Bulić pozvao gradonačelnika da prestane sa diskriminacijom studenata nedržavnih univerziteta

Obzirom da je gradonačelnik Nihat Biševac, prema riječima odbornika SPP-a dr. Ferida Bulića, studente privatnih univerziteta nazvao “nekim tamo studentima”, ophodeći se prema njima kao prema studentima drugog reda ili manje vrijednim, odbornik dr. Bulić javio se za riječ.

ferid bulic

“Nije lijepo i nije korektno tako diskriminisati nikoga. Obzirom da ste rekli za studente privatnih univerziteta da su studenti drugog reda, želim da Vas podsjetim da je predsjednica vaše odborničke grupe Senada Leković student Internacionalnog univerziteta. Završila je fakultet sa mnom u generaciji. A da ne pominjem mnoge čestite i visoko stručne i obrazovane ljude koji rade u Gradskoj upravi. Prestanite sa diskriminacijom i studenata i mnogih učenika, kao što su učenici Medrese. I njihovi roditelji jednako plaćaju porez državi kao i svi, pa se na taj način puni gradska kasa i novac kojim vi, kao gradonačelnik, raspolažete”, kazao je dr. Bulić.

Na istu temu govorio je i odbornik Edin Đerlek. On je istakao da nije na mjestu tvrdnja gradonačelnika da je, kako kaže, velika razlika u kvalitetu obrazovanja između državnih i privatnih univerziteta, te da i roditelji studenata na privatnim univerzitetima imaju također iste izdatke, pa zaslužuju da se prema njima, u najmanju ruku, niko ne odnosi diskriminatorski.

Osvrnuo se i na izdvajanja sredstava za osobe mentalno nedovoljno razvijene, ističući da je izdvajanje od 500.000 dinara sramno.

“Zaista je ovo izdvajanje sramno. Zamislite, 500.000 dinara je negdje oko 4000 eura. Kada podijelite to na 12 mjeseci imate davanje od 350 eura mjesečno. To je zaista sramno! A takvih osoba je sve više u našem gradu. Umjesto da se borite da budu još više zastupljene u društvu, vi smanjujete budžet”, istakao je Đerlek.

U raspravu se uključio i dr. Admir Muratović.

“Znam da ste jako osjetljivi na temu Internacionalnog univerziteta. Kako nećete biti, kad su vam najbolji radnici studenti tog univerziteta. Kako da ne, kad su vam članovi najuže rodbine studenti Internacionalnog univerziteta”, kazao je dr. Muratović.

Izvor: SANA

Komentari  
+1 # stara banda 2020-12-22 13:12
Kako ove sa tog "eljitnog univerziteta" nije sram da se jave i pomenu te studente. I ne samo sa tog, nego i sa ostalih tih privatnih govana od univerziteta . Ta govna upropastiše celokupnu prosvetu od osnovnog , srednjeg do visokog obrazovanja, davajući tj prodavajući diplome bez adekvatnog znanja i rada. Čak i neka govna i titule dr nose a znanje i stručno i opšte im nije čak ni na nivou nekog srednjoškolca sa objektivnim odličnim uspehom. Sa ovakvom uništenom prosvetom uništismo sve vrednosti ovog društva jer mnoga govna sa tim (ne)znanjem su zapšoljena u raznim budžetskim ustanovama čak su i Ministri postali. More idite . ..... .....
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari