Ugljanin: Birate između velikosrpske politike i autonomije Sandžaka

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka zalaže se za autonomiju i vraćanje statusa naroda Bošnjacima u Srbiji, naglasila je većina kandidata za odbornike i poslanike na završnom skupu te partije večeras u Novom Pazaru.

104458323 3190437491015536 8201614524696201644 o

Predsednik te partije od osnivanja Sulejman Ugljanin „stao je svojim potpisom“ iza svake rečenice kandidata, dodajući da je „Sandžak bio, postoji i biće“.

On je predizborni skup svoje partije nazvao sastankom i dogovorom u vezi sa predstojećim izborima, na kojima će biti „mnogo partija, ali da je reč o izborima sa samo dve platforme - autentične sandžačke politike i eksponenata velikosrpske politike“.

„Naš program je jasan i od vaših glasova zavisi ko će vas predstavljati u Skupštini. Ako građani na izborima kažu da hoće autonomiju, mi ćemo to zastupati i taj stav moraju čuti i u Beogradu i Sarajevu, Briselu i Vašingtonu“, naglasio je Ugljanin.

Prvi na listi kandidata za poslanika u Skupštini Srbije Enis Imamović je naglasio dugogodišnje postojanje SDA Sandžaka, „koja se 30 godina bori za Sandžak i nije stala na stranu Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, jedino ta partija čuva čast Bošnjaka Sandžaka i ima snage da zaustavi velikosrpski režim, „koji od Bošnjaka traž da glasaju za onog 100 (muslimana) za 1 (Srbina) Aleksandra Vučića.

Imamović je ocenio da i „Ustav, svojim članom 108, dozvoljava osnivanje autonomnih oblasti u Srbiji", za šta se zalagao u prethodnom mandatu i za šta će se zalagati u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Njegovo i obraćanje Sulejmana Ugljanina više puta je prekidano uvredljivim skandiranjem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na predstojećim izborima ova partija nastupa pod imenom “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

(Radio sto plus, foto - Facebook)

Komentari  
+30 # Ja 2020-06-18 22:08
Da Allah pomogne ovoliko zalutalih, koriste li ovi ljudi mozak, pa ti si bio srpski Minister u 3 Vlade, pa tebe je Reis u beogradu.......lazi lazi lazi lazi jos da mu aplaudiram a svi znaju nema od toga nista, ima bajrak jer da njega nije bilo svi bi propali hahahaha
Prijavi moderatru
+18 # mehmed 2020-06-18 23:21
suljo , bira se izmedju :

1 ) MRAKA :

kijametske brace ,
diktatora vucica,
TROJANSKOG KONJA u njedrima Bosne , Bosnjaka - Muslimana - cede jovanovica I

2 ) I SVJETLA :

SPP I Zukorlica
Prijavi moderatru
+14 # mehmed 2020-06-19 12:41
haman su ovom su sulji , mozdani lageri zabajatili...

cini mi se da ga uspjesno samo imamovic imitire . obojici predlazem da do kraja ostanu na brodu Titanik
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click