Novi Pazar - Uhapšene tri osobe zbog poreske utaje od 20 miliona dinara

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšene su tri osobe iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo poreske utaje, pri čemu je oštećen budžet Srbije u iznosu od 20 miliona dinara.

Lisice Hapšenje 678x363

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, postoje osnovi sumnje da su izvršili i krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica. Jedan od osumnjičenih je, u periodu od 19.juna do 8. novembra prošle godine uz pomoć odgovornog lica privrednog društva iz Novog Pazara uvozio i prodavao „na crno“ tekstilnu i drugu robu iz Turske, preko tog privrednog društva.

On nije evidentirao ostvareni prihod od prodaje u poslovnim knjigama u iznosu od 73.620.303 dinara. Na taj način, izbegao je obračun i plaćanje poreza na druge prihode i pripadajućih doprinosa u ukupnom iznosu od 19.704.233 dinara. Osumnjičeni su, zloupotrebom položaja odgovornog lica, pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko sedam miliona dinara. (Fonet)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click