Uznemirujući snimak zlostavljanja životinja u Plavu, Rešetar: Tužilaštvo da ne podlegne pritiscima lokalne sredine

Nevladina organizacija (NVO) "Kuća životinja" osudila je najnoviji primjer zlostavljanja životinja u Plavu od strane maloljetne osobe. U pitanju je monstruozan čin a snimak, koji je objavila organizacija Levijatan je, upozoravamo, uznemirujući.

5ea81cc9 9fd8 41fe 9406 709e0a0a0a67 Capture163696x434 preview

Crnogorska policija primila je više prijava građana i NVO iz zemlje i regiona, uključujući i pokret "Levijatan", povodom mučenja i zlostavljanja pasa u opštini Plav. Po službenoj dužnosti, po zahtjevu civilnog društva, postupanje policije i primjenu policijskih ovlašćenja prati nadležno državno tijelo - Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Prema najnovijim informacija iz Savjeta, službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su uspješno identifikovali lica sa snimaka i fotografija i čekaju na dalja uputstva iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) - saopšteno je iz ove Nvo.

"Javno pozivamo ODT u Plavu da ne podlegne pritiscima lokalne sredine i da kroz odgovarajuće tužilačke aktivnosti ne prihvati sračunatu i smišljenu odbranu da se radi o spontanom događaju jer se ista lica na osnovu objava na društvenim mrežama  dovode u vezu i sa ranijim primjerima zlostavljanja i mučenja životinja.", poručuju u saopštenju Daiborka Rešetar iz NVO "Kuća životinja".

Izvor:Kodex.me

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click