Novi Pazar - Glasovi bitniji od zdravlja građana

Iako je epidemiološka situacija u Novom Pazaru alarmantna, a broj novozaraženih korona virusom i hospitalizovanih veći nego u jeku pandemije i iz dana u dan raste, političke stranke nisu odustale od organizovanja masovnih predizbornih skupova.

sda sdp spp

Završni mitinzi tri od četiri liste koje će učestvovati na lokalnim izborima u Novom Pazaru održaće se večeras i u četvrtak, a u Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP), Stranci pravde i pomirenja (SPP) i Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka nam je rečeno da, za sada, ne planiraju njihovo otkazivanje.

Četvrta lista, predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS), nije ni najavljivala veći skup pre proglašenja izborne tišine.

Nevladin aktivista Teo Taraniš kazao je za radio Sto plus da, nakon proslave Bajrama, redova ispred banaka, raznih veselja i masovnih okupljanja u ugostiteljskim objektima, predizborni skupovi, iako će biti na otvorenom, mogu predstavljati potencijalne izvore zaraze.

“Tokom kampanje primetno je bilo da su stranke organizovale veliki broj skupova u zatvorenom prostoru gde se, uglavnom, nisu poštovale propisane mere, niko nije nosio maske, nije bilo distance. Strahujem da ćemo tek desetak dana nakon ovih završnih mitinga, sa više hiljada ljudi, imati skok broja zaraženih”, rekao je Taraniš.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić je ocenio da apeli lekara da se smanje kontakti i pridržava mera opreza nisu dali rezultat zbog čega ćemo, prema njegovom mišljenju, u predstojećem periodu imati povećanje broja obolelih.

Prema informacijama do kojih je došao naš radio, na raznim odeljenjima novopazarske Opšte bolnice, kao i u privremenoj bolnici u Medicinskoj školi “Dva heroja” nalazi se preko 100 pacijenata zaraženih korona virusom, što je znatno više nego u aprilu i maju, kada je epidemija bila u jeku.

Par desetina žitelja Novog Pazara, sa težom kliničkom slikom, transportovano je u Klinički centar Kragujevac, od kojih je dvoje na respiratoru. Nekoliko inficiranih prebačeno je i u zdravstvene ustanove u Beogradu.

Među zaraženima je, prema nezvaničnim informacijama, i nekoliko lekara i zdravstvenih radnika, ali i političara koji su prethodnih nedelja aktivno učestvovali u kampanji.

(Radio sto plus)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click