Novi Pazar: Umro dugogogdišnji odbojkaš i trener Jakup Zatrić

Dugogodišnji odbojkaš i trener Novog Pazara Jakup Zatrić preselio je rano jutros na ahiret u 68. godini, posle duže bolesti.

jakupz 800x445

Zatrić, koji se aktivno bavio i košarkom, bio je jedan od najboljih igrača u istoriji novopazarske odbojke, a nastupao je još za beogradsku Crvenu Zvezdu i Maglić iz Foče.

Po okončanju karijere posvetio se trenerskom poslu u Novom Pazaru, a pod njegovim vođstvom su krajem devedesetih godina prošlog veka stasali vrhunski odbojkaši poput Mehmeda Memića, Hamze Zatrića, Mladena Majdaka, Ivice Matovića i Kemala Šećeragića.

Sa velikim uspehom dugo je vodio muški seniorski tim Novog Pazara, potom se vratio radu sa mlađim selekcijama, a poslednji odbojkaški angažman imao je u ženskom drugoligašu iz tog grada, gde je obavljao funkciju sportskog direktora.

Zbog zapaženih rezultata dobitnik je brojnih priznanja, a poslednje mu je dodelio novopazarski Sportski savez krajem prošle godine, kada mu je uručena nagrada za životno delo “Abdulah Duce Gegić”.

Za sobom je ostavio suprugu Enesu i dva sina, bivšeg reprezentativca Hamzu i dugogodošnjeg prvotimca Novog Pazara Hasana.

Dženaza Jakupa Zatrića biće obavljena danas na Mezarju Gazilar sa ikindije namaza.

Izvor:Rtvnp

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click