Rahić - Dokle ćeš vrijeđati poštene ljude admire muratoviću?

Predsjednik Društva historičara Sandžaka: Esad Rahić

rahic muratovic 696x469

U specijalnoj emisiji “Borba za vakuf medijske hajke” emitovanoj na TV Sandžak 18. avgusta 2018. godine a čiji su gosti bili predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice Admir Muratović i efendija Hajro Tutić predsjednik Sabora Islamske zajednice u Srbiji, Admir Muratović je u završnici ove maratonske emisije ničim izazvan sa moje strane na najbrutalniji, najpogrdniji i najuvredljiviji način govorio o meni sa neviđenom dozom mržnje, drskosti i nevaspitanja, upotrebljavajući uličarski vokabular i način obraćanja sa namjerom da me omalovaži i ponizi pred televizijskim auditorijumom na najneprimereniji način koji ne priliči ni uličnom dripcu, a kamoli jednom hodži.

On tom prilikom kaže: “I sad ja treba da tumačim Esada Rahića koji ode kod Rasima Ljajića kod kuće, traži nešto za njega, pošto je zaslužio da mu se ovo ispriča. On je poznat da je snishodljiv kad je neki interes u pitanju – katastrofa. Kaže mu ovaj ti si jeo to i to za mene. Ja se izvinjavam što moram biti ovako slikovit. Ovaj kaže: Jesam Rasko al oprosti.” Da napomenem, da tragedija bude veća, emisija sa ovakvim izjavama koje izriče jedan hodža snimljena je u prostorijama Islamskog fakulteta u Novom Pazaru gdje se predaje i uči Božija riječ.

Ovo su riječi, ovo je ders jednog svršenika Islamskog fakultata i profesora i zamenika Dekana Islamskog fakulteta u Novom Pazaru. Je li to sve od gradiva što si zapamtio iz perioda dok si završavao Islamski fakultet i od znanja koje prenosiš svojim studentima. Osoba koja javno izgovara sijaset proizvoljnih i sumanutih rečenica koje predstavljaju dnevnik uvreda ispod svakog ljudskog i intelektualnog nivoa, časti i dostojanstva govori u istoj emisiji o značaju odbrane časti i obraza.

Admir Muratović je moj najveći promašaj u čitavoj mojoj profesorskoj karijeri. Stidim se što je on bio moj učenik u Muru. Nadam se da će i njegovi učenici i studenti imati ovakvo poštovanje prema njemu jednoga dana. A osim toga, nažalost, zbog nekih munafika sličnih tebi, poslednji razgovor sa gospodinom Rasimom Ljajićem imao sam 2014. godine. Ali vrijeme je najbolji pokazatelj svih istina i zabluda.

Napominjem da sam između ostalog sedam godina predavao historiju i u ženskoj i u muškoj medresi “Gazi Isabeg” u Novom Pazaru; da sam tamo bio najvoljeniji i najcenjeniji profesor. Također sam bio tri godine, što je vjerovatno i rekordno vrijeme – urednik glasila Mešihata Islamske zajednice u Srbiji “Glas Islama” (1999-2002). Da mi je u tom periodu gospodin Zukorlić u više navrata nudio da napustim državnu školu i potpuno pređem da radim u Mešihatu uz beneficije o kojima si ti tada mogao samo da maštaš. Potsjećam te, mada si ti tada u Mešihatu bio igrač od desetorazrednog značaja, da sam bio član svih najviših i najznačajnijih Mešihatovih delegacija i u ime Mešihata govorio na svim skupovima u Beogradu i drugim mjestima, vodeći zajedno sa vašim čelnicima tešku borbu za uvođenje vjeronauke u školi. Vjeronauka je uvedena u škole kao predmet zahvaljujući meni i još nekim članovima ovog malog, ali trijumfalnog tima. Čast mi je da se mogu svrstati i među tri najzaslužnija čovjeka za uviđenje bosanskog jezika u školama u Sandžaku.

I sjećam se šta ste mnogi od vas najpogrdnije ranije u mom prisustvu govorili o tom istom Zukorliću.
U saopćenju Društva historičara Sandžaka zbog kojeg me verbalno granatiraš sa najodvratnijim i naprizemnijim munafiklucima i uvredama ne postoji nikakva lična uvreda prema tebi, a niti prema gospodinu Mevludu Dudiću i njegovoj porodici.

Čak gospodin Hajro Tutić je pokušavao tokom cijele emisije, osim manjih izleta, koliko god je mogao da obuzda i kontroliše svoju ljutnju.
Kauboj iz Bajevice vrijeđa 415 hadžija i njihovo iskreno vjerovanje u Alaha Uzvišenog, i njihove porodice i porijeklo i porodice naših mladih intelektualaca, vrijeđa mene i moje kompletno bratstvo Rahića, i širu porodiju i bezbroj mojih prijatelja.

Pa umiješ li da se zaustaviš Admire Muratoviću? Kad ćeš prestati da miješaš dnevnu politiku i čast i dostojanstvo porodičnih ljudi i njihove godine dostojne pijeteta i trag koji su ostavili u kulturnom stvaralaštvu bošnjačkog naroda.

Najavljujem ti sudsku tužbu zbog vrijeđanja dostojanstva i kako ti reče u emisiji “časti i obraza”, klevete i nanošenja duševne boli meni lično i mojoj porodici. Tamo objasni šta je meni Rasim rekao, a šta sam ja Rasimu i kada. A da govoriš laži svjedočiće i sam gospodin Ljajić. Da li će sudskom tužbom biti obuhvaćena I televizija Sandžak o tome ću odlučiti nakon konsultacija sa advokatom. A kao nepobitni dokaz priložiću snimak emisije.

Predsjednik Društva historičara Sandžaka: Esad Rahić

Komentari   

+13 # TITO 2018-08-20 15:12
Sve neki dr.... mr.... otvoros univerzitet da maltis pare iugred podijelis par dokrotata coporu oko sebe takodje prodas koji halal certifokat i uživas....a narod ko j*be .... ada jako je kad vas glasa i trba te ga koristit
Odgovori
+8 # Brada 2018-08-20 22:29
Tako je Druze TITO. Steta sto ne zapamtih tvoj vakat,nego me pade da odrastam uz ove pokvarene hodze.
Odgovori
+14 # srBIJA uBIJA 2018-08-20 15:30
Ponastaju im prihodi - zato su ovako ljuti ko divlje svinje. Em im dijaspora dala nogu em ih narod vise ne postuje em nece ni na hadz sa njima da ide.

Kad se insan navikne na bogatstvo i luksuz onda mu je tesko odvici se i od kuca i kucetina, i od zena i dzipova, od beogradskih kobila i hipodroma, od skupih odijela i putovanja, od skupih satova i cipelica. A gazda vucic izgleda i ne placa tako dobro kako su navikli da zive, sve mu je za dve-tri godine.

Draga braco i sestre stojimo pred totalnim krahom ove klike koja je uzurpirala nasu islamsku zajednicu - jer kad postanu svjesni da manjak para nije prolazna kategorija to ce se ko kerovi medjusobom poklati oko mrvica koje su ostale, tek ce tad biti veselo. Blago nama sa vakom ulemom... :cry: :-| :sad: :-?
Odgovori
+14 # Nur -Bec 2018-08-20 15:41
Zukijeve hodze i tzv dr. mr....pretjerase svaku mjeru! Nema koja uvreda nece izaci iz njihovih poganih usta uperena protiv brata Bosnjaka,a Srbima se samo uvlace i obavljaju za njih prljave poslove. I Alispahicu su psovali mater zato sto je covjek trazio transparentnost u vezi trosenja novcanih sredstava.Kao sto Morgen rece nestalo im para,pa ne znaju kud udaraju.
Odgovori
+15 # srBIJA uBIJA 2018-08-20 17:53
Pare su im bolna tacka. Dirni im u pare i odma gladni monstrumi iz njih progovore. To je ono sto je dudica najvise zaboljelo, da samo trecina hadzija sa njima putuje, i ogromni prihodi su izostali. A i slucaja sa alispahicem se dobro sjecamo.

Kad su pare u pitanju onda ove kukolj-odze ni od cega ne prezaju...
Odgovori
+11 # Brada 2018-08-20 22:27
Nema nista crnje i gore nego kad hodzama ponestane para.Ovi su spremni da otimaju,ovi sledbenici svetog Zukimija.
E nema vise ni od nas drvoseca ni dinar jedan.Ranije smo bili budale pa punili hodzama kasu,a sada mogu da dobiju sinanagu.
Odgovori
+10 # Sandžak je vječan 2018-08-20 16:47
Sve islamske zajednice,onu regularnu kao i paravjersku treba rasformirat i uvesti civilnu kontrolu i upravu jer od kako se vjera otrgla kontroli sve je krenulo dodjavola!
Odgovori
+12 # srBIJA uBIJA 2018-08-20 18:04
Bas tako. Sa ovom ekipom nema perspektive za ikakav boljitak. Nit umiju nit zele drugacije.

Rasformirati pa onda nanovo uspostaviti jedinstvenu organizaciju sa jasnim i preciznim postulatima i transparentnom organizacijom i TRANSPARENTNIM FINANSIRANJEM!
Odgovori
-12 # vidovnjak 2018-08-20 18:31
U kojoj si rodbinskoj vezi sa Zornicem jer u tvom prefiksu ima velikih slova!
Odgovori
+11 # srBIJA uBIJA 2018-08-20 19:26
Nisam u rodbinskoj vezi nisakakvim zornicem. A jasno nam je da ti nisi u rodbinskoj vezi ni sa simpanzama posto posto su one mnogo pametnije od tebe... ;-) :lol:
Odgovori
-10 # Живојин 2018-08-20 21:26
... јер кад поједу банане кору баце и не пеку мајмуновачу да се наливају од туге што srBIJA uBIJA освајаче, терористе, сепаратисте и њихове помагаче! :P Е, а сад одох да мојој доброј комшиници спремим један њен омиљени продужени еспресо и немој случајно да после чујем како си Јопет тресао кавез што неЈмам времена да ти одговорим на бушњачење! :P Хехехееееех, Сабахудин Зоранић, не дирај војводу санџачког!? ;-)
Odgovori
+14 # eremita 2018-08-20 17:00
Bojkot ,pa nek zavrcu sami sebe :P Od mene uvek dobiju duplo nista :P
Odgovori
-3 # Olivera 2018-08-20 19:19
Muratovic preteruje, dok ne naleti na veceg igraca poput Kasima Zoranica npr. Lako je napadati ugladjene intelektualce ciji nivo nikad dosegnuti nece poput Rahica. Mozda ga zbog toga i napada.
Odgovori
+14 # srBIJA uBIJA 2018-08-20 19:36
Meni je omiljeni srpski intelektualac dr toma diploma nikolic. Slika i prilika jednog pravog gedze, pravog srpskog gazde. Samo steta da ga vise nema na TV. Bas nedostaje.

...ali tu je ostatak srpske elite: palma, vulin, dacic itd itd da vam vade prosjek....

:lol: :lol:
Odgovori
-10 # Живојин 2018-08-20 21:12
Тома није др него мастер, што је ипак много скромније од бушњачких техничких грешки за месец дана и мр и др, или "мр академик" па др на тези уместо дисертацији и то, Јопет у инат, да бушњачка браћа не заостају за српском, него да ипак предњаче и то "интернационално"... ;-) па кад им додаш Суља "племенитог" Немњића, све по оној народној - "Мили Боже чуда големога, кад поћера ћорав сакатога"!? :P ... и кад све то сабереш Тома стварно заслужује др, бар због скромности!? :o
Odgovori
+10 # Brada 2018-08-20 22:24
Ne pricam ja za dzabe da nema nekulturnije,bezobraznije i odvratnije nista od ove hodzanske horde kojoj nista nije sveto osim bogatstva.
Ovaj t.z. Dr,odnosno hodzica bi se malo trebao dozvati vaspitanju pa tek onda da on uci decu nekom vaspitanju.
Odgovori
-5 # Olivera 2018-08-21 06:44
U pravu si Brada, Zukorlic bi trebao ove svoje jastrebove i Dudica i Muratovica da malo primiri i kultivise, da ne bi javno mnjenje okrenuli protiv sebe. Jer previse vredjaju nicim izazvani, a uvreda se ne prasta lako i dugo se pamti. Ako ne zna kako, nek ih Zuki posalje za Beograd. Mozda bi se u toj kosmopolitskoj sredini obojica svaki na svoj nacin oplemenili i postali sofisticiraniji poput nadredjenog im.
Odgovori
+7 # Brada 2018-08-21 11:45
SVIM MUSLIMANIMA BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN.
Odgovori

Dodaj komentar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Security code
Refrešuj