravo Hodzicu svaka ti cast ovo je muftiguz poceo kupovat glasove od para sto smo skupljali po dijaspori da se pomogne sirotinja a anamon kjafir za izbore trosi. Braco Bosnjaci osvijestite se vec jednom i nedajte sarlatanu ni jedan cent
Prijavi moderatru
+6 # Salaheddine 2020-06-17 01:34
Nazivas Zukorlica, kafirom a ne vidis sebe? Znam jednog munafika iz Sjenice koji vise mrzi Zukorlica od cetnika a tvrdi za sebe da je msliman! Cuvaj svoj jezik a sve sto si rekao ,moze se tebi vratiti kao bumerang! Zbog takvih kao ti ce Uzviseni Allah spremiti jos jednog "Hadzadza Ibn Jusufa da posjece munafike u korenu kao sto je sekti Haridzijama uradio! Raditi lose a ocekivati dobro taj film neces gledati!
Prijavi moderatru
-2 # Amco 2020-06-17 12:18
Tako je gospodin Hodzicu, počeli su sa kupovinom glasova i ucjenama i lažnim obećanjima, posebno treba obratiti pažnju Brodarevo, Župa,Kolovrat tu se kupuju glasovi najviše, ljudie ucjenjuju po selima, a sve su to pare preko vakufke kuhinje, i donacija na prevaru sakupljene kao navodno za Islamsku zajdenicu, sada treba zaustaviti ovo zlo koje se širi prijepoljem, Tandir Gaco, Zindo, na razne načine pokušavaju da još ovo malo opljačkaju budzet kupovinom glasova, narod se digoa i probudio svi će prijaviti kupovinu glasova , Centar za socijalni rad da ne ucenjuje ugrozene za glasove sve treba držati na oprezu jer im je ovo poslednji trenutak
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click